Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.07.2006., 23:02   #1
Traitorous_8
Registered User

Traitorous_8's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Opet ja u vezi Asus P5N32-SLI Deluxe

Bok,

Eto, imam kao sto vec znate tu plocu, napajanje Tagan 480W.

Zanima me dal se moze ostetiti ploca ako se krivo spoji na panelu npr., power switch na power led i sl.? Pitam to jer se mi komp pali kad utaknem mrezni kabel u Tagan-a...
isam siguran dal je to do opcija u BIOS-u, idem pogledati pa javim kasnije ako je ta opcija iskljucena a to se događa svejedno.
The complexity for minimum component costs has increased at a rate of roughly a factor of two per year ... Certainly over the short term this rate can be expected to continue, if not to increase. Over the longer term, the rate of increase is a bit more uncertain, although there is no reason to believe it will not remain nearly constant for at least 10 years. That means by 1975, the number of components per integrated circuit for minimum cost will be 65,000. I believe that such a large circuit can be built on a single wafer. - Gordon Moore
Traitorous_8 je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2006., 23:42   #2
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
je, do biosa je.... opcija Power state on failure ili tako nesto
nicko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.07.2006., 23:51   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
"Resume on power failure" opcija...

Zapravo, ovisi do BIOS-a kak se to zove, ali jedan od ova dva naziva kaj smo ti rekli je...
Staro 07.07.2006., 16:14   #4
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Traitorous_8
Zanima me dal se moze ostetiti ploca ako se krivo spoji na panelu npr., power switch na power led i sl.?
Teoretski se nebi smjela ostetiti
maX je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2006., 20:14   #5
Traitorous_8
Registered User

Traitorous_8's Avatar

Citiraj:
Autor m4Dm4X
Teoretski se nebi smjela ostetiti
Da, do bios-a je bilo.

E ako smanjim brzinu ventilatora od cpu speedfanom na minimum, mogu li sj. cpu i plocu?
The complexity for minimum component costs has increased at a rate of roughly a factor of two per year ... Certainly over the short term this rate can be expected to continue, if not to increase. Over the longer term, the rate of increase is a bit more uncertain, although there is no reason to believe it will not remain nearly constant for at least 10 years. That means by 1975, the number of components per integrated circuit for minimum cost will be 65,000. I believe that such a large circuit can be built on a single wafer. - Gordon Moore
Staro 07.07.2006., 20:24   #6
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ovisi na kolko ce ti se grijati proc, ja ti to ne preporucam jer se ipak radi o paklu zvanom INTEL, ali ako ti se nece pregrijavati nema problema... No mislim da ce ti se maticna i sama ugasiti ako ce doci do pregrijavanja, no bolje ne riskirati i igrati se Intelom
maX je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2006., 17:09   #7
masni
Premium

masni's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
nece ti se niš dogoditi...cpu neće riknuti, a ni čipset...jedino ako ti temp budu preko 80 u full loadu neko duže vrijeme, onda...

(makar može to sve raditi i na 100 stupnjeva, ali onda bi neke druge komponente na ploči mogle otići)...
masni je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2006., 19:02   #8
Traitorous_8
Registered User

Traitorous_8's Avatar

Citiraj:
Autor masni
nece ti se niš dogoditi...cpu neće riknuti, a ni čipset...jedino ako ti temp budu preko 80 u full loadu neko duže vrijeme, onda...

(makar može to sve raditi i na 100 stupnjeva, ali onda bi neke druge komponente na ploči mogle otići)...
Ima opcija pod advanced "Smart Guardian" kad stavim na to onda proc cooler smanji na minimum.

Temp pocne rasti, a posto imam u biosu opciju da se ubrza na maksimum na određenoj brzini onda valjda bi ploca preuzela kontrolu...nadam se
Staro 09.07.2006., 19:20   #9
Robi555
Premium
Moj komp

Robi555's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Mislim da ti Smart Guardian komunicira s biosom tak da neće preuzeti kontrolu.
I bolje nemoj stavit okretaje na minimum ako imaš BOX kuler,jednostavno nije dovoljno dobar za takvo što.
Robi555 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno