|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Hard/napajanje problem, gašenje u radu?
imam jedan zanimljiv problem koji mi se povremeno javlja, ali u zadnje vrijeme dosta često.. uglevnom, nekad (svakih par dana) mi se dogodi da se komp neće bootati, odnosno izbaci na POST screenu da nema harda... da stavim boot device, a mekad se samo jednostavno smrzne kad treba učitat devices... pa drugo, desilo mi se par puta da mi se u windozama samo izbaci plavi titravi ekran, i skužim da se hard ugasio?!! primjer, večeras, igram cod2, i odjednom se igra smrzne i nakon 10ak sekunda taj plavi titravi ekran sa nekim crtama.... reset ne rješava problem, (hard se ne pali), gašenje ne riješava problem.. nego, moram doslovno iščupati molex iz harda, i ukopčati ga nazad, i onda upali.. kao da je slab kontakt na molex/hard spoju... nekad prodrmam molex i onda ga mogu upaliti... mislim da sam već i mijenjao molexe.. e sad ne znam, da li napajanje sere (chieftec 350W delta) ili hard (Samsung 160gb ata, 8mb cache)... kako da odredim tko pravi problem - hard ili napajanje..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Frend (nicko_029) je imao takav problem, njemu je bilo do spoja molex - hard koji je bio...'klimav', ne znam ni ja točno, i hard bi mu se svako malo isključio. Vidi šta on ima za reći sutra kad dođe online. I eventualno možeš probati s drugim molexom, možda su u tom malo spigane one žice unutra u stranu, pa ne može 100% 'leći' u disk. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kombinirkama malo te pinove skupi/savij i gurni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
Vjerovatno je molex ili ulaz za molex na hardu, baš sam jučer riješio taj problem kod sebe. Stalno mi se isključivao sistemski hard, a kad bi promrdao molex upalio bi se. Upiknuo sam drugi molex i od tada je sve u dure.
![]() |
#5 |
Lika u mom srcu
|
upravo taj simptom. morat ću sutra probati izvući drugi molex van, a to je proces, jer su kablovi sakriveni/zavučeni.. totalno debilan problem... e mičem kućište ne diram, ali taj kontakt izgleda ***************e.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Izvuci one kontakte iz molexa van i malo prosiri ona "krilca" koja ih drze da se ne izvuku van. Vidi u kakvom su stanju kontakti da nisu mozda oksidirali ili nesto, ako jesu skalpelom malo sastruzi to i nabij ih nazad u molex ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
ali je meni to yebeno glupo izvlačiti komp iz stola van, skidati bočnu.. dobro kad sam ja u stanu.. nego kao ostane cura sama, a ja nisam u zg, a njoj tzrbea komp z aposao, onda je frka, kužite? što mogu reklamirati? napajanje ili ploču ili hard da se riješim toga? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prvo moraš otkrit šta radi probleme, a onda reklamirat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
I kod mene je isti problem samo sa Maxtorom iz siga iz druge konfe. Jednostavno se sam od sebe gasi. Do molexa je, ali ne do kabla od napajanja nego onog stekera na disku tako da......hm....j*beni Maxtor ![]()
![]() |
#14 |
PC Ekspert
|
bad hard
Probaj sa drugim molexom i ostalo kako su ostali forumasi rekli , pa ako i onda nema rijesenja mislim da je disk - mislim da nije napajanje jer bas nije da malo radi , a malo ne ,ili ode ili radi, a chieftec 350W kvalitetno napajanje - osim ako imas prejake ostale komponente pa je preslabo za to , ali bi se vecinom u tom slucaju cijeli komp ugasio. Prije bi rekao da crkava elekronika diska a to moze biti svasta ![]() ![]() ![]()
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Lika u mom srcu
|
grga - zbog temperature nije sigurno, disk ne prealzi preko 33c... evo sad par dana radi bez problema, a bio se zblesao u dva dana par puta.. pa sam mrdao, i sad sve ok... joj, morat ću radit backup... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|