|
![]() |
#1 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
nabasao sam na mrak proc..
P4 1.8, radi na 150FSB (2.7)bez dizanja voltaze! Evo, na njemu pisem ovo sad, u pozadini frljim prime i proc je na 50C. Pogledao sam oznaku, SL68Q, B0 stepping Kupljen u M-Sanu prije 2 tjedna.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
50C pa to je vec dosta jel si probao dizati voltaze pada vidis koji mu je maksimum ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
A ja sam sebi kupo danas GF3 Ti 200 (gainward GS) i proc 1800+ TbredB za ukupno 600KN. Eto kad ljudi neznaju sta imaju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
cool bro! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Marac do koliko si uspio antjerat fsb sa tom memorijom? Moj radi sad na 190*12 sa samsung ddr400
![]() |
#8 |
od LemilicE
|
Ja sam imao 1.8A SL63X B0 i nije htio raditi preko 2.190 ma koliko god veliku voltazu mu stavim. Imao sam TT Volcano 7+ tako da u temp nije problem. Jebika nisam imao sreće
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
ja sam cuo o nekim pricama da neki 1.8 P4 mogu i do 3ghz sa nekim vodenim hladzenjem. Doduse mogao bi probati nabaviti bolji heatsink i ventilator pa ga probati nabaciti do 3ghz bez vode.
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
i ja sam vidio da su takve rezultate postizali ali sa vapochilom ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
evo otidjite ovde pa vidite: http://www.cpudatabase.com/CPUdb/ gledajte pod 1.8A Pentium4. Vidio sam da je neki frajer nabacio ga na 3.03ghz sa stock heatsink. Dok ovi sto koriste vapochill su ga gurali do 3.7ghz, medjutim ovi rezultati definitivno zavise i od procesora, jer ponekad se zadesi pa ti se usreci i dobijes neki pravo dobar, dok druge nemozes ni 5% overclockovati.
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
od LemilicE
|
Vappochill je hladjenje s freonom. Odi te na www.vr-zone.com (ili net), pa tamo imate review Sve u svemu strava je ![]() ![]() ![]() ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
(°_°)
|
Covjece pa to nije realno... Ne kuzim, nije Intel tolko glup. Oni prije prodaje testiraju procesore, jelda? Nafrlje ih na x mhz. Oni koji su potpuno stabilni, prodaju ih pod x mhz. Oni koji to ne izdrze, na njih naljepe etiketu x-200mhz... i tako dalje. Pa di je sad tu logika da proc koji njima vjerovatno radi na 2.5 ghz bez problema prodaju pod 1.8:confused: a ovo pak totalno ne kuzim : L212B092 3006 2.02 SL63X malay 12 Asus P4B533 Stock HSF Ipak pentiumi (northwoodi) nisu tolko losi. Za tu cijenu dobijes ocito 80% bolji proc (ako naletis na pravog) ![]()
![]() |
#17 |
Premium
|
Nema logike,isto kao što sam ja platio xp1700+ koji potpuno stabilno radi na 850mhz više.
![]() |
#18 |
Premium
|
pa *ebiga intel nemoze kontrolisati koliko se procesori mogu overclockati. Mislim mogu, ali nesmiju jer bi ti onda znacilo da se moraju zezati sa stabilnosti procesora, znaci ako stave da nemozes vise overclockovati od 1% onda ti stabilnost sistema ode, jer hodas po toj tankoj liniji izmedju normalnog rada procesora i njegovog limita, ali zato se stavljaju multiplier lock i slicni fazoni, tako da nemozes overclocovati.
![]() |
#19 | |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
na trzistu se javi manjak 1.8 procova i Intel one procove koji sljakaju na vecim freq. jednostavno mora prodavati pod oznakom 1.8 da pokrije taj manjak 1.8 procova ... posto svi ti procovi imaju isti nacin proizvodnje Intel tu nista ne gubi , a ti ako imas srece ,kupis si recimo 1.8 koji je ustvari 3.06
![]() |
![]() |
#21 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali bas da ce intel stavljati frek. od 3.06GHz na 1.8GHZ u to bas nevjerujem jerbo bi gubitci bil preveliki i za tako velku firmu poput intela. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
od LemilicE
|
3.06 radi na 533 MHz sabirnici, a 1.8 radi na 400 MHz sabirnici. Ako to rade, onda mora postojat neka caka da se B modeli mogu pretvorit u A (533 -> 400) ili obratno.
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
(°_°)
|
Citiraj:
Tako je i s 1700+, ona nova jezgra, to je kao best buy proc, pa ga svi kupuju ![]() e onda se javi nestasica i ubace 4000+ umjesto njega ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
PC Ekspert
|
To vam je povezano sa ekonomijom i otplatama dugova, nasuprot njihovoj pohlepi da sto vise zarade. To si mozete protumaciti otprilike kao snizenja u 1. mjesecu.. Nema logike da nesto sto je prije mjesec dana kostalo 100 eura, danas mozas kupit za 10, ali ipak mozes. Oni imaju nekoliko tvornica, i ekonomska predvidjanja koliko bi trziste moglo progutati (ukupno, svih brzina) procova. Toliko ih naprave, onda ih testiraju, pa najbolje oznace kao 3.06 itd. Ali, ako je cijeli proces odlican (to se zove yield - prosjecna brzina procesora napravljenog u konkretnom proizvodnom procesu), oni ne mogu sve one koji mogu ic do 3.06 prodat po 1000 eura komad, jer nema dosta kupaca sa tom plateznom moci, pa im nastelaju FSB/multiplier na manje i tako imamo odlicne overclockere. E, tu dolazimo mi, gladni performansi na svoje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
neka su nagadanja da trebaju novi BIOS ili cak neki pin modovi... ali sve su to nagadanja
![]() |
![]() |
#27 |
nEkspert
Datum registracije: Oct 2002
|
STA KAZETE?
Ja sam kupio procesor u Mislav trgovini, Slavonski Brod. To je Intel Pentium 2 Celeron 566 Mhz FCPGA. Na ploči MSI 6153, i440 BX radi bez modulacije napona na 1051 Mhz!!!!!!!! Sistem radi stabilno, a procesor hladi Thermaltake Golden Orb cooler. Seriju procesora nisam gledao. Ako ne vjerujete, pogledajte privitak.
![]() |
#28 |
Premium
|
ja sam ubo starog durona 600 u nforsicu, te sam ga vozio na malo manje od 1400 da imam vodeno mogu se okladit da bih uhvatio debelo preko 1.6-1.7 sa njime
![]() |
#29 |
nEkspert
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() Eh, da ja imam Epoxicu i vodeno hladjenje i još da dignem napon - ko zna gdje bi taj procesor završio. Btw, dizao sam ga i na 1133 Mhz, ali nisam ulazio u windows, jer je temperatura bila oko 65 stupnjeva. ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Hej marac i aurellie gdje ste nabavili te 1700+ koji vam rade na 2250 mhz? Moj ide na 2000 mhz bez problema, cak i do 2080 mhz, ali moram dignuti napon na 1.8V(2080). Koliko ste vi digli napon (ili mozda niste ![]() Inace moj je proc. TbredB ali low-end. Dajte pliz recite gdje ste ih uzeli, pa da ja prodam ovaj moj i da uzmem taj. Takoder imam Epoxicu 8RDA. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|