|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() E, 'vako Pokusao sam instalirati novi firmware na DVD-ROM i usred procesa mi zablokirao komp. Mis je reagirao, ali nista drugo nije. CTRL+ALT+DEL... nista. Reset. Crni ekran, IDE LED se ne gasi. Oooops. Power off. Power On...Epox logo...stoji (IDE LED gori bez prestanka). Power off. Otvaranje kucista, iskljucivanje DVD-ROM-a s IDE kabela (na istom je kablu kao i Hard), Power on... Isto kao i prije. Power off, CMOS reset, Power on... Bios screen! (ajde, bar se cini da je ploca uredu). Boot... Radi, ali ocajno sporo, treba mu minuta dvije da detektira Hard (u medjuvremenu skontam da mi je Hard na IDE2 portu, krivo postavio kad sam mjenjao kuciste). Windowsi... usporeni, ali rade. Ne prijavljuju nikakvu gresku. Power off. (Pomislim da je mozda samo trebalo resetirat CMOS pa ce i DVD radit... malo sutra). Spajanje DVD-a... opet ista prica. CMOS reset. Usput zamjenim przilicu i Hard tj. stavim hard na IDE1 port. Power on... Nista. (Nisam valjda Hard sje*o?!?!?) Opet zamjena przilice i harda + CMOS reset. Power on... Radi. Flashiram BIOS maticne, vratim ghostanu sistemsku particiju. Radi, ali sporo. SiSoft Sandra, file system benchmark... NE MOGU VJEROVAT!!!! WD800JB Special Edition s 8 MB cache-a, data transfer 3,5 MB/s. Benchmark przilice... radi 'ko violina. Probam drugu particiju... isto kao i sistemska. Sad vi meni recite sta bi to moglo biti i ima li lijeka. BTW evo konfiguracije. AMD XP +1900 AGOGA 512MB Geil DDR400 Epox 8k5a2+ WD800JB SE 80GB Lite-on przilica i DVD Antec True 480W napajanje Chieftec kuciste, full tower Thermaltake Volcano 7+ OC Systems Geeforce TI4200 @325X620 Evo attachan capture Sandrinog benchmarka ako netko misli da moze pomoci. (64KB) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
matroxfanatic
|
Hm, dali si procitao uputstva o flashanju firmawarea? Sjecam se dok sam fleshao firmware na Pioneer DVD-105 DVD-ROMu da su uputsvta bila da DVD mora biti master (i sam) na drugom kanalu, da na prvom smije biti samo disk (ili ne smije biti nista, vise se tocno ne sjecam), a uz to je bio i popis chipseta na kojima to sigurno radi. Ne bih htio biti prognozer loshih stvari, ali bilo bi dobro da vidis dali postoje takve naznake. Ne bi bilo dobro da si si sje ![]() Bilo bi korisno isprobati neki drugi disk na toj ploci i vidjeti dali on daje tako lose rezultate. Takodjer, probaj disk na drugoj ploci. Ta kombinacija ce ti dati odgovor. Ono sto se pokaze problematicno, reklamiraj i inzistiraj da ti zamijene. Naravno: "ne znam sto mu je, samo je odjednom usporio".
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
1) u ducan 2) stricek meni *ovo* ne radi 3) kad te pita zasto i kako ti se pravi kinez i klimaj glavom... pod *ovo* ide hard,dvd i sto vec je krepalo...malo cudno ali ja bih rekao da je ide kontroler otisao...naime ako ti przilica i radi moras uzeti da ona trazi malo podataka...probaj svoj disk na frendovom kompu i njegov disk na svojem.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
matroxfanatic
|
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Pokusat cu nekako isprobati na drugom kompu. Problem je sto ne znam ljude s kompjuterima u gradu gdje trenutno radim (Sarajevo). Scenarij - "u ducan, meni ovo ne radi" takodjer mi ne odgovara jer sam sve komponente narucio iz amerike (Newegg). Na poslu imam kompjuter, ali je stariji pa mislim da mu ploca ne podrzava diskove od 80GB. Uglavnom, hvala na pomoci. Zna li netko gdje se moze (moze li se uopce) skinuti firmware za WD diskove. Trazio sam po netu, al' nista ne nadjoh. aron Zadnje izmijenjeno od: aronn. 13.02.2003. u 10:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|