Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.06.2006., 20:38   #1
Herogljifica
Registered User

Datum registracije: Jun 2006
Kasda modem/router+DVL-2100AP

Kasda modem/router (t-com) je podešen da radi u route modu i oba računala koja imamo spajamo kabelom. Pošto nam je preko glave kabela kroz kuću a imamo dvl-2100ap pa bi htjeli napraviti da se računala bežično spajaju. Laptop ima integritanu wi-fi karticu a za računalo smo kupili USB wi-fi.

Sada mene zanima da li je moguće i kako spojiti ovaj AP sa routerom?
Probala sam ga spojiti u jedan od LAN utora na routeru, ali nemogu pristupiti mu da ga iskonfiguriram.
Pomoć molim.
Unaprijed zahvalana!
Herogljifica je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2006., 22:15   #2
immortal
Kernel panic

Datum registracije: Jan 2006
Router mora imati mogućnost bežičnog povezivanja, t-com djeli neki wireless router pa možeš njega koristiti, ali s kasdom to ne možeš. Kada složiš mrežu kabelom (koristeći wireless router) onda složiš bežičnu mrežu za spajanje s laptopom.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2006., 22:29   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor immoRt4L
Router mora imati mogućnost bežičnog povezivanja, t-com djeli neki wireless router pa možeš njega koristiti, ali s kasdom to ne možeš. Kada složiš mrežu kabelom (koristeći wireless router) onda složiš bežičnu mrežu za spajanje s laptopom.
@immoRt4aL:Ne baljezgaj.

Preko WAN ili LAN porta spoji modem, ostavi ga kao modem ako se želiš spajat preko d-linka, pa u sučelje od d-linka upisuje podatkeš za connect, ili kasdu ostavi u router modu i spaja se i dalje preko kasde. Jedino moraš namjestit static route u sučelju od d-linka prema kasdi, i default gateway je d-link. Moraš i pripazit da d-link i kasda nisu na istoj ip adresi - po defaultu su i jedan i drugi vjerojatno 192.168.1.1, jednog od ta 2 moraš stavit 192.168.1.2, a kompovi idu dalje 3,4,5...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2006., 23:00   #4
Herogljifica
Registered User

Kasda nema WAN port.
a ja bi htjela da se modem/router i AP sami 'pozivaju' i spajaju na net. (to sada radi sama kasda) tako da mogu biti u hodniku gdje je utičnica od DSL-a, a da se računala na to spajaju nevezano u kojoj su prostoriju.
Nemaju iste IP-e.
Staro 17.06.2006., 05:39   #5
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Nisam mislio na kasdu da ima wan port, nego na d-link.
I kako to misliš sami pozivaju na net?
IP-e si mogla i navest kako idu.
Evo gledam taj tvoj d-link, ostavi kasdu u router modu, ubodi ga u lan port, i stavi mu u njegovom sučelju (govorim o d-linku) pod lan za default gateway Kasdin IP, a kompove i ovo sve drugo ostavi kako je i bilo. Javi dal radi.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Staro 17.06.2006., 09:52   #6
Herogljifica
Registered User

Kasda ima IP 192.168.1.1 a d-link ima 192.168.0.50.
Kada spojim D-link u LAN port na kasdi nemogu mu pristupiti da ga iskonfiguritam i u tome je problem, a neznam zašto?
Staro 17.06.2006., 10:00   #7
immortal
Kernel panic

Uopće nisam vidio da ima i d-link...

@Herogljifica, moraš se s žicom spojiti i složiti mrežu. Pomo je rekao da kasdu ostaviš kao modem i spojiš na wan d-linka, pa onda moraš pristupiti d-linku i njega konfigurirati.
Staro 17.06.2006., 10:20   #8
Herogljifica
Registered User

Ma problem je u tome šta kako god spojim nemogu doči do d-linka da ga iskkonfiguriram. tj. probala sam doči do njega a da kasda ostaje u router modu. budem probla da kasda bude u modem modu, ali onda mi nije jasno kako će se spajati na net, ako router nema nikakvu funkciju?
Staro 17.06.2006., 10:27   #9
immortal
Kernel panic

Najbolje da kasda bude router kojeg spojiš na d-link. Kasdu konfiguriraš i složiš na d-linku bežičnu vezu.

Zadnje izmijenjeno od: immortal. 17.06.2006. u 10:39.
immortal je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2006., 15:00   #10
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Satvi kasdu u router pa ili mijenjaj d-linka na 192.168.1.2 il kasdu na 192.168.0.51 (da budu na istoj domeni). Koliko vidim taj d-link je dosta siromašan opcijama...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.06.2006., 10:59   #11
Herogljifica
Registered User

Hvala svima
Uspjela sam napraviti da sve radi kako sam i zamislila.

Pozdrav!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno