|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Dva kompa!
Pozdrav!Imam jedan problem.Imam jedan komp doma,a laptop bi trebao doc kroz koji dan.: goood : Problem je taj da imam spojen maxadsl preko onog prokletog usb modema.Kako da napravim da mogu i sa jednim i sa drugim na net(ne istovremeno)?Komp i laptop nebi bili u istoj sobi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Bumo porazgovarali u školi ![]() EDIT: Dobrodošao na forum.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Modem je čisto usb ili možda combo? Ako je combo, možeš svog pc-a na usb, a laptop na lan prikopčat.
![]() |
#4 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
ako je onaj modem obicni usb, i moze davati samo adsl na jedan komp... a on hoce i notebook umrezit... moze i bez zice.. ![]() moze kupit(za stari komp) wireless karticu ili usb stick za 100-200kn pa bezicno umreziti komp sa notebookom(koji vjerojatno vec ima u sebi wlan), s time da je komp upaljen i bude gateway.... jeftinije mu to nego kupovati neki wlan router
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
najjeftinije je putem crossover kabela znaci bez rutera ....terba ti samo kabel duzine xx meni je to islo s istim modemom dok je bilo samo 2 kompa bez problema cak me i pozitivno iznenadilo kako je ovaj USB modem radio bez problema. ako je kanta stalno upaljena samo "pruzi" crossover do laptopa , procitaj sticky http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10705 i sve ce ti biti jasno...ako ne bude pitaj poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Koja je to dužina xx? Podsjeća na XXX, što otvara određene komplekse kod mene ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
sorry onda xy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
nekuzim bas to s kablom i ruterom.gdje se sve kabel usteka?kako se ruter spaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
procitaj sticky.....ne treba ti ruter ako ces crossoverom spajati tj opet ce ti 1 komp (gateway) morati biti stalno upaljen ako ostavis ovaj modem... samo trebas spojiti crossoverom Pc i laptop ( mrezna kartica) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
ako spajam crossover trebam kupit mreznu karticu,a ako spajam routerom trebam kupit samo ruter?ak spajam crossoverom glavni komp treba stalno bit upaljen ak ocu s laptopom na net,a ak routerom moze samo laptop bit upaljen.koliko sam skuzio,to bi trebalo bit tak: nono : |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Kernel panic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na lapu ziher već imaš ugrađenu mrežnu karticu tako da ti je potreban samo ona za komp iako sada svaka ploča ima i mrežnu integriranu na sebi. PCI verzija mrežne košta 50-ak kn. Taman imam doma 2 viška iz starog kompa. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|