|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
barton nece na 400!!! :(
vjerujem sa je neko imao ove komponente(il ih jos ima) pa da mi malo pomogne oko oc-a... cpu: AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+ (barton,zaljucan) mbo: epox 8rda3i ram: Kingmax MPWC22D-38KT3R-FNA 512mb pc3500 nakon dizanja fsb-a na 200 uredno prijavi athlona 3200 hdd i dvd i onda se prije win smrzne... probali smo napon procesora dizat i onda smo uspijeli bootat ali se nakon nekog vremena komp resetiro i to nekoliko puta i onda je poceo skvicat (pc speaker) ko alijen pa sam sve vratio na default....(temperature su bile u normali prilikom skvicanja) bdw prije ove ploce sam imao abit nf7 i tamo mi se isto desavalo stim da je memorija bila neka kikiriki pa sam mislio da je do nje...(bdw2 abit je rip nakon cackanja po voltazi ![]() .... zanima me dali moram dizat i voltazu memorije i na koliko max??? bios je flashan na najzadnjiju ver. napajanje je fortron 350 w kod prijatelja iste komponente stim da ima plocu 8rda6i i bez problema sve fercera i to sa nekim jnc-om.. ![]() sta mi je u banani.....procesor?? mbo??? il ja nemam pojma ![]() hvala unaprijed.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dakle, proc na 200 x 11 si već stavio, daj mu max 1.8, 1.9 V ak imaš neko bolje hlađenje. Latencije memorije fixiraj na 2.5-4-4-8, napon iste na 2.7 V (bit će dosta) i omjer naravno na 1:1. Ostalo ne moraš dirat, ovak mora radit.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() probam pa se javim ...ak ne spalim sve... thnx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
memoriju slobodno ostavi na default naponu, posto je 433 MHZ a tebi treba samo 200 MHZ. Po svemu opisanom ipak proc ne moze radit na toj frekvi. jedini nacin je da dignes napon ako ce htjet radit, al ce pri tome i temperatura dobrano poskocit. jel kod prijatelja tvoj proc radi na toj frekvi?
__________________ |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Treba dizat napon memorije jer Epoxica undervolta što se toga tiče tak da je 2.7 V zapravo nekih 2.65 V.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
eto cpu na 1.75v ram na 2.66v....uredno boot i onda nakon 10 min u leru se smrzo.... temperatura procesora je bila 47 .....da kod kolege je proc isti i na default naponu fercera na 200 fsb |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Ajd stavi FSB na 200 MHz pa memoriju istestiraj preko programčića memtest86+, tek tolko da vidiš jel ona krivac ili nešto drugo. I probaj je premještat po slotovima, meni se npr. memorija najviše kloka u prvom slotu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
Imam tu istu plocu. Probaj stavit CPU settings na optimal ako ti je na aggressive. KOd mnoziteklja 11 je to OK.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Koje napajanje? Ovo kad ti se smrzne u leru, ili ne maticna (vruc NB npr.) ili memorija (al ona dosta cesto baci BSOD) il napajanje...
![]() |
#10 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Hm... IMHO, temp. od 47°C u Idle-u je malo previse ![]() I kad smo vec kod temperatura... koji je hladnjak gore i jesi li provjerio da je dobro sjeo? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
da nemam onaj nvidia cool patch, milsim da bi otprilike u leru i kod mene bilo 48. Full opterecenje je negdje 58 kad je u sobi oko 22C. Nije to tak strasno vruce ![]() Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Kakva to smeca od procova, kucista i coolera imate? ![]() Nemam pojma, moj proc na 2200MHz sa VCore na 1,725V pri punom opterecenju ne ide preko 50-51 kad je u sobi 21-22°C. U Idle-u ide do 42-43° nakon 3-4 sata sto stoji i nis ne radi (tu racunam npr. surfanje.. to je ko da nis ne radi ![]() I slazem se sa tobom... obavezno neka CPU interface bude na optimal, agressive postavka zna radit sranja pri malo jacem clockanju....
![]() |
#13 |
Junior Member
|
Dentone,Kad sam imo igloo2510 pro i kod mene je bilo tak, al brate buči jako. Nego tebi je i napon i frekva dosta manji, pa ak je jos i cooler jaci, nije cudo d aje ladniji. Stavi onaj cooling patch bit ce ti 20 u leru kad surfas ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
ja imam igloo2520 sa GlacialTech SilentBlade ventom (1800o/min, original vent je na 2100)... pa eto, jos uvijek se ne grije toliko ![]() Ma nemam pojma, neka covjek prvo proba ovo sa CPU interface... BTW, ne treba mi cooling patch kad je sa ovim postavkama i ovako na 28-29°C.. a ipak trebam pazit da mi malo ugrije i sobu dok je jos hladno ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
Doduse, temp. mu nije kriticna i ne bi mu se zbog toga smio srusit nakon 10 minuta... (radio je moj i sa skoro 50°C u idle-u kad nije bilo dodatnih ventova u kucistu ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Junior Member
|
Ja drugačije čitam kad ti gledam signature: Drone : ![]() Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Najbolje mu je da provrti memtest86+ tako da znamo u cemu je problem iliti da maknemo mogucnost da mema sere (taj kingmax je meni radil na 250Mhz na NF4, i po SPD-u mora na 200Mhz raditi sa 2-3-3-7 i 2.6V). Stavi za svaku sigurnost 2,5-3-3-8 i 2.7V (moze i manje) i provrti barem 5 passova....
![]() |
#18 | ||
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
Znaci, pored provjere sa memtest-om, obavezno i stavit najnoviji BIOS sa EPoX-ove stranice. Za moju plocu im je cak na site-u pisalo na zadnjem/predzadnjem BIOSu da su ispravili bug zbog kojeg se ploca ponekad kolje sa Kingmax memorijom... postoji sansa da je i njegov model ploce imao isti problem.
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
Probo ja sa tim Kingmaxom na svojoj ploci, dok sam hvatao musice koje su se desavale sa super talentom, ( Ak nekom zatreba slucajno..Mnozitelji 9,5 i 10 kad se koriste mora bit ukljucen aggressive CPU interface, inace nema boota) ![]() Istina to je bilo vec sa zadnjim biosom, iako mi je frend taj kingmax vozio od prvog do zadnjeg biosa na 8rda3i. Mozda je nekim revizijama nužan zadnji BIOS.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() Ili barem drugacije od tvoje (mislim da moja ima senzor ispod proca, ne koriti onaj u jezgri) A i jos nesto.. nije svejedno koja je grafa u konfi.. tako da... vjerojatno i to tebi doda 3-5°C bez bada....
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
-da ne odgovaram pojedinacno......napajanje je staro 5 dana fortron 350w tako da nevjerujem da je do njega a isto je bilo i sa starom srotarom codgenom... -probo sam sve slotove za memoriju...isto -u vezi biosa ...taj zadnji sto sam skinio ima naglaseno da sredjuje neke kerefeke oko kingmax memorije....rda34729.bin Patched: Kingmax DIMM (MPWC22D-38KTR-FBA) compatibility issue- -probam jos sa agressive i optimal setings i mem test pa cem vidim.... -sto se tice temperature kuciste je zacunjeno pa mu je mal vruce al otvorit cem ga pa cemo vidit hvala na postovima ,imam sad materijala za razmisljanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
Datum registracije: Jan 2006
|
Probaj s modanim biosom |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Definitivno probaj ono Agressive stavit Optimal jer meni na Agressive postavci nece preko 2000MHz. Sretno ![]()
![]() |
#26 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
Proc bi trebao radit na 2200MHz i sa normalnim zadnjim BIOSom od EPoXa, ako je kod njegovog frenda bez bada radio na toj frekvi.
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
Datum registracije: Jan 2006
|
Dok sam ja imao NF7-SL,proc mi nije htio nikako raditi na 210 FSB!Kad sam stavio modani,išao je na 25x FSB,ne znam točno koji je bio zadnji broj,ali mislim da je 255 MHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Da, ali poanta je da su sve te ploce napravljene da rade na FSB200... i na tome bi sve trebale radit tj. i rade. A na 210 ne treba ni jedna radit jer to nije standard kojeg bi se proizvodjac morao pridrzavat..a najcesce ni ne reklamira i ne garantira da ce radit na 210. Za 200MHz ti garantiraju da radi.
![]() |
#29 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
BTW Fuke... samo da vidim da li sam dobro skuzio... kod frenda ti taj proc na njegovoj ploci radi normalno na 2200? Ili njegov (drugi) proc radi na njegovoj ploci?
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|