|
![]() |
#1 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
X1800GTO - temperatura
Danas dosla, Powercolor X1800GTO. Pa me "malcice" brine temperatura... u IDLE je 70°C ![]() Jel to oke ili previse za jednu X1800GTO? Izgleda da cu morati kupit VF900 da bude tiho i hladno ![]()
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
To nije normalna temperatura za idle. Osim ako ti kućište nije zbuksano između dvije daske ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
CCC ATITool ATT RivaTuner |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Temp. su ti prevelike.Meni je sa stockom bila 68 u load-u,a ne u idle-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Probaj pogledati pastu i je li hladnjak dobro nasjeda na čip.Ali to je stvarno previše... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ma uzmi odmah accelera X2 IHMO najbolji i najtiši cooler,onaj stock je najveće smeće što je ATI napravio,još k tome sa stockom oni mosfeti na grafi su totalno vreli a sa acclerom su mlaki ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
MadModerator
|
Koliko je tih taj accelero? Jeftiniji je od VF900 ... a na testu se pokazao da super hladi... Jedini problem je sta bi morao u Links po njega (a i po Zalmana bi morao ic u Links)... a to bi moralo cekati iduci petak... A nista, onda cu morat kupit Freezer 64 Pro i neki za grafu...
![]() |
#12 |
Moderator
|
Zasto mu preporucate drugi hladnjak? Pa graficka ako dodje nova, ima da cooler lezi na njoj kao Paris Hilton pod kmicom, i ima da hladi, a ne da u idleu isijava. To je daleko od normalne temperature. E.T.-u je oko 75 u loadu, ali je idle nekih 60. Neka me E.T. korigira ako sam malo odstupio.
![]() |
#13 |
Super Moderators
|
Pa nek si narihta brzine venta posebno za 2D i 3D. Sada su visoke vanjske temperature i ako kućište nije dobro ventilirano može dići do pregrijavanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Jasno. Taj hladnjak mora solidno hladiti, nije gore stavljen samo tako. Eto kako je i Jeltz rekao, tako sam i sebi jos prije podesio. Za CoD2 (3d) si podesim vent skoro na max, ionako mi ne smeta jer imam sluske (a i nije glasan), a temp je do 60°C, sa cime sam zadovoljan. U idleu evo trenutno 44, vent na default.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Stock hladnjak dobro obavlja posao samo sta je bučan to mu je jedini minus ako se mene pita sta kaze Jels nek si podesi brzinu fana u 3d i2d modu i bit ce ok... Osobno mi nijedan hladnjak nije dostojan ni dobro napravljen od Arcticovog sta je izbaciva topli zrak vani a ovi ubacuju ispod diska topli zrak..pogotovo ako imas malu kutiju ka ja i slabo je ventilirana...di ces vece banane... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
ajde mi recite koji su od ovih "naknadnih" hladnjaka za grafulje singleslot, tj da u slot do grafulje stane neka mala kartica (wlan vrlo malog formata, pa ne smeta hlađenju, ali treba stat)
![]() |
#17 |
Guest
|
Mislim da ni jedna,osim stock |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
MadModerator
|
Sad opet reinstall windoza jer sam nesto bio s***************o... pa cu onda kasnije namjestiti vent na max i u 2D i u 3D pa vidit kako je...
![]() |
#19 |
Moderator
|
@Broken Arrow Nazalost samo stock. VF700 je velik, silenceri takodjer. Accelero isto... VF900 izgleda najuzi od svih, ali sam ga vidio samo na slikama, stoga ti ne mogu tocno reci.
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ja sam jedamput vidio da X1900GT pri 80-ak stupnjeva uredno drži vent na 36% ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ja iman istu grafu od gecube-a i trenutno sad diga frekve radi testa grafe na gpu 575 i mema 550. Hladin sa zalmanom vf700-cu (na 5v) i jos jedan vent sa strane i na IDE 48/49c a load 70c edit: u sobi mi je oko 25/26c a kad je grafa na def. IDE oko 42c a load 62c Temp gore navedene su okvirne racunaj 1 ili 2 stupnja gore, dole... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
The Dark Side of Moon
|
ma uzmi accelera nećeš požalit meni radi na 36% u ati toolu i tako do 70°C a vrti se na 1100rpm i temp. su 48-50°C idle load do 60°C što je super,ak ti je bitna tišina onda ga svakako uzmi jer kao što rekoh ne čuje se...imao sam vf700 fatal1ty i ovaj accelero mi je puno bolji izbor....ipak je ovo iskustvo iz prve ruke
![]() |
#26 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Uzmi VF900. zvjerska je stvar, radio sam jučer sa njim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|