|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
rambus ploča, koji proc
Patim na stare stvari koje nekad su bile pre skupe i sad ih iskorištavam. Dopala mi je još jedna ploča sa 512rambusa (sck.478), ali trebam proc. Vidim da je ovdje difoltni cpu napon 1,73V. DA li ja na tu matičnu mogu kupit novi p4 2.4gh koji radi na 533fsb (matična podržava fsb400) ? Hoće li ga matična spalit jer koliko ja znam pemtijumi rade na 1.35 ili tako nekako... Ili baš moram kupit proc stare genarcije sa fsb 400 Nakon MMX-a odrastao sam na athlonima i duronima tako da rambus i pemtijum tek pokušavam shvatit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
mislin da to neće ić........ali u manualu od matične obično piše koje procesore podržava pa........ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Govorimo o intelu, dakle nema šanse da ti proc na fsb533 radi na toj ploči. Tražiš wilamette i northwood jezgru na fsb400. Uostalom mogao si i napisat koja ploča je u pitanju...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Najsigurnije ti je uzeti Willamette jezgru, jer ce ona sigurno raditi, ali je proc banana (grije se, ne clocka se i spor je)... za Northwood ipak ne znam, najbolje bi bilo probati na licu mjesta, u principu bi Northwood na 400 FSB trebao raditi...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rambus 3xtr1m
|
Northwooda imam već jednog i on radi, ali zanimali su me jači da ne kupujem bez veze prescotta kad mi neče radit. Hvala ekipa Moram vam rec da kad stavite celerona 1,7 u matčnu na voltažu 1,75 koliko abitica nudi. POčinje se dimit i curit crna smola iz procesora. Tako mi i treba kad prvo probam pa pitam... Glavno da matična radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Kakvog si celera isprobavao? Kod mene je sa Northwood 1.8A def. napon bio 1.5V. Unoficial rade procevi sa 533 sabirnicom, osim oni sa HT i FSB800, ti ne rade, na više foruma čitao o tome. Najbolje neki proc s većim množiteljem jer ploča ide do cca FSB180
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Rambus 3xtr1m
|
Meni je ostao defoltni napon od 1.75 i on je odmah spalio celera koji je sad privjesak na ključevima. Znaci mogu kupit prescota prvo snizit napon na ploči i onda ga stavit? Trenutno wilamentea 1,6 držim na 2000mhz i ram na 996mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Mislim da ne, koliko sam vidio samo northwoode podržava, koji nemaju HyperThreding ni FSB800.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|