|
![]() |
#1 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Problem sa windouzima
Neki dan sam spajao jos jedan hard na komp. Sve sam dobro spojio, ali kad se bootao komp pokaze mi ono "detecting IDE devices" i samo stoji. Onda sam ugasio komp sa prvim klikom na power button (inace se treba drzat par sekundi). Iskopco sam taj dodatni hard i sve je bilo dobro. No kad je usao u win, i poceo ocitavati programe, samo je stao. Mis radi, oce lijevo-desno. no kad ga stavim na Start pokaze mi onaj satic ko kad radi nesto. Kilknem ne neke ikone i opet taj satic. Restartam komp i sve uredu. Taj problem mi se desava uvijek kad prvi put palim komp, poslije restarta sve je uredu. Sta nevalja? ista il nista? il treba nove win, iako sam ih stavio prije 3 tjedna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imala i ja sličan problem. Ovo sa "Detecting IDE devices". Ni frend kompjuteraš nije znao riješiti. Formatirala hard, i to nekih 4 puta nakon toga. I ja sam isto spajala neki stari hard na kojem su bili stari Win98, al sam stavila jumper na slave, tj. da mi normalno boota sa moga, originalnoga xp-a, pa opet je bootao sa Win98. Na kraju je ispalo da sam trebala dati neki permission u biosu, ali se ne sjećam koji jer je frend to sve prebrzo klikao a ne voli kad previše gledam jer onda previše prčkam po kompu ![]() Znači, formatiranje c-a, ako nisi našao rješenje.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
rekao si da si stavio prije 3 tjedna windowse na novo. dali tise i prije dogadjao taj problem? ili samo nakon shto s ih ponovno stavio? za sada ti je najmanji problem staviti win ponovno, a ako se to bude javljalo i nakon instalacije (samo win+driveri za pochetak), onda treba trazhiti problem u hardware-u, ali o tome nakon shto probash ove prve, jednostavnije i jeftinije opcije.
![]() |
#7 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
..win pamte drivere za disk koji si pokušao prikopčati..i nakon što si otkačio taj disk win će i dalje ditati drivere za taj disk...ja imam ladicu u koju ubacujem razne diskove i kako ih sve više isprobavam win se dižu sve sporije i sporije jer svaki put dižu drivere za sve te diskove iako ih odavno nema.........neznan sad napamet ali ima jedan trik ..našao sam ga negdje na win tips stranicama gdje ti u device manageru prikaže sve te diskove i onda to pobrišeš..to sam bio napravio i win su se počeli dizati munjevito...moraću to izgleda opet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|