|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
VF900 na ATI 1900XTX-da ili ne?
Dali zamjeniti originalni hladnjak na 1900XTX s zalmanom odnosno dali če to biti dovoljno za ohladiti dotičnu ili tražiti nešto drugo ( prijedlozi?) ?:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
meni je jedan poznanik rekao da je upravo taj zalman stavio na x1900xt i da dobro hladi.. ako se ne varam, rekao je da mu drži karticu na oko 40 stupnjeva |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
@jjd37 - uzmi accelera x2 i bit ces zadovoljan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
moj frend ima accelero x2 i ni on ju nemre kak spada ohladit |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
-jel nema problema ako je x1900XTX na nforce4 ploci -nemora bit ati maticna -jel jako glasan orginalni hladnjak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() de promjeni to.... ak si u poziciji da mjenjaš kartica je glomazna/skoro prekriva cijeli NB nema problema na nf4 ploči
![]() |
![]() |
#9 | |
Ancient
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Nije nešto napravio ok,ja ga imam i temp su bile ovih dana kada je bilo 35-6° su mi bile od 48° idlle do 72° full load(a i to je samo jedan momenat dostignuto-prosjek je bio oko 58-60° mjereno sa everestom,HTML log datoteka), sada su za 5-6° manje,malo to pregledati ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
meni kad to radim temp su 10c više nego kad igram oblivio ![]() pri igranju/3d mark temp ne prelaze 60 a kad se acceleru makne maska i pukne dodatni vent zlata vredi: goood :
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ancient
|
Nakon pola sata (nije mi se dalo duže) i početnog penjanja stoji na 67° i 50% brzine venta ko betonirano.dobro sada je i vani hladnije ali mislim da opet nebi preko 75°.Vjerujem da je uz micanje maske+dodatni vent još bolji.Mislim da bi i vf900 morao biti tu negdje po kvaliteti(ja sam dvoumio između ta dva i odlučilo što je ovaj bio *trenutno nedostupan* )
![]() |
#12 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Decki nis ne brinite, kad stignem ulovim sshot od kompa sto sam sastavio, na njemu je Ati x1600pro, pci-e i lik je stavio pci modem unutra te pokriva pola venta na grafi. Zove me drugi dan i pita "..e, nafrljio sam 3d mark06 i temp grafe je dosla na tocno 100c, dali je to ok!!!???" ![]() ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zimi je zima, a ljeti je.
Datum registracije: Feb 2006
|
Preporucujem VF900. Imam ga na 6800GS i odlicno hladi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
-tooooooo, jedva cekam da ga stavite na onu pecnicu od radeona -tako treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Oćeš još da testiraju i kolko dugo treba da se kava skuva na toj grafi? Mislim ono... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Ancient
|
Citiraj:
Da se griju-da-ali da im to smeta-ne .Predviđene su na rad na tim temp.Pogledaj postavke u at ili att brzina venta ih do jedno 80° skoro ne zanima (36% mislim-neda mi se sada gledati točno) tek na 90° raste naglo i brzina venta
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Mogu ATi-jevci kukumakati da su predviđene za rad na tim temperaturama koliko hoće. To su isto govorili za 9800pro, pa pogledaj kako su počele rikavati. Ista stvar je sa nVidia-om, grafe koje su testirane u pećnicama. Yeah, right, jesu li testirane dvije godine? Ako se mene pita, sve iznad 50-60 stupnjeva neće dugo trajati. Osobno nisam zadovljan ni sa zagrijavanjem svoje GTXice, koja je kakti "hladna". Ako je to hladno u odnosu na 1900XTX, onda zbilja ne želim znati kako to izgleda vruće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
-evo i linka - http://www.pcekspert.com/articles/444-1.html ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Po mom iskustvu, VF900 stock na X1800XT/1900XT seriji se ne isplati. Ali ako netko ima visak 120mm vent, onda je itekako isplativo. Evo mojih opazanja - kad se Đuro Z. nafrlji na max. i stock ATI dual-slot cooleru sa XT/XTX serije digne rpm da bude otprilike iste glasnoce, razlika je premala da bi opravdala 200+ kn. Ali uz mali mod sa 120mm ventom na Đuri je vec druga prica - skoro da me brine kondenzacija. ![]() Konkretno, kod mene na X1800XT 512, temp. sobe 25 C. - stock cooler na auto - idle 48 C, load 78 C. - stock cooler fiksno na 50% - idle 44 C, load 70 C. - Zalman 80mm, max - idle 42 C, load 67 C. - Zalman 120mm mod @ 2000rpm - idle 40 C, load 58 C. : goood : Enermax na 2k rpm je tisi i od Zalmana na max. i od stock coolera na 50%, pa ako netko ima viska 120mm vent, definitivna preporuka. Inace - not worth it, uz istu razinu buke, sa stock 80mm ventom na max. je mrvicu bolji od stock ATI coolera kojem se fiksno namjeste rpm oko 50ak %.
![]() |
#23 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Aj baci fotku da vidimo kako to tebi stoji nutra i izgleda, plizzz Jer imam samo par sati da odlučim oću li zet GF7900GTX (MSI ili ASUS) ili da uzmem X1900XTX HIS Excalibur, ali sam onda samo mislio stavit još VF900 na XTX...
![]() |
#25 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Guest
|
Citiraj:
http://www.hothardware.com/viewartic...leid=834&cid=2 -e sad nvidia ili ati -imo sam i ja gadnu dvojbu o tome GTX ili x1900xt (xtx se ne isplati jer to je potpuno ista kartica sa drugim biosom) uzo sam x1900xt jer je znatno napredija i bolja za igre koje dolaze kao primjer igra Crysis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
HiS X1900XT IceQ3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ovako da razjasnim, sad koristim AX300SE, kao zamjensku, jer sam prodao prije 4mj X800gto, da bih kupio 7900gt, no naime, nije je bilo u europi, pa sam ostao bez grafe... Onda sam narucio X1900xt IceQ3, no frend jos ju nije podigao, neš bilivit, lud sam vec... Rekao je danas/sutra/preksutra ide u ducan po grafu... al javio se problem, ja sam ju narucio prije 6tjedana kad je kostala 3150kn, a sad za 3150kn dobijem 7900gtx! Tj. posto grafa jos ceka kupca, bio bih idiot da ju uzme sad i plati 3150kn za nju kad se cijene trenutno krecu ovako HIS X1900XT IceQ3 - 2700kn HIS X1900XTX Excalibur - 3000kn MSI GF7900GTX - 3080kn ASUS 7900GTX - 3220kn Pošto ga čeka kao što je rekao X1900XT, nezelim da ju plati cijenom kad ju je naručio (3150kn) Radije ću otkazat, pa nek kupi ili HISX1900XTX Excalibur + VF900Cu ili MSI GF7900GTX :mad: ps: Uzeo bi ja XTX s IceQ3, (imao sam prije X800GTO IceQ2) al nemaju na lageru... tako da... ?!?! Sta sad... Ovo je u opciji sto sam napisao...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|