|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
umrezavanje
imam 2 kompa; jedan u podrumu drugi na 1. katu kuce. kaze mi frend da niti ne pokusavam bezicno spajat jer vjerovatno nece radit (a ja vec kupio bezicnu karticu). udaljenost je oko 15 m. sta mi jos treba da ih spojim, ruter? ili da ih jednostavno spojim kablom al volio bi na internet a da prvi komp ne mora biti upaljen hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Evo, ovo ti je moj savjet. Koliko god ja bio za wireless jer drzim da se s tom tehnologijom mogu "čuda" raditi. Necu pricati o tome ovdje jer je tvoje tema ![]() Ovako. Ako zelis da ne mora komp biti upaljen. Trebat ce ti router. Nadalje, moj savjet ti je, ako nemas posudi busilicu, kupi dovoljnu metrazu kabla, onog par lipa skupljeg po metru kaj ima koliko znam duplu vanjsku zastitu i samo ga provedi do kompa gore. Sto ti je potrebno, jako malo zivaca i 2 sata posla max. Biti ces puno zadovoljniji nego s wirelessom. Ako si iz ZG, skok do Elme Kurtalj, kabel ce ti biti gotov za trenutak i ciao djaci! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Hm, a u čemu ti je problem da ti onaj u podrumu bude stalno uključen? Ja upravo sebi sređujem jednu staru kantu za proxy server, koji će biti baš u podrumu i uključen 24/7. U podrumu barem nikome ne smeta. Tako ćeš uštedjeti na routeru. Jer nigdje ne piše da ti baš računalo u sobi mora biti ono koje će šerati internet konekciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Router mod na modemu, switch (pretpostavljam da imaš dsl), lan kabel i ako je komp u podrumu novijeg datuma wake on lan, i remote desktop, pa ne moraš ni šetat do njega da bi ga koristio... Sve skupa sat posla i 100-120 kuna troška.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Pa Pomo ti je upravo rekao. S tim da se ne moraš zezati sa router modom modema, ostavi kako jest. Detaljno sam opisao ovdje. Komp u podrumu ostavi ili uključenog (u podrumu nikome ne smeta) ili mu, kako Pomo kaže, uključi "wake on lan" opciju u BIOS-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Mislim, kao sto su decki rekli, odaberi kaj ti je najpogodnije, pa kad odaberes i ak bus imal jos kakvih pitanja, svi su tu ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Inače, Remote Desktop je fantastična stvar i svakako preporučam koristiti jer si uštediš šetnju. Sa svog glavnog računala radiš sa svim umreženim, kao da sjediš za njima. Čak i mrežne igre možeš igrati sam sa sobom. ![]() Ako se odlučiš, javi se ovdje, jer treba znati podesiti Remote Desktop (kreiranje remote usera i logiranje na udaljeno računalo). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|