|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() Moželi mi tko pomoći rušimi se grafika u većini igara nakon 15 -20 min samo mi se zamulja cijeli ekran, probao sam snimiti nove drivere i reinstalirati windowse ali opet isto. Nekad blokira cijeli komp, a nekad mogu izači iz igre i moram restirati windowsw pošto se ništa ne vidi. Ako tko može pomoći . HVALA Unaprijed. Imam amd sempron 2500+, ABIT NF7 matičnu, 512 DDR no name, Hitachi 160 GB i ati 9550 xt infinity |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
jel ti grafa overclockana?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Za pocetak mislim da ti je najlakse odvrtit -mem86- da provjeris ispravnost RAM-a tak da eliminiras memu, ja sam u zadnjih sest mjeseci naiso na 3 takva slucaja, ak nije ides dalje sistemom eliminacije... (zgodno bi bilo da provjeris graficku na kompu od frenda, ma znas vec). Jel imas garancije na komponente? Npr. mnoge memorije imaju 3 god. garanciju pa i vise dozivotno (al nemoras umrijet da bi iskoristio garanciju) Neki misle da je dozivozno ono ak ti za 60 god. crkne da ces dobit novu, a ak se ta vise ne proizvodi onda dobis najnoviju tehnologiju. Ma da, kak da ne : bonker : :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Klasičan problem na dosta 9550 Infinity/Extreme kartica - GPU je previše nasviran i s vremenom počne izdisat. Rješenje je spustit taktove...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ljudi probao sam sve isključijo agp, nisam je overclociro ni radio ništa s njom, što se tiće garancije za grafičku istekla je prije 3 mjeseca
![]() |
#6 |
Premium
|
Poslušaj AC Thundera - odnesi je kod nekog frenda da vidiš je li uopće problem u njoj. Ako kod njega radi, znači da je dobra. Možda ti ne radi cooler na njoj pa se pregrijava. Može biti milion stvari i ne mora biti vezano s grafuljom. Uzmi frendovu grafulju i ubodi u svoj komp da vidiš je li problem u kompu. Idi sistemom eliminacije jer je to jedini način da skužiš u čemu je problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
imam ti ja tu grafu, crko mi je vent nakon 6 mjeseci rada, provjeri jel ti radi vent jer je loše napravljen, ustvari provjeri temp ATI tool-om il everestom pa ćeš vidjet.malo OT, e što se tiće naziva meni piše na kutiji od grafe infinite, izgleda da imam neku franc. verziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Ja sam imao slican slucaj i to isto u igrama a problem je bio u memoriji i evo u cemo je bio problem imao sam jednu plocica od 512mb kad god pokrenem igru poslije nekog vremena zaledi racunar i samo mi je pomogalo da iskljucim racunar skroz onda sam malo prebacivao memoriju iz jednog slota u drugi pa u treci i na kraju kad sam prebacio u treci slot sve je profunkcionisalo i jos da kazem da je na jednom racunaru sa istim simmptomima pomoglo iskljucivanje mrezne karte u biosu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
ja se baš ne razumijem previše u to, ali dok igram neku igru temperatura grafičke bude na nekih 59 do 64 stupnja, meni se to čini nekako previše.
![]() |
#10 |
Premium
|
da izgleda da ti je crko vent ko i meni, stavi neki vent ispod da puše po grafi, ja sam uspio zašarafit na nju jednog 60 mm-ca, sad je temp oko 30/31 C |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
meni isto komp ponekad jedostavno se "smrzne" , hard vise ne svjetli ona zaruljica , jednostavno nis se ne dogada. fala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
e ovak odeš na http://www.memtest86.com/#download0, skineš Download - Memtest86 v3.2 ISO image (zip), odzipaš ga, pokreneš nero, u neri odabereš recorder > burn image > nađeš di ti je odzipan memtest86-3.2.iso image i open, tam di ti je burn, write method, odabereš disk-at-once i spržiš to. sad baciš restart kompa, uđi u bios, postavi first boot device na cd-rom, sejvaš to u biosu, baci ti se automatski restart i zbutat će ti se memtest. sad ovisi koliko memorije imaš. moraš čekat dok nemaš jedan cijeli pass, oko 40 minuta ovisi o količini i brzini memorije (pogledaš neku sapunicu ljubav u zaleđu i to), desno sa strane će ti pisat, ako imaš i jednu grešku, nešto nije u redu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
hvala na iscrpnom objasnjenu , nisam bas tolka tuka , kuzim ovo za przenje i za u biosu stavit na first boot device. al hvala puno , znaci treba dost vremena .. ok to cu onda sutra napravit. bas me zanima dal ce nac gresku. imam 256 rama DDR Hyundai 2,5 cl time tak nesto pise . mislim da su pc2100 ak to postoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
ma nisam ja mislio da si tuka, mislio sam neki sticky zaradit LOL ajde sretno: goood : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|