|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Problemi sa DSL modemom
Imam problem sa DSL modemom... Naime jos prije 2 mijeseca mi je riknio onaj modem sto sam dobio od T-coma na koristenje (Siemens ADSL A-100-I modem). Obvezao sam se ugovorom da cu koristiti 12 mijeseci T-comove usluge, a 18 mijeseci koristiti promet koji napravim Iskonu. A naravno, kako to biva, garancija na modem mi istekla, pa mi ne mogu zamijeniti. Kada ga upalim, lampica power svijetli, no ona link uopce se ne pali... Modem mi je (vjerojatno) riknio posljedicom udara groma, sumnjam da je nesto drugo u pitanju. Dolazio je onaj lik iz T-coma i ubacio neki svoj i radi, provjerio ovaj moj na svojem kompu i ne radi... I sad mi frend donjeo iz švicarske neki ADSL modem (Netopia 3342). Kako je naravno kod njih obicaj, dobio sam samo modem i usb kabl. I skinio sam drivere sa sluzbene stranice, uspio nekako instalirati i sada mi svijetli i USB (power) i DSL (line) lampica istodobno. No kada se pokusam spojiti sa svojom konekcijom, zapne mi odma na "Connecting trough WAN Miniport (PPPOE)..." i onda javi gresku "678 - The Remote Computer did not respond!". A u međuvremenu sam posudđivao tu i tamo modem(e) od frendova i preko mrežne kartice se uspiješno spajao... Zna li netko uopce u cemu bi mogao sada biti problem? huh, nadam se da sam objasnio u čemu je riječ, ili je nesto nejasno? Dakle zanima me da li je moguce mozda da taj modem ne radi kod nas i koji su razlozi da mi izbaci tu 678 gresku... Evo i specifikacija novog modema, te slika postavljenih veza na kompu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako hoces mogu ti prodat taj ispravni Simenes A-100 na USB kao sto si imao, stoji mi bezveze na ormaru...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
Imam ti ja novi Elcon ADSL2253EU (USB i LAN) od t-coma sam ga dobio, stoji mi bezveze kod kuce imas i garanciju na njega jos 11 mjeseci. Dobiješ ga za 200kn+poštarina |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Hehehhe, pa i mogao bi ![]() Nego Srky za kolko ga ti prodajes?! BTW: a nitko ne zna moguce rijesenje? nepopravljivo?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
Nebi znao koji je problem kod tebe eto ja sam ti dao ponudu + dobijes 11 mjeseci garanciju. Javi se ako očeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
70kn i nosi ga ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Poslah ti PM! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
jesi probao taj modem kod nekog drugog? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ovo su WAN postavke Siemens SE515dsl. Trebale bi u svakom T-Com ADSL modemu/routeru biti iste. Nazivi bi mogli varirati. ATM PVC - VPI / VCI: 0 / 33 Service Category : UBR Without PCR Protocol: PPP over Ethernet (PPPoE) Data Encapsulation : LLC/SNAP WAN IP address : Obtain an IP address automatically DNS Server: Automatically Assigned Nek se nađe, ako nekom zatrebaju. Resetom routera se vraćaju na tvorničke koje ne rade s T-comovom ADSL uslugom (barem default od SE515dsl ne radi).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ok, tnx Srky-u. Danas uspijesno obavljen i moj prvi trade na PCE-u ![]() hip hip huraaa! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Evo ovako... Jucer kupio od Srky-a ovaj modem.. I instalirao i sve sljakalo... I radio neki System Restore (nuzno potrebno mi bilo) i naravno nem a drajvera. Instaliram ponovno drivere, resetiram, sve pro proceduri i sada mi samo svakih 15-17sekundi blica ona lampica link. Power svijetli normalno, ali link nece da mi se stabilizira... I stvarno nemam pojma koji bi mogao biti razlog? Ovo me vec polako dobrano zivcira ![]()
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zašto si opet uzeo usb modem? Trebao si uzeti mrežni - nema drivera, zauzima manje resursa, jednostavniji za rad,...
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mislim da nema mrežnu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
na onom starom modemu ti je vjerojatno bila stvar što (seljački da se izrazim jer i meni treba taj odgovor, tj neznam ga) nema one dvije strijelice koje trepere u system tray ili modem jednostavno nije učitan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|