|
![]() |
#1 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Abit AW8 - omjer memorije i proca- help
Imam ovakvu situaciju omjer memorije i proca mi je po defaultu 3:4 ko sto se vidi dole. Napominjem radi se o DDR II ![]() e sad ja bi da ona radi u omjeru 1:1, a to koliko vidim mogu postici mjenjanjem N/B strap CPu, sto je koliko ja kontam neka fora oko Northbidgea ili se varam. e sad ja bi to stavio ovako: ![]() oce biti kakvih bedova, nestabilnosti, zagrijavanja ili mogucih nedaj boze crkavanja necega na maticnoj. dosad sam bio na AG8 i DDR I tako da mi je tamo default bio 1:1 tako da me to pretjerano nije ni zabrinjavalo. ako nemogu mjenjati dajtemi ideju sta da radim jel ovako kako je sad nemogu dizati proc na vise od 3.2 ako dignem na vise reset. ali do 3.2 je stabilno u primeu95 2 satda dalje nisam vrtio. THX Zadnje izmijenjeno od: Darth Vader. 09.05.2006. u 10:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
ovo kaj ti hoces dici na 1066 Mhz je FSB proca...ali to podrzavaju samo EE serije procesora...dakle NEMOJ ovak omjer memorije neka ostane kakav jest jer 3:4 je def. kod svih novijih intelovih ploca s ddr2 memom...neke mogu raditi i na vecim omjerima... a ako stavis na ovaj FSB 1066 komp ti se nece bootat jer ne vjerujem da ce raditi samo tako na 266 FSB (200 default ) koji proc imas? onda cu ti ostalo moci objasniti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dark side Moderator
|
imam 630-tku, i sad kad dizem fsb mogu do 220 ici nakon toga nece mi se vise bootati jer mi memorija ode previsoko. prije na ag8 i kingmaxom na 500 mi je bila laca, omjer 1:1 tako da sam dizao fsb do 250 i samo ga pratio naponom. e sad kako postaviti proc da radi recimo na 3.6-3.8 . kontam da nije neka bajna serija jer da bi mi na staroj ploci radio na 3.6 morao sam mu dati malo vise soka sto sa 530-tkom nije bio slucaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
hmmm... ovak probaj dati napona memoriji i dizi je ovako kako je u omjeru 3:4 s procesorom...jer bi se trebala moci podici mema...a procesor kolko vidim nije problem...ja ima 630-ku i na fsb 270 ide na Ag8 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Dark side Moderator
|
ma nije bed proc ali kad dignem fsb recimo na 230 ode mi mema na 6xx i to oj je kontam previse tako da ono zato bi rade da mi je 1:1 tako mogu bez beda dizati, al vidit cu mozda da joj dam malo soka pa da vidim oce proc ali sumnjam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
u DRAM Spec nemas opciju za staviti memoriju na 400 Mhz ?? ako imas stavi i clockaj do bola... ...makar mi je sumnjivo da ddr2 neide preko 600Mhz oc....daj joj slobodno soka...jer neisplati ti se spustat na 1:1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Prve dvije su ti jednake??? N/B strap je samo omjer za memoriju i tamo možeš staviti što ti najbolje pašeza memu bez straha
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Dark side Moderator
|
Citiraj:
inace mema ide preko 600 ali kad ja opalim fsb na 230 onda mema ode skoro na 700 i zato se nece bootat. zato bi prbo prvo omjer 1:1 pa da vidim dalje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
od LemilicE
|
Taj omjer nema veze sa CPUom, nego samo kako da se ponaša prema memoriji. Najprije pronađi max od CPUa i onda pogledaj koliko ti max ide mema i sa kojim latencijama, pa si nađi najbolji komporomis
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Dark side Moderator
|
