|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Problemi sa monitorom - vodoravne crte
Kupih prije tjedan dana rabljeni komp star godinu dana. Prije kupovine je sve izgledalo dobro. I sad imam problema sa monitorom (grafica isprobano nije problematicna). Monitor je Samsung SyncMaster 957MB. Pojavlju se treperace vertikalne crte na ekranu. Isporbao sam na vise rezolucija i frekvencija osvezivanja i problem je uvijek isti. Zvucnike i sve ostale bliske izvore smetnji sam maknuo od monitora i one ne utjecu. Taj efekt koji je moj prijatelj nazvao "moir" varira po jakosti tijekom dana. Poprilicno je jak kad se racunalo upali i opecnito jaci tijekom dana dok je navecer slabiji. Varira od slabo zamjetljivih crta do treperanje slike do te mjere da se tekst nemoze citati. Prijatelj mi tvrdi da je to do nestabilnosti napona u zgradi. Sutra cu ga pokusat prikopcat na "svoju" uticnicu (trenutno je prikopcan na produzni zajdno sa kucistem, zvucnicima i eksternim modemom), nadam se da ce pomoc. Jel ima tko kakve savjete? Unaprijed hvala na odgovrima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Treperenje, pomicanje u intervalima, tipa pomak <> ili dominira na samo na jednu stranu? Ili bas doslovno treperenje sa gubitkom fokusa? Mozes li pokrenuti RUN/CMD , sliku rasiriti... imas li na samim rubovima dominaciju pojedine boje? (na samim rubovima) Kazes da si minimizirao mogucnost polja, no (osim crta) ovo i dalje aludira na neko polje. Strujno indikativno je da prema noci se smiruje, jer se smiruje i kolicina el. potrosaca u mrezi. Svakako pozovi nekog pametnijeg elektricara "novijeg datuma proizvodnje" (da je malo sireg znanja) i ispitaj imas li ti posteno uzemljenje, a mozda i gore od toga. Za pocetak... da se postedim predugackog pisanja dok ne saznas iz prve ruke od njega. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |||
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Pomicanje u intervalima gore-dolje, da, nekad. Pomak <> ne. Citiraj:
Citiraj:
U medu vremenu sam ga spojio na drugu "vlastitu" uticnicu. I nije pomoglo. :-( Jucer su cijeli dan crte bile staticne, nisu treperile. I intezitet im se nije mijenjao cijeli dan. Jedino kad ih nije bilo je nekih 30sec nakon ukljucenja. Evo npr. sad vec preko sat i pol gornja 1/4 ekrana totalno treperi sa tim crtama toliko da je tekst ne citljiv. Ostatak ekrana savrsena slika. To je prvi put da je samo dio ekrana zahvacen anomalijom. Dogovorio sam se sa frendom da sljedeci tjedan isprobamo kod njega monitor, a i ako tamo bude isti problem nema mi druge nego ga odvest u servis, ima tko za preporucit koji dobar (u Zagrebu)? Sto vise vremena prolazi to postaje ocitije da anomalija nema nikakvih pravila. Samo mi nikako nejde u glavu kak to nisam skuzio kad sam ga isprobavo prije kupovine, tamo je slika bila savrsena. :-( |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Moj je imao slicne simptome jedno vrijeme..tj. dio tih simptoma... znao je zatreperiti tj. zatitrati sliku vrtikalno , ono kao smanji-poveca sliku vertikalno par puta u sekundi..i onda se smiri... recimo na vecoj slici..i onda se prebaci nakon sekundu-dvije na manju.... i tako stoji i sve 5. Nakon nekog vremena opet......... ali kad se zagrije prestane to radit. Slao ga na reklamaciju, naravno oni nista ne vide ![]() Sada vise uopce ne radi to, ali je konvergencija malo sjebana po rubovima ekrana.....
![]() |
#5 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
E da.. ima i par primjeraka 957DF koji su sjebani na faxu... jedan ima zamucenu sliku do jaja i slika treperi tj. kao horizontalne crte...slicno kao lagane smetnje kad dolazi poruka na mob....... Ma koma, ti Samsung monitori cesto imaju trajnost proljetnog snijega....
![]() |
#6 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
Imaš program Nokia Monitor Test probaj s njim podesti sliku
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Promjeni napajanje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|