Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.07.2006., 13:58   #1
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Problemi sa Siemensom C-010 i/ili preporuka za novi...

Imam problema sa navedenim modemom koji je NOVI btw.. no njega je uzela moja stara (koja je daleko u Dubrovniku) pa ga ne mogu reklamirati za novi sam tak.
Uglavnom, maksimalni download mi varira iz dana u dan..taman prelazi 50% od kolko bi trebao. Trenutno je recimo na 34kb/s (i ja sam SRETAN) a trebo bi ici i preko 50..ova povecanja brzine necu ni komentirat
anywho, bio je T-Govnar kod mene i nakon mjenjanja zice i svih drugih faktora u igri zakljucio je da je modem pokvaren i da moram kupit novi.. naravno odma mi je ponudio na crnou pol cijene (250kn) ono SMECE od kasde koje je imo sa sobom...izgleda ko djecja igracka... nije mi padalo na pamet da to uzmem. Nakon njega, upalio sam ponovo modem i radio je normalnom brzinom. Kroz par dana sve po starom....

UGLAVNOM, imam doma mrezu od 2 kompa i dost mi je shareanja veze.. pa sam mislio ubost novi ako je ovaj fakat pokvaren (kak da to testiram? odfuram kod nekog drugog i probam I guess...).. pa me zanima KOJ Ida kupim.. a da je ujedno i router ili sta vec mora biti da ja ne moram shareat vezu. Opcenito nije mi tesko dat pare za nes kvalitetno, no trenutno imam raznih troskova (citaj: sudar, auto, registracija, sudski troskovi...)pa me zanima vise neki BEST BUY....

pa molim iskusne vlasnike da preporuce pokoji uredaj.. po mogucnosti uz solidne argumente a ne poput "ja ga kupio prije mejsec dana i prezadovoljan sam" : boxers :

hvala unaprijed i do tipkanja : DualWiel
Staro 13.07.2006., 14:48   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da si uzeo Kasdu imao bi i router i modem, a ovako moraš nabaviti i jedno i drugo jer mislim da nema za kupiti ADSL modem/router na slobodnom tržištu. Meni Kasda radi već 6 mjeseci i nemam nikakvih problema s njim. Sam router ti je red veličine 250-300kn. Na Tržnici bi možda našao polovni C-010 i router za sitnu lovu. Možeš uzeti i polovni WLAN modem jer i oni imaju više LAN portova.
Oglas

Oglas
Staro 13.07.2006., 15:02   #3
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Pa i C-010-I je router+modem? : stoopid
frANZi je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2006., 10:16   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Tek nakon flešanja, ali nema nešto što Kasda ima - više LAN portova (konkretno 4). Za izradu kućne mreže sa C-010 treba ti još i neki router ili switch, a kod Kasde imaš sve u jednome. I Kasdu i C-010 dobiješ gratis, ali dodatni router ili switch te košta. Zašto bacat novce?
Staro 14.07.2006., 11:02   #5
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor coconut
Tek nakon flešanja?
Kakvog flešanja??? Treba samo malo opcije podesit i kupit switch za 100-200 kuna.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2006., 13:13   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Imaš pravo. Ne treba ga flešati nego samo podesiti parametre.
Staro 15.07.2006., 12:31   #7
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Zasto ne dobivam proklete mailove o promejnama u threadu?? tj. da ima postova?!?

no inace.. briga me sto Kasda ima.. sto vise toga za manju cijenu kvaliteta je losija. Naravno ima iznimaka no ja nisam naisao jos na takvu. Tak da cu ja rade "bacit novce" na dodatan switch ako je potrebno.

dakle kod nas nema modem+routera? koja mi je opcija onda? modem i switch posebno? znam da sma gledo switcheve i prije i da ima neki dobar ASUS za tipa 100-150kn.... a koje modeme da gledam uopce?
Staro 18.07.2006., 07:27   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Uz standradno C-010+switch rješenje, ima još jedno. Nabaviš neki polovni WLAN t-com modem. Naime, velika većina tih modema su i routeri i imaju više LAN priključaka.
Drugih opcija ja ne vidim.
Staro 18.07.2006., 12:23   #9
Mailman
Premium

Mailman's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor coconut
Naime, velika većina tih modema su i routeri i imaju više LAN priključaka.
Ispravnije bi bilo reći da su to ruteri sa integriranim adsl modemom...
Siemens SE515, SE555 imaju integriran 4-portni switch
Mailman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno