|
![]() |
#1 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Postavke AsRock biosa???
radi se tocnije o modlu K8NF4G-SATA2...imam nekih nejasnih sitnica i ne znam sto i kako da postavim da bi imao solidniji i tolerantniji oc mog mobilca... CPU-NB LINK SPEED 200-800 CPU-NB LINK SPEED 8bit,16bit NB-SB LINK SPEED 200-800 Sto je to uopce? i koje postaviti? CPU Spread Spectrum Disable,Down ili Center PCIE Spread Disable ili Enable SATA Spread Disable ili Enable HT Spread Disable,Down ili Center Flexibility Option for DDR disable ili enable Bank Interval Disable ili Auto Burst Length 2-8 MA Timing 1T ili 2T Read Preamble 2.0ns-6.0ns Async Latency 4.0ns-11.0ns Zadnje dvije opcije sam dobio sam sa modanim biosom,za ocere,skinuto sa neta i flashano...ali ne vidim kakva im je funkcija? Hvala svima na pomoci i objasnjenjima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Link speed ostavi na 16bit, nit pomaže pri OC-u nit odmaže. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Jedino kaj bi ti moglo ogranićavat ovdje OC je mislim MA timing, ako ti memorija ne može povući Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Read Preamble: Stavi na 5.5ns Async Preamble: Stavi na 7ns |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
N/A
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() pa nek stavi ono koje mu najbolje odgovara, nek se malo igra ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Kakve veze to ima sa HTT-om? To su postavke za memoriju, kaj ne? Meni na sa postavkom na auto ide na 320HTT.... Nego, ko oće veći HTT pročitah:"Setting "HTTtoPCI Bridge Decode Scheme" to "SUBTRACTIVE" instead of "AUTO" gives a higher OC, reportedly. This can not be verified..." from rhfc.com
![]() |
#8 |
.
|
@Vučko - da baš sam i ja to čitao - hm...ja stavio na substractive i nema neke razlike : stoopid...i kako si rekao taj read i latency stvari su prije za memu nego za htt... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
N/A
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Sad te nisam skontao, kakav najmanji djelitelj? Za memoriju ili za HT sabirnicu? Naravno da ti je OC loš ako ti memorija ne može pratit HTT, ali kakve to opet ima veze sa tim read preamblom i latency-em?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Dobro, ali on sad tu navodi postavke koje su kronično važne za OC, i to svi znamo da ako ti mema nemože pratit HTT da se mem. djelitelji stave. Istina, on ima AM2 i DDR2 pa neznam kako je to kod njih sređeno (ti djelitelji). Mi smo tu pričali o read i latency postavkama u BIOS-u. Dobro, čak bi i one mogle utjecati na HTT, ali ne u nekoj većoj mjeri (tu mislim na desetke Mhz-a). Pretpostavljam da su te opcije da se malo zategnu mem. postavke postavke pa da se dobiju bolji read/write reze u npr. sandri i everestu. A ako se mogu zategnuti, onda se mogu i opustit, pa da memorija može pratiti HTT malo više (par Mhz više).
![]() |
#13 |
N/A
|
mislim na memoriju...na kaj mislis s tim da mi memorija ne moze pratiti HTT? neznam kakve veze ima al nekakve uglavnom ima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|