|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
celeron problem
Evo imam Intel Celeron 2.4 ghz i u biosu sam mu podigao clock sa 100 na 110,sto mi je klokalo procesor na 2.6ghz,probao sam dignut clock na 115 i 120,al kad izadem s biosa s tim postavkama,nece mi se XP pokrenut tak dugo dok ne vratim na normalu procesor.U cemu je problem??2.6 ghz mi je premalo: baad :. Sta znaci onaj "latency cpu" takoder u biosu??
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
lolčina 1. oc-at celerona: nono : 2.koja matična mema ? 3.neda ti se celerona bash klokat pa nemoj puno ni ochekivat 4.koje hlađenje 5.koja voltaža ***************mudete ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Možda ti memorija ne podržava puno veći clock. Probaj lockat sabirnicu memorije
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Poslušaj Lorda, možda ti se mema ne da clockati. Pokušaj staviti neki omjer FSB:RAM. Ne bi bilo loše da nam kažeš koju ploču imaš. BTW Metallica, ne vidim razloga zašto ne clockati Celereona? Može se dosta izvuči iz njega, bez brige.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() -Evo iz Sandre sam izvadil podatke.Uglavnom maticna mi je foxconn. Napajanje mi je codegen 300W
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Skini i Eversest Home Edition i napravi report, pa postaj ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Skini Everest Home Edition, i stavi screen tu... Ja iz Sandre nis ne vidim, osim da je Celer 2.4/400/128kb cache i northwood jejezgra... Inace misli da je to zbog ploce, al to samo nagadam... Celer bi trebao ic vise, a i memorija te nebi smjela kocit... EDIT:dDario me pretekao... ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
kaj nema celeron neku zaštitu. ak si ga clocknuo previše neće bootat možda je to? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
![]()
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
heh nisam se dobro izrazio, taj file spremi sa notepadom pa ga attachaj tu u post. Ili ga uploadaj na http://www.rapidshare.de/ ili http://s2.gimehost.com/ pa stavi link
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Inace brijem da tebe koci maticna... SIS nije bas nesto za clockanje, a ti imas SIS 651 chipset koji jos ima i intergriranu grafu ako se ne varam...
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
dDario pa tu su ti ugavnom svi podaci na toj sliki,nemas kaj vise za vidjeti.Panzer,da,ima integriranu graficku,al koristim na agp radeon 9550.Znaci maticna ne valja,tak da nist vise od 2.6?
![]() |
#15 |
Premium
|
A jel bi ja mogao na tu maticnu staviti pentiuma 4 npr. 3.0-3.2ghz?Mislim da je socket 478.
![]() |
#16 | |
Premium
|
Da, najvjerovatnije ploca neda vise... Ma da stavis Pentium 2.4GHz, radio bi puno bolje od tog celera na 3.0 i vise GHz... Vjeruj mi, ja sam prije imao celera 2.0@2.4GHz, te sam kupio novu plocu i proc ovaj P4 2.4C iz siga i jednostavno preporod... Sve je radilo puno, puno brze, bolje... Citiraj:
Inace, cija je to ploca? Koji proizvodac?
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
foxconn...hvala
![]() |
#18 | |
Premium
|
Foxconn jo ok firma, ali nije bas za OC, nesto kao i Intel ploce recimo... Ti vjerovatno imas ovu maticnu, a u njezinom manualu pise da podrzava proceve sa 400/533 FSB-om. Preporucam ti onda polovni P4 3.06GHz ako ga uspijes pronaci ili novi P4 2.4, koji iimas tu... Pogledaj: Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ali gle foru- p4 2.4 je skuplji od p4 2.8 a razlika je samo u socketima...Dodam jos 700 kn pa si kupim solidnu maticnu uz p4 3.0
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|