Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.03.2006., 14:45   #1
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Asus P5WD2 problemi - ima li dobrih duša Osijek

Ovako imao sam Abit AG8 i915 i napokon sam se odlucio za prelazak na 955 c. Odluka je pala na Aususovu P5WD2 zbog cjene od 1280 kn u Linksu. Ploča je uparena sa 2*512 Geli ddr2 533, P4 630, wd-om od 120 + barica od 120, HIs x800 gto, Tagan 480W.

Sve sam pospajao kresnem komp podesim redosljed butanja u biosu, krenesm u dizanje, cujem bip vezan za fanod proca, skuzim da je doljnja granica kod asusa 811 okretaja te stavim na ignore jel se freezer vrti ispod tih okretaja. sve ok.

skuuzim da mi prepoznaje samo jedan keks od 512 drugi ne. idem instalirat windoze pa cu dalje skuziti sve. dignem windowse. i dalje samo jedan keks nade tako kaze i everest.

noc ranije sam skino sve sto sam mogao naci od drivera i softwarea s Asusovih stranica, i sve je jeko staro i nije uopce redovito update-no. katastrofa abit je tu bio majka. probam instalirati software kojie sam skinuo, baca erore, probam s cd-a isto, probam update od asusa instalirati kaze da je non asusu board ?=????

bios je od prosle godine iz 6 mjeseca ami-ev. napravim boot dos disketu ali na nju nemogu nasnimiti bios i dos flash utility jer je preveliko, inace nisam stručnjak u tome, flasham iz windoza uvijek.

instalirao sam drivere za chipset, grafu i zvuk. pocinju problemi, nece se dic windpozi , komp se resetira na pola, mjenjam kekse, dolazi do windoza ali nepali mis, dizem ponovo, daje mi izbor hoculi dic windoze bez obzira na sve, safe mod itd, biram zadnju konfiguraciju koja je dobro radila, dize ulazi u windovse, sljedeci put dode do windoza ali nepali mis, dakle da nenabrajam dalje .

zovem links da vidim moza jel se javljalo tak sta, i dali mozda imaju ideju, farajeru se bas i neobjasnjava , vata me za bezveznu spiku, ja kazem keks memorije on me pita kao sav pametan sta je keks, mislim hebote, zargon, al ok sporazumili smos s, kao nek flešam bios, pa probam s drugom memom, pa da vratim ploču i uzmem drugu ak nevalja. na kraju ce vjerojatno tako i biti, uzet cu abita ali me zanima dali netko moza ima ideju sta da probam i kak da sjebem taj bios.

dali mozda ima dobrih a znalackih duša u Osijeku koje možda posjeduju ddr2 i voljni su doc da probam druge rame da mozda nije neka glupa nekompitabilnost s pločom ili sl?

Totalno sam zamracio na asusa nisam kuzi da im je supourt tako loš!

THX

Zadnje izmijenjeno od: Darth Vader. 31.03.2006. u 15:22.
Darth Vader je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2006., 15:27   #2
dDario
Premium
Moj komp

dDario's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Jesi probao samo jedan keks prošetat po slotovima? Ili je memorija ili je ploča je u k***. Nemoj flashat bios jer će onda reć da si je ti zaje** flashom. Šalji natrag i traži drugu ako ne radi s drugom memom.

IBM T43 > Centrino M750 > 2GB DDR2 > 60GB > DVD-RW > 14" XGA
Atom 230 > D945GCLF > 1GB Buffalo > 120GB > DVD-RW > HP L1940
Atom 330 > D945GCLF2 > 2GB G.SKILL > 160GB > DVD & DVD-RW > SM720N

E1400 > G31-M7 TE > GB DDR2 > 80GB > DVD & DVD-RW > SM720N
E1400 > G31-M7 TE > 2GB DDR2 > X1600Pro > 250GB > DVD & DVD-RW > SM932B

X4 9950 > AM2NF3-VSTA > 2x2GB G.SKILL > Parhelia 256 > 2x 640GB > DVD-RW > 2x SM205BW
E6300 > ASUS P5B > 2xGB kingmax > X1900AIW > 2x320GB > DVD-RW & DVD-RW > LG 194WT

dDario je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.03.2006., 16:09   #3
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

seto sam memu po slotovima al isto se dogada , pa sam konto ak ima ko iz osijeka da ima ddr2 da probam s drugom m emom cisto informativno, al kontam daplocu vracam definitivno, srce mi place sto sam abit iznevjerio.

kuzio sam da cu mozda imat bedove ali ovakve, ne.

