|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Kolika je razlika u temperaturi???
Dakle-imam XP1600+,škvadra priča da se ovaj novi XP1700+ puno manje grije Dakle koje su razlike u temperaturi između ta dva proca? Uzeo bih možda taj novi 1700+ prvenstveno zbog temerature i zbog otključavanja množitelja na KT400. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Hebemu Jelc, prvo sam mislio nOOb pita svašta, ali nakon xy tema na Tb temu ti pitaš ovako nešto :confused: Pa kvragu visiš na ovom forumu isto kao i većina nas ... no anyway .... Anyway .... koliko je mojoj malenkosti poznato, 1700+ Tb, za razliku od Palomina 3-5 oC nižu temperaturu. Razlog: 0,13 microna i niža voltaža napajanja No to nije najbitniji dio, kod TB b revizije proca ( u HG spotu imaju samo B revizije, tako da nemožeš zahebati ![]() Zašto ? Zato jerbo 95% 1800+ ide do 2700+ uz nešto veću voltažu ( 1,8 ). Tako da za manju paru dobiješ dobar proc. Nego reci kompa, zašto KT 400 ??? Da si neinfomiran shvatio bih, ali ovako .... :confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Razlike su samo ako je Tbred... Jer je jezgra Tbred procesora manja, pa je disipacija topline manja... Ja imam Tbred 1700+ za prodati ![]() Razliku možeš vidjeti svugdje na netu... No fora je da 1700 možeš OC-ati više nego 1600+, pa ti temp. dođe na isto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
|
Ovak-komentara je bilo raznih/na 1700+/,od superlativa do tak-tak...pretpostavljam kak se kome zalomio koji primjerak. Isto tako i o temperaturi...neki full hvale da se manje grije,neki vele da razlika i nije neka... A kaj je najbolje puno ljudi često mjenja ventove,stavljaju dodatna i kaj ti ja znam kakva hlađenja... Pa si ti misli... A KT400 imam već 5-6 mjeseci i zadovoljan sam,ne mislim je mjenjati tak skoro,prije ću dati perje na novu grafulju... ![]() Nije da ne pratim forum,nego sam se nadao da je netko mjenjao baš 1600+na 1700+,pa da dobijem podatke iz "prve ruke". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
bratic je neki dan uzeo 1700+tbb, cooler je neki PU6 navodno (uopce se nekuzim u coolere jebiga ![]() inace cooler bas izgleda cool, bakreni heatsink i proziran aktivac s dva reda krilaca a na 4k okretaja bas i nepravi buku, razmisljam o nabavi istoga |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Imao sam prije Palomino XP1600+ i ovaj sa TB jezgrom se grije 5 °C manje.Zatim sam stavio Dr. Thermal cooler i OC procesor i grije se manje nego XP1600+ na default frekv.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
Ma to vas ja pitam ![]() Mene u stvari najviše kod tog proca rajca to otključavanje množitelja...lijepo kad moram par dana na put,ili kad ne radim ništa zahtijevno,promijenim množitelj i ko bog... Kad se igram ili delam neki video-nafrljiš ga koliko ide... Za ono kaj mi dela žena na kompu kad sam duže na putu mogu ga degradirati na frekvu Durona 800 ![]() Jedino mi je cooler malo blesav-na idle hladi tak-tak/38-41/,a kad ga nafrljim 45-48... Neki TI-V77(Dr.Thermal... Oko 4500 RPM... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Evo ja cu ti reci iz prve ruke. Dakle ove temperature koje cu napisati odnose se na temp. procesora hladjenje vodenim hladjenjem! Athlon 1600+ Palomino IDLE: 24°C Load:32°C Athlon 1700+ Tbred A IDLE: 18°C Load: 27°C Athlon 1700+ Tbred B IDLE: 20°C Load: 30°C Athlon 1600+@1920mhz/1.85V/ IDLE: 28°C Load: 36°C Athlon 1700+ Tbred A @ 2000mhz (1,95V) IDLE: 27°C Load: 36°C Athlon 1700+ Tbred B @ 2250mhz (1.9V) IDLE:32°C Load: 38°C Vodeno hladjenje satoji se od: 1x pumpa od 1200 l / h 2x mystificator radijator 2x 120mm vent na svakom od radijatora Blok za CPU , Gpu & NB Temperature su mjerene sondom zalijeplijenom na jezgru procesora. Ploca je EpoX 8RDA+ a ostatak komponent vidljiv je u sigu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
***2CROwded***
|
( u HG spotu imaju samo B revizije, tako da nemožeš zahebati ) ????? A kako li sam se ja zahebao u HG-u???? Dobio sam A reviziju.... Ja sam imao 1700+ i nemam neke primjedbe na grijanje, tu je negdje oko 50 !!! A što se tiče clockanja ide do 1900... EDIT: Moja pogreška, htio sam kupiti 1700, no kupio sam krivi 2000+ !!! Zadnje izmijenjeno od: Kova. 27.03.2003. u 12:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ja sam vrtio kao "najbolje" testove, cpu burn-in i k7 odjednom, i razlika je max 6 stupnjeva... btw, kolko imas vode u hladnjaku?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
|
Dakle...uzeo ja na probu od frenda jedan 1800+,onak na đemdo ![]() ![]() Dr.Thermal,4500 RPM bakrena jezgra...20%jezgre proca uopće nije na bakru,umjesto da je na sredini-skroz je na rubu...a kaj je najbolje na jezgri(coolera) mi je ostao lagani "sitotisak" sa starog proca,čak i ja ovak ćorav mogu pročitati da je prije bio gore vražji XP 1600+... AAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa........ Jebemti i cooler i sve po redu.... Ploča novom 1800+ daje pod normalno 1.63v,na koliko bi to čudo trebalo delati??? Stavio sam 9.5x166 i grije se na idle 43-44??? E sad...da li je to šugavi primjerak proca,da li vražji cooler nije dobro sjeo/3DMark 2003-47 stupnjeva,ali su rebra coolera hladna/ ili neznam ni ja kaj... Ili su se one lijepe temperature kaj ste spominjali odnosile na 133FSB? Mrmlj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
pa tbred a je na 1.5 ili 1.55 dok je tbred b na 1.6 ... ovo za A nisam nikad provjerio ali se sjecam da mi je frend tako neku brojku rekao... tako da 1.63 nemre nikak po defaultu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
a TbredB je dafault na 1.6-1.65V |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
Ovi novi delaju na 1.5-1.6 kak ti se koji primjerak zalomi... Riješio sam problem. Prije nego kaj sam stavio cooler natrag,skinuo sam mu vent,očistio,a cooler otuširao i oprao. Usput sam uspio kontra okrenuti kopče,tak da mi je sjeo nahero... Bilo mi je sumnjivo kaj su rebra tak hladna pa sam išao prvo pogledati cooler...joooj...na cooleru nije ni ostao otisak friško namazanog jezgra proca pas mu mater...mogao se skurit. A meni se škvadra inače čudi kad kupim novi hardware,stavim na policu i idem montirat kad imam vremena delat fino i polako. I baš danas sve na brzaka i evo ti ga-skoro sranje... Sad je proc na 9.5x166-32 stupnja ![]() A kad ulovim vremena moram fino ispolirati onaj "sitotisak" kaj je ostal od starog proca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
***2CROwded***
|
E Jelc Jelc... Ja sam u jednom danu po par puta skidao proc. I to stvarno na brzaka... Evo baš jučer, išao sam proveriti koji imam, pa prepisati verziju i sve.. i to u par sec. van pa nutra .. ![]() I moram priznati da sam se spraksao, sada i žmirečki maknem i stavim cooler. S pastom nisam imao problema, no možda da koristim neku kvalitetniju bile bi mi temp. manje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
|
Ja svog skidam kad ga trega čistiti ili kad stavljam novi proc... A na mom cooleru kad ga skroz rastaviš moraš malo bolje paziti... Taj cooler se skida za cca 5 sekundi ![]() Zato sad sve dela kak treba... Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|