Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.06.2006., 15:32   #1
oko_didovo
Registered User

Datum registracije: Jun 2006
Gigaset SE555 i Qos za VoIP

Ej ljudi,

Da li se je tko igrao s QoS za VoIP ?

Za one, koji mozda ne znaju, pravi QoS za VoIP ce uredno prepoznati VoIP pakete kada krenu, i osigao s timurati alocirani bandwidth.

Se555 ima QoS za VoIP, no, slobodno mozes postaviti VoIP i na Exactly 100%, ali ce ipak doci do sjeckanja VoIP prometa dok traje bilo kakav UL s nekog racunala na mrezi, npr, veliki attachment u mailu moze totalno killnuti VoIP.

Ne kazem da ne radi i ovo sto SE555 ima "pod QoS, ali po meni nije rijeseno kako treba.

Jedno pitanje - u advanced settings - Internet - Internet Connection ima QoS class, da li se tko igrao s tom postavkom ?

Naime, ima 3 mogucnosti, a to su: VBR, CBR, UBR, a moja pretpostavka (u svapskim uputstvima nema njanci nijedne riječi o tome) je da se radi o postavkama za QoS za varijabilni, konstantni i koisnički definirani Bit Rate. E, sad, kad se postavi jedna od VBR ili CBR opcija, pojave se jos neka polja i troslovcani akronimi uz njih, koji me ovako otprve bas i ne asocijaraju na nesto poznato.

Slutim da bi to mogla biti igra s portovima i alocirani bandwidth, sto bi bilo vise nego lijepo, ali mi teoriju rusi nemogucnost unosa 5-znamenkastog broja u ponudjeno polje.

Itd...

Bit cu zahvalan ako netko podijeli moje glasno razmisljanje :-)

Pozdrav,

oko_didovo
oko_didovo je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2006., 19:39   #2
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
mislim da gigaset se555 prepoznaje VoIP pakete preko Layer7 filtera (bar tako vecina jeftinih routera radi, a gigaset nije high-end rjesenje)

QOS bi se negdje trebao postaviti rucno, rezervirati odredjeni dio bandwidtha i igrati se sa portovima dok ne otkrijes zlatnu kombinaciju...

pomocu kojeg programa/terminala (i koji protokol koristi) isprobavas VoIP?
Oglas

Oglas
Staro 30.06.2006., 19:52   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
QoS na se555 stvara probleme sa internet konekcijom, bilo je o tome već riječi na forumu i preporuča se ugasit QoS na tom routeru. Možda je problem ispravljen sa novijom revizijom firmwera, ali to nisam vidio da je itko javio. Ako ti treba Qos moj savjet bi ti bio KUPI bolji router.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno