|
![]() |
#1 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Nova ploča, novi problemi.... poludit cu
Evo me opet. Stigla nova Abit AW8 umjesto asusa p5wd2. Jel ima problema, uvjek ima kod starog Dartha. Dolazi pločca, sve upakiram, memu sad uredno prepozanje u dc-u iradi tako da je problem od asusa rjesen. instaliram windowse, drivere za chipset, ploču, grafiku, zvuk, lan.... svce radi sve 5. 1.problem sta cu prvo instalirat naravno cod 2, krenem, u pola instalacije komp se izresetirea sam od sebe. probam ponovo, isto. odem na posao. malo razmislim. vratim se flasham bios. probam instalirati cod, nista. 2. dok sam dosao doma skuzim da je komp ugasen ali da mis radi tj optikanaer svijetli, sza da radim stim? dajte mi ideje. ponovo dizati windowse??? kuzim, gledao sam da je sve dobro spojeno mislim dok radi radi ok, temperature su ok, bas sam pratio dok sam probao instalirati. znam da gnjavim zadnjih par dana ali lagano me bedira to sve skupa. Pozdrav
![]() |
#2 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
2. Ako je mis preko usba on ce svijetliti sve dok je kabel s gradske mreze spojen na napajanje... barem je meni tako... 1. Probaj nabaviti neku drugu verziju CoD-a, i provjeriti kakve su ti latencije, jer meni isto nekad nije htio neke stvari instalirati kad sam nabio malo preagresivne latencije... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dark side Moderator
|
mis je usb ali je spojen preko adaptera na pes2. mamoriju i latencije nisam ni pipuno sve je na defaultu. inace cod mi je radio na staroj ploci, mogu ga instalirati i nalaptop tako da neznam u cem je sad bed.
![]() |
#5 |
Pero_Snajper
|
ma to sa misem ti je ok. meni isto svijetli dok je komp zagasen (isto ps2), dok je ploca pod naponom (a je, dok ne iskopcas napajanje) i mis ti je pod naponom, iako se to mozda moze i iskljucit u biosu (vidi pod power management), ali ako i ne moze nije bed...
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Danas naletim do tebe, ak ne budem išo u Županju...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dark side Moderator
|
@domy ok javi mi na mob 098 848 540 kad konts. i ponesi cod 2 ak imas. @ostali skuzio sam da mi i tastatura isti radi dok je komp ugsen. nije neki ekstra bed al volio bio da to mogu ugasit.
![]() |
#8 |
Dark side Moderator
|
evo sad mi kaze stra da se dok je jucer pricala preko msn messengera komp nekoliko puta restartao sam od sebe. pa ja stvarno nekontam sta je. evo ja sad drkaim i sve ok. prbat cu bacit koju igru pa da vidim. jel moze bit neki bed s procom da nelezi dobro, temperature kontam nisu.
![]() |
#9 |
Dark side Moderator
|
e ovkako dok mi je mem u dc-u, slot 1 i 3 , izbaci mi error na 6 testu. kad stavim u slot 1 i 2 sve ok. jel moguce da mi se restarta i te fore s codom zbog meme?
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
pa otvori kučište, pogledaj da li je sve sjelo kak treba, iskreno sumljam da proc ne leži dobro, ali možda cooler ne leži dobro a Temp ti krivo pokazuje! Tako je bilo sa moje dvije Asusice! Probaj memu postaviti tak da nije u DC, nego Single, pa probaj instalirati. ili preko Safe moda |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Dark side Moderator
|
memorija u 1 i 2 slotu opet odmah rest. ma da mi se samo docepat neke druge ddr2 memorije. oticu sutra ovu zemjenit. probao sam sad pola sata igrati NFSMW ma izadem van ploca kaze da je temp 42 pa nek je i 62 opet nije ze reset tako da temperatura definitivno nije.
![]() |
#13 |
Dark side Moderator
|
da precudno. na asusovoj ploci niradio dc i to su potvrdilia ali kad sam testirano na njoj ovu memu u slotu 2 i4 isto mi je na 6. testu bacalo error kao i na ovoj ploci , znaci mema jebe svakako.
![]() |
#14 |
Pod naletima kopita zla
|
probaj malo razmjestati memu po slotovima p.s- meni nikaj ne svijetili kada je komp ugasen..jerbo..ako je ugasen onda nema sta svjetilit..zapravo na maticnoj svijetli dioda za struju..eto to jedino. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Dark side Moderator
|
razmjestao sam memu, tj testirao sam svaki stick i nema errora samo kad su u dc onda ima. ni meni na staroj abitici nije svijetlio mis ni tastatura ali ovdje svijetli mora bit neka fopra da se to ugasi.
![]() |
#16 |
Dark side Moderator
|
evo probo sam samo s jednim stickom u prvom slotu isto se restarta prilikom instalacije. memtest prode. probat cu kasnije putiti prime da vidim da nije do proca.
