|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
temperatura procesora!
kolika bi bila normalna temp u ove vruče ljetne dane mog A64 3000+? iznad koliko ne bi trebala ići? prije mi se znala dići i do 48 nakon igranja, jel to ok? i ljudi koji program koristiti za viditi temp proc, prije sam koristio nvidia monitor ali nakon sto sam stavio novi bios on mi vise ne radi ![]() matična epox ep-9npaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Stavi si Motherboard Monitor i ti ga hladiš sa BOX kulerom ili |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nitko ti ne moze reci koja bi bila normalna temperatura jer to ovisi o dosta faktora i individualno je od stroja do stroja. BOX cooler bi ga trebao ohladiti sasvim pristojno. Ako nemas klimu racunaj dakle na nekih 30° sobnih, +10° na samu termalnu disipaciju procesora i jos dodane stupnjeve zbog zagrijavanja drugih komponenata u kucistu. Ne znam kako ti je kuciste ventilirano, ali ako nemas protok zraka ovih 48° je prilicno OK. Tko zna sto je tu sve u igri (losa pasta, lose nalijeganje coolera, chumez u kucistu, tolerancija ocitavanja temperaturnog senzora itd...). Ja ti za ocitavanje temperature preporucam SpeedFan ili Everest ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Sve do nekih 60C u full loadu nemaš razloga za paniku...
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Artic frizer 64
Ja sam uzeo artic freezera 64 i msilio sam da če to malo bolje hladiti!:mad: Sa orig. coolerom mi je u loadu temp. bila 46-47°c,a sa ovim AC je oko 45°c(27°c je temperatura u sobi)!!! Samo 2°c razlike,a hvale ga da puno više spušta temp.-hladnjak na dodir bude hladan ali temperatura proca je 46 .Proc je na 2100mhz! Zadnje izmijenjeno od: vjekson. 12.07.2006. u 21:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
stavi pastu Arctis Silver 5, ako nemas ventilatora u kucistu, stavi jedan iza, da izbacuje zrak i stavi najnoviji bios gore, mozda ti maticna krivo ocitava temperature... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
Pa Venice je deklariran na 70C kao max radna temp. između 60 i 70 je IMHO prilična razlika i teško se to diže još gore, a osim toga rekao sam do 60C a ne preko 60C... ![]() Citiraj:
![]() Baš se ne sjećam da su se palili do sad ot kad sam ih na 50C podesio... ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Artic frizer 64
Citiraj:
Uglavnom to su 3 dodatna 8cm venta,12cm napajanje,6cm grafa,4cm matična i 9cm na articu!!! Sveukupno 7 ventova ![]() Krivo mi je što je temp.gotovo jednaka kao sa originalnim coolerom na procu ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | ||
Guest
|
Citiraj:
meni je freezer stalno na 5V ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
|
[QUOTE=nicko_029]65st je max za venice (npr), ali svejedno mu nije zdravo ici na velike temp. meni je freezer stalno na 5V ![]() Imam i ja link... ![]() http://www.amdcompare.com/us-en/desk...=ADA3000DIK4BI 1:1... ![]() Anyway izgleda da AMD malo šara... ![]() E3 i E6 imaju na 65C a ova druga dva s939 3000+ na 70C... Baš čudno a svi bi trebali bit isti proces pa time i max temp...
![]() |
#13 |
Guest
|
cini se....valjda ovisi od serije do serije...no dobro... : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() Iako s obzirom da je većina kod nas E3 ili E6 ti si u biti bio više u pravu... ![]() Anyway kolko je stvarno tiho to tvoje čudo? Mislim isplati li se?
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
u onoj tablici pise da je radni napon A64 3000+ 1,4V a moj na mojoj ploci radi na automatski na 1,475 ali eto smanjio sam napon na 1,4 i za sada radi sve ok... nego ljudi na kojim temp radi chipset nforce4, meni je epoxova npaj+ i kada je sve po defaultu i napon na 1.5 (najnizi sto mi maticna podrzava) i konstantno mi je na 41 a cini mi se da kada sam ga tek uzeo da je radio na 38? hladjenje mi je ok, box na proc, 12cm na napajanju, 12cm straga koji ispuhuje, 8cm sprijeda koji upuhuje, znam da je toplo u splitu ali svejedno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Jer u najgorim slučajrvima NB za biti i 15-20C topliji od onoga što tamo piše... ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
napon na procu mozes soustit i na 1.35V, manje ce ti se grijat, a morao bi biti stabilan. Nf4 chipset se jako grije, tako da se ne zabrinjavaj, 41st je ok temp. za NB.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|