|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Driver za AMD64 X2 3800+
Zanima me jedana stvar u vezi drivera Cool'n'Quiet. Naime posto sam ubacil novi proc dvojezgreni x2 3800+ dali treba instalirati i taj driver.Probal sam ga instaliraiti i kada ga podesim kako kaze u uputi onda mi u system opcijama pokazuje da radi na 1ghz a ne na 2. naravno to se samo dogadja kad se u power opcijama stavi na minimal power use. A cim se prebaci na home/office onda ga cita normalo na 2ghz. I jos sam primjetio da u Cpu-z mi cita da je mnozitelj postavljen na 5x a bez tog drivera normalno na 10x. Inace ploca je Abit An8.Dali netko zna vise kaj o tome i dali je uputno staviti windowse 64 bitne? Naravno namjena mashine je igranje. Hvala na pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
64 bitni vindovsi još pate od nedostatka drivera za razne komponente i ja ih ne bi stavljao. Dovoljan ti je i XP.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Driver ti sluzi za ukljucivanje C&Q opcije za konzervaciju energije i manje grijanje. Dobro je ako ne OCas procesor jer ti radi na duplo manjem taktu kad je idle, pa se manje grije i manje trosi struje.
![]() |
#4 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Crypto, fino si se apgrejdao nakon onog Venica ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Zašto ne ? Uvijek ga možeš isključiti u BIOS-u ili jednostavno staviti PowerScheme na 'Allways On' a dobro dođe ako ti komp radi 24/7. Možeš staviti i neki program tipa RMclock pa ga s njim fino podešavati CnQ ...
![]() |
#8 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Eto zato... ![]() A ti naravno imaš pravo na svoje mišljenje o korisnosti iste...
![]() |
![]() |
#9 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Svakome svoje... ...ali zato što TI ne vidiš korisnost toga ne znači da je nema... recimo tišina, puno je lakše ohladiti proc kad mu je spušten clock... kad ti npr komp radi cijelu noć možeš mirne duše pogasiti ventove ili ih spustiti na 5V i mirno spavati... pametnome dosta ![]()
![]() |
#10 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Ja sam samo rekao da dajem svoj glas da nema smisla... : bonker2 Nisam mu NAREDIO da ga ne instalira niti reko da će nastupiti apokalipsa ako to napravi... I ja i ti smo izjavili što mislimo o tome i čovjek je sam gospodar svoje mašine... Mislim da smo dosta zagađivali thread o tome... Btw ne držim komp upaljen po noći pa me taj aspekt niti ne zanima a k tome CnQ niti ne radi kod mene dok je proc OC-an...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
@yedwy Slažem se da CnQ nema neke koristi, ali upotreba RM Clock utility-a može biti fenomenalna. Ti si OC-er, i to vidim, proc ide dao 2400Mhz vjerojatno na defolt-u od 1.4V. Ali garant ti ne treba ta snaga cijelo vrijeme. Tako da fino sa RM-om staviš da ti proc kad je u idle-u radi na 1.1V i npr. 1800Mhz (ili nekoj frekvenciji koja je stabilna za 1.1V). A kada ti radi igranja ili kodiranja videa ili nekog trećeg razloga zatreba dodatnih 600Mhz onda si sam jednim klikom (ili ti ga program automatski) prebaciš na 1.4V i 2400Mhz. Napomena - RM ne treba CnQ drivere instalirane ili CnQ omogućen u BIOS-u, a može raditi dok je proc OC-an (to mu je i zapravo namjena)
![]() |
#13 | ||
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
![]() Ali treba i ploču ovevltat jer nemože pdnjeti više od 270 na stock naponima... ![]() Citiraj:
![]() Doduše razina buke je tu negdje jednog i drugog iako ovaj ima veći protok zraka zbog ventova koje sam na njega zgurao pa se čuje ono lagano šištanje zraka na rešetkama dok prolazi... ![]() Naravno kad je tišina u sobi... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|