ZED ako budes citao ovo jel ti mozda imas istu plocu ako se nevaram pa ak kontas mozda dal sam nesto propustio javi.
Staro 31.03.2006., 17:39   #4
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Uf uf koji problemi
Jesi stavio obadva sticka u isti slot?? Pa vidio jel oba rade??
To ti je prvo ak nisi
Kak si pospajo hardove i optiku??
Jebate al ti stvarno nemas srece, nije ti asus tak grd kak ti se cini, jemput bus i na takvog abita naletio
Nego kad ovo javis dalje cemo
Staro 31.03.2006., 17:59   #5
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Probao sam obadva sticka izmjesati. prvo jedan na privi jedan na treći pa obrnuto pa, svaki od njih samo na prvi....

uglavnom manifestacija problema je ista nema pravila, kad ce se dici windowski i kako. u windowsima radi normalno, nesmrzava, nebaca errore osim tih od asusa kad sam instalirao.

napravio sam dva usera na kompu, switcha bez beda, mreza radi, net radi.

sad sam na poslu probat cu jos malo to s keksovima, al da mi je bar jedan keks kingmaxa da probam jel do meme ili do ploce ovako nemogu znati, a koliko sam skuzio u knjizici iod asusa da bas geil i nije naveden da radi s tom pločom. hebiga uzo sam memu prije neg ploču. fuck. znam dosta ljudi po trgovinam u os al jednostavno nemaju dddr2 na stanju.

poz
Staro 31.03.2006., 18:23   #6
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

diskovi su sata tako da su na automatski i to je ok. optiku sam prvo imao na dvd master dvd-rw slave pa sam to obrnuo da vidim jel to ima kakve veze al nema ok je, to sve prepoznaje ok.
Staro 31.03.2006., 18:30   #7
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Citiraj:
Autor Darth Vader
diskovi su sata tako da su na automatski i to je ok. optiku sam prvo imao na dvd master dvd-rw slave pa sam to obrnuo da vidim jel to ima kakve veze al nema ok je, to sve prepoznaje ok.
Pa cekaj jel obadva sticka rade u prvom??
Dobro to, master slave, al na koji si ih spoji na onaj bocni il ona dva ide kaj su bas na ploci?
Staro 31.03.2006., 18:46   #8
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

spojio sam prvo na ona dva al mi je izvaco da ce radit kao ata 33 pa sam prebacio na bovni reko stim cu se zezat kansnije.

zezaju me oba keksa u prvom, nema pravila samo sto nekda digne windowse nekada ne. probao sam znaci keks A u prvom solo, zeza; keks B u prvom solo zeza; onda A i B u dual zeza, onda B i A u dual zeza.

poz: cheers2
Staro 01.04.2006., 10:19   #9
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Iskoristi ASUS update utility sa CD-a ,skini novi bios i isfleshaj bios s tim update-om. To je official program od ASUS-a pa ti niko ne moze rec da si zajebo plocu fleshanjem nekim 3rdparty toolom.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2006., 10:45   #10
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

bemogu bruno kad pokusam instalirati taj program kaze mi non asus motherboard in computer , kao da nije asusova ploča tj neprepoznaje ju.

neznam jesam mozda trebao neki jumper za nesto pomaket ili ne, nekuzim..

idem sad jos malo to probavati pa cu vidjet al kontam da leti van u ponedjeljak.
Oglas

Oglas
Staro 01.04.2006., 10:48   #11
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ja ti ne mogu ponudit DDR2 RAM-e, al ako bilo šta zatrebaš, javi se, voljan sam pomoć za cugu.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2006., 11:14   #12
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

evo ovako probao sam sad sljedece kombinacije i proradilo je al neznam u cemu je fora tj mozda sam ja nooooooobina.

uglavno prvi i treci slot za memu kada se upare, prepoznaje samo jedan keksic i to na prvom kuzim i SC.

onda sam to sve bio mjesao ova keks na prvi pa ovaj pa u dc, pa neradi.

sad sam prebacio prvi keks na drugi slot tj onac crni ne zuti, i drugi keks na 4 slot i sad mi radi DC.

e sad u cemu je foar, jel mozda vrisnuo dc?

@
domy ajd javi mi broj moba na pm pa ce mo se dogovorit da probamo ak nerjesim, pa ce mo na promenadu na gacu.
Staro 01.04.2006., 11:25   #13
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

uspio sam instalirati update od asusa ali kada pokusam instalirati ai boster ili asus pc probe kaze mi da taj software nepodrzava ovu plocu???????
Staro 01.04.2006., 13:36   #14
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

provrtio sam memtest-86, kada mi je u DC slot 2 i 4 izbaci eror na 6 testu.

Testiro sam potom svaki modul posebno nema errora.

??
Staro 03.04.2006., 23:35   #15
ScheiSSman
Premium

Datum registracije: Apr 2006
imam ja burajz ak te muci jos taj probl. 2 keksa ddr2 i to supertalent jer sam citao da kingmax zna zajebavat u dual chanelu. 10 kn skuplje ali sigurnije tj no prob. javi se pa se dogovorimo
ScheiSSman je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2006., 00:21   #16
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Možemo onda zajedno sutra do njega, slobodan sam do 14 h.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2006., 00:31   #17
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

decki netreba zasad vratio sam Asusa (sad kupio i vise nikad makar im najbolje ploce bile). do kraja tjedna mi stize Abit AW8 pa ak ste voljni mozemo se dogovorit da dodete kod mene na sastavljanje konfe i druzenje.

domyev broj imam, ti ScheiSSman mi javi mob pa se dogovorimo kad vam je zgodno da naletite.

pozdrav i hvala svima na pomoci.
Staro 04.04.2006., 22:44   #18
ScheiSSman
Premium

Datum registracije: Apr 2006
sam da kazem da ja mrzim asusa nikad nisam vidio ok plocu mozda zato sto servisiram bofl kompove za ok paru
ScheiSSman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno