|
![]() |
#1 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
Dual Chanell problem
Daklem, prijatelj mi kaze da je probao ustekati 2 chipa memorije u maticnu. Stvar sljaka. Nakon sto je dodao treci, odnosno cetvrti cip, stvar ne sljaka. Isprobano je na 5 razlicitih ploca, isprobane su sve kombinacije memorija i stvar ne sljaka. Ili se kompjuter ne moze dignuti ili se smrzne nakon nekog vremena i izbaci poruku o neispravnoj memoriji. Memtest se dakako odvrtio nekoliko puta, a radi se o Geil-ovoj memoriji. Sve je ispravno. Nakon svega, on me pokusavao uvjeriti da postoji razlika izmedju obicne DDR 400 i dual channel memorije, tj. da ti memorija mora imati oznaku dual channel ako misli raditi. Tu smo se dakako posvadjali, jer mi se to cini kao glupost a i meni dvije non dual channel memorije rade u dual channel modu. Ajde objasnite u cemu je problem pa da mu posaljem url.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
jesu li svi moduli isti? koja je ploča i proc? jel prebacio na 2T kaj se DC meme tiče to je obična mema samo su ta dva keksa ranije testirana zajedno i zzajedno zapakirana i nikaj više!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
evo
http://www.techspot.com/vb/topic16821.html Treci odgovor. Tip je sve lijepo napisao. Sad cu frendu vaditi mast.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Naime DC mema su pločice sa mem chipovima koji su u proizvodnji išli jedni za drugim , u jednom dual kit-u se nebi trebalo desit da je jedna pločica ima chipove proizvedene u 3mj a druga u 5mj xx godine nego takav kit ima memu gdje su mem chipovi obje pločice proizvedene u istom TJEDNU istog mjeseca xx godine. Zbog razlike kvalitete u proizvodnji mem chipova se i dešava da je svaka pločica iste meme priča za sebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
dobro to se podrazumjeva ali ni po ćem nisu različiti od običnih pojedinačnih modula!
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|