ovako stavi sam taj N/B strap na 1066 kao sto se moze vidjet na drufoj slicici (prepravio sam). omjer meme i proca je sad 1:1. dizao sam proc na fsb 247 i dogulio do 3.7 uz 1.46 V i sad trebam testirati stabilnost. no prije toga me zanima a to bi mi ti Lorde mogao najbolje reci gdje je u biosu ona fora za PCI lock i PCe lock. nemogu naci tj, dali se to uopce na c. 955 ,pra kljucati da mi neode grafa isl. e da i dali treba iskljuciti onu EIST funkciju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
od LemilicE
|
Mislim da ti je uvijek PCI lock i nemaš frke
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Dark side Moderator
|
To sam kuzio jer nenadem nigdje Taj PCi lock ali nenadem ni PCE lock tako da sam kontao da je to vjerojatno autoamtika. e sad Lorde, sta je s onom EIST funkcijom, kontam da mu je to nesto za rusenje takta ili, jer sam vidio da mi u verestu spusta takt i mnozitelj. e sad treba li to bacit na disable u biosu? ajd posto imas istu plocu reci neke postavke na koje bih trebao obratiti paznju! thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
od LemilicE
|
Ja to nisam nikad disejblo. Probaj, pa vidi Nit mi je smanjivao množitelj Nikakve postavke nisu posebne. Latencije si poštelaj sam, lagano digni napon chipsetu (AGP) i to je to. Drugo je fenomenalno jednostavno i stabilno
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Dark side Moderator
|
ok je da nije neki beda al totalno me izbunjivalo to s memorijama, drukcije mi je bilo na i915 nekako preglednmije, nisam morao dirati ovo n/b strap, neznam cak ni dali je tog bilo. kad sam stavio psb na 1066 odma je sve lakse bilo. ide na 3.75 ali uz 1.46 malo mu soka treba. dalje moram testira i dizat pa ce mo vidjet |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
od LemilicE
|
Meni je na svim pločama bilo za birat n/b strap (možda se tamo drukčije i zvalo) jer su podržavale tipa 400 i 533FSB i automatski je bio drukčiji dijelitelj za memoriju
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Dark side Moderator
|
je da imao sam i ja tako na ag8, birao sam omjere ali ne na ovakvu fopru. bilo je kao biram ddr 366 pa mi on opali neki omjer itd uglavnom nije bilo ovako, ali nema veze bitno da to sad stima. nadam se ici do 4.0 jer mi je i zracno hladenje (Frezeer 7), te mi je sad idele 37-40 tako da necu moc jos puno. edit: sta je s bikeom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
od LemilicE
|
Sad je race ready ![]() Sljedeći tjedan mislim na grobnik malo provozat Da nije kiše bi ga uslikao i stavio sa onim drugim slikama
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
od LemilicE
|
Prvim suncem ću stavit par novih, pa da se vidi razlika od standardne verzije (samo auspuh) i moja race ready verzija sa svim dodacima. Nije puno, ali čovjeka veseli
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Dark side Moderator
|
de, de , bas sam ti sad htjeo edit napisati da hocu jos fotki kontam si onu prvu s tvojim dopustenjem izraditi da opalim na zid odlicni izgleda. ajd mi na mail baci ako imas bas u orginal velicini da bude bolja slika. e da sta si sve jos stavio gore, modificirao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
od LemilicE
|
Daj mi mail na PM.. ccc... to je slika na kojoj fale naljepnice... Da sad vidiš kako izgleda. Poslat ću ti i sliku koju sam slikao sa mobom, pa da približno vidiš ![]() edit: Carbonski štitnici za mašinu sa obje strane, ValterMoto racing nogare sa obrnutim mjenjačem (kao na trkama: prva gore, a sve ostale dole), ValterMoto bočni protektori (crash pad), BMC racing filter zraka, skinuo retrovizore i tablicu, Carbon Loraine kočione pločice (racing naravno)... mislim da je to to
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
od LemilicE
|
poslano (jedva jer sam ti morao dešifrirat mail ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|