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne znam kako je za druge, ali svojevremeno sam imao prilike detaljno proučiti uputstva za neku Gigabyte ploču za Pentu4. Tamo je pisalo da na ploči ima više usb (milsim 3) konektora i da će jedan od njih (mislim da je bio neki Green) davati struju bez obzira da li je komp uključen ili ne. Možda je tako i na drugim pločama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
U BIOS-u si isključite (ako već niste) PowerOn By Keyboard i ne bude vam svetlil miš ni tipkovnica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pero_Snajper
|
Citiraj:
u svakom slucaju mozda ti je ps2-pwr jumper na ploci tako spojen da omogucava ps2 wake-up funkciju. ta funkcija mi je u stvari i jedini logican razlog zasto bi (na dosta ploca) dok je komp ugasen, i dalje bili napajani ti ps2 portovi...
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Jumperi su to definitivno tako je i na NF7 abiticu pogledaj pa ih prespji u drugi polozaj i bude sve ok.... Hint: Nastoj pogledat taj manual kad dobijes novu plocu u ruke nije on tu bezveze! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
neke ploče jednostavno imaju to tako riješeno. Npr i epox 8rda3I ima uvjek prisutno napajanje na ps2 portu za miša. To je kako je medutim nestabilnost ploče ili loša memorija izgleda da su tvoj problem. Citiraj:
__________________ |
![]() |
#23 |
Dark side Moderator
|
nestabilnost ploce mislim da nije problem aw8 je dobra ploca, jedino ako meni nije opet dosao neki khm.... primjerak. voltaze su stabilne tako da tu nebi trebao biti problem. sad vrtim prime temperatura 46 stupnjeva s otvorenim kucistem. to je ok. nasao sam neke jumpere za Wake-up hader vezano za usb s kojima mogu napraviti " Disable wake-up function support at usb1 port" isto tako i za sub port 2. za ps2 nenadem nikakav jumper u manualu.
![]() |
#24 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
ako nije do meme, jedina stvar je grafa. trebalo bi proučit ot:jedan lik je slao pisma u sve it časopise jer mu se komp pali svaki put kad zvoni telefon. taj mjesec sam čitao bug,vidi... i u svakom isto pitanje. lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Dark side Moderator
|
dobro nesto do meme je jer mi baca error u dc-u na 6. testu. e sad meni se isti problem javlja i kad imam jedan stick unitra ali onda prolazi memtest, mozda ploca nevoli tu memu i bok. sto se tice ovih jumpera sto sam rekao da sam nasao oni su vec po defaultu disable tako da to nema veze s misem, jumpera za pes2 nema. menual za plocu je ovdje pa ako neko hoce bacit oko sta bi jos mogao probat nek kaze. http://www.abit.com.tw/page/en/downl...ET_TYPE=LGA775 plan mi je: sutra zamjenit memu ako uspijem pa probat tako. ako nepomogne dici druge windowse, ako nepomogne zovem sve iz osijeka s pce kod mene da udruzimo snage.
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Znaci probao si obe memorije zasebno i testirao ih sa memtestom? Probaj im mjenjat mjesta u utorima 1 i 3 ako to ne pomogne prebaci ih u utore 2 i 4 i napravi isto ako ima gresaka...takoder i utore 2 i 3 ili 1 i 4 (DC mod) znam da je zajebancija ali probaj ih mjesat i razvrstavat ... Nisam vidio o kojim ramima je rijec? Kakve su bios postvke latencije,naponi,CPU clock...?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Dark side Moderator
|
novosti i to pozitivne. srusio windoze digo sve ponovo instaliro cod2 bez beda radi zasad sve 5 neznam samo jel mi se gasi mis: goood : probo sam nove windoze, garant je do njih bilo, mada sam sad isao s driverima s cd-a od maticne a prvi put s driverima koje sam skinuo s neta od abita misleci da su noviji bolji tak da mozda je i tu neka caka. sad ce mo vidjet dal ce bit jos reseta. @gorki sve je default: mema geil 512 na 533, Preski 630-ka, hi x800 gto, 2 sata harda, tagan 480 w napajanje. nista nisam ni klokao jucer sam to sve prije posla sklepao najvaznije mi je bilo da i radi cod.
![]() |
#29 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Miš ti svijetli jer je USB, a spojen je sa adapterom na PS2 (zašto to uopće radite???) Mema te segirno zeza. Stavi sve latencije na 5.5.5.15 i voltažu na 2.0V za memu i probaj. Ako se i dalje ruši onda je definitivno mema. >Zamjeni je na garanciju. Da sam bliže bi mogli to bolje isprobat, a ovako... Ploča ima problema sa nekim 667ddr memorijama i sa svim 800ddr2 memorijama, ali sve 533 ddr2 memorije moraju raditi kako treba. Ako imaš najnovini bios (16) onda ti je stvar definitivno do memorije. edit: stavi memu da ti radi na 533MHz
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! Zadnje izmijenjeno od: LorD ClockaN. 09.04.2006. u 22:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Dark side Moderator
|
lorde to s misem sam i napravio tako da je to rjeseno. od kad su pali novi windozi nema resetiranja i sve je ok. sutra cu probat ove latencije i ostalo u biosu pa cu provrtiti mem test da vidim jel ima errora. ak bude mjenjam svakako. mozda se ove dvije plocice nevole pa mozda zato bacaju error u memtestu. sto se tice preskija, ahhhhaaaa sto se nece klokat zato sam ovo isklepo ima barem na 3.8 da bude. heheh. stay tuned!: goood : ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|