|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Problemi sa Siemensom C-010 i/ili preporuka za novi...
Imam problema sa navedenim modemom koji je NOVI btw.. no njega je uzela moja stara (koja je daleko u Dubrovniku) pa ga ne mogu reklamirati za novi sam tak. Uglavnom, maksimalni download mi varira iz dana u dan..taman prelazi 50% od kolko bi trebao. Trenutno je recimo na 34kb/s (i ja sam SRETAN) a trebo bi ici i preko 50..ova povecanja brzine necu ni komentirat ![]() anywho, bio je T-Govnar kod mene i nakon mjenjanja zice i svih drugih faktora u igri zakljucio je da je modem pokvaren i da moram kupit novi.. naravno odma mi je ponudio na crnou pol cijene (250kn) ono SMECE od kasde koje je imo sa sobom...izgleda ko djecja igracka... nije mi padalo na pamet da to uzmem. Nakon njega, upalio sam ponovo modem i radio je normalnom brzinom. Kroz par dana sve po starom.... UGLAVNOM, imam doma mrezu od 2 kompa i dost mi je shareanja veze.. pa sam mislio ubost novi ako je ovaj fakat pokvaren (kak da to testiram? odfuram kod nekog drugog i probam I guess...).. pa me zanima KOJ Ida kupim.. a da je ujedno i router ili sta vec mora biti da ja ne moram shareat vezu. Opcenito nije mi tesko dat pare za nes kvalitetno, no trenutno imam raznih troskova (citaj: sudar, auto, registracija, sudski troskovi...)pa me zanima vise neki BEST BUY.... pa molim iskusne vlasnike da preporuce pokoji uredaj.. po mogucnosti uz solidne argumente a ne poput "ja ga kupio prije mejsec dana i prezadovoljan sam" : boxers : hvala unaprijed i do tipkanja : DualWiel
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da si uzeo Kasdu imao bi i router i modem, a ovako moraš nabaviti i jedno i drugo jer mislim da nema za kupiti ADSL modem/router na slobodnom tržištu. Meni Kasda radi već 6 mjeseci i nemam nikakvih problema s njim. Sam router ti je red veličine 250-300kn. Na Tržnici bi možda našao polovni C-010 i router za sitnu lovu. Možeš uzeti i polovni WLAN modem jer i oni imaju više LAN portova.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Tek nakon flešanja, ali nema nešto što Kasda ima - više LAN portova (konkretno 4). Za izradu kućne mreže sa C-010 treba ti još i neki router ili switch, a kod Kasde imaš sve u jednome. I Kasdu i C-010 dobiješ gratis, ali dodatni router ili switch te košta. Zašto bacat novce?
![]() |
#5 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Zasto ne dobivam proklete mailove o promejnama u threadu?? tj. da ima postova?!? no inace.. briga me sto Kasda ima.. sto vise toga za manju cijenu kvaliteta je losija. Naravno ima iznimaka no ja nisam naisao jos na takvu. Tak da cu ja rade "bacit novce" na dodatan switch ako je potrebno. dakle kod nas nema modem+routera? koja mi je opcija onda? modem i switch posebno? znam da sma gledo switcheve i prije i da ima neki dobar ASUS za tipa 100-150kn.... a koje modeme da gledam uopce?
![]() |
#8 |
Premium
|
Uz standradno C-010+switch rješenje, ima još jedno. Nabaviš neki polovni WLAN t-com modem. Naime, velika većina tih modema su i routeri i imaju više LAN priključaka. Drugih opcija ja ne vidim.
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Siemens SE515, SE555 imaju integriran 4-portni switch |
|
![]() |
![]() |
|
|