|
![]() |
#1 |
Guest
|
neće prepoznati hard
epox 8rda+ pro xp1800+ imao sam maxtora ata 133 i odlučio kupiti sata hard. kupih sata WD Caviar 80 GB, WD800JD, SERIAL ATA, 8MB cache, 7200. stavih ga u komp i zblokira se. provjeri memoriju, pronađe maxtora, pronađe dvd i pržilicu i onda opet napiše "searching for ide drives" i tako stoji. odnio hard i kabel kod prijatelja, tamo sve u redu. napravim clear cmos, uđem u bios i tamo ga vidi, izađem iz biosa i opet isto imam zadnji bios |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako su jumperi podešeni? Jedan hard mora biti master jedan slave.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
|
Daj probaj stavit onaj jumper na SATA-150 i ubodi na prvi SATA konektor...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
maxtor je slave, a na caviaru nema te opcije |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
stavio jumper, kabel na prvi sata i isto |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
nikad u zivotu nisam vidio ni tako sata disk..ali da caviar nemre biti slave..to ne shvacam...jednostavno mi to "smrdi" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
maxtor je master, jumper je na 150 MB/s data transfer enabled, i kabel je na prvom sata konektor sve isto |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Vidi šta ti piše pored SATA konektora na ploči. Ak imaš SATA 1 i SATA 2, ubodi na SATA 1. Ak imaš SATA 0 i SATA 1, ubodi na SATA 0. Probaj također zamjenit SATA kabal.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
i kabel i hard su kod frenda radili kako treba jeli moguće da mi +3.3 V ne napaja kako treba, mada sam izmjerio na sata konektoru 3.38 V ? Zadnje izmijenjeno od: đarac. 19.03.2006. u 13:21. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Bez nedoličnih avatara
Datum registracije: Feb 2006
|
:-)))
Ako ve imas win gore instaliraj sata controller, imas ga na instalacijskom cd-u od maticne ploce.......neznam dali si to probao ali to uvijek pali :-)).....ako to nemas instalirano nece ni jedan sata disk pronaci.....maxtora ostavi kako je i prije bio, znaci na master......mada nema veze ata i sata disk......bitno je kako u biosu stavis koji je bootabilan......a disk mozes ubost na maticnu i kad si podigao win.....nece biti nikakve frke.......bar kod mene nije bilo (vise puta) :-)) pozdrav
![]() |
#12 |
Guest
|
problem je bio u ploči koje je imala loše voltaže. nabavio sam 8rda3+. sada ga vidi ali ne radi kako treba. za instalaciju windowsa mi je trebalo 7 puta. kad sam ih konačno uspio instalirati sad ne radi kako treba. kad treba nešto zapisivati ili čitati s harda sistem se smrzne na neko vrijeme. loadanje windowsa isto, sporo.istalacija bilo čega, instalira pa se malo smrzne pa onda napravi u 2 sec 35% pa onda opet zapne i tako. kad sam podigao frekvenciju sabirnice totalni raspad sitema. dobio sam savjet da moram vratiti sve u normalu jer povećanjem frekvencije fsba sata kontroler to nemože podnijeti i moram u biosu prvo podesiti asinhroni rad fsb i još nečeg. u biosu imam jedino postavku sata 3112 enabled ili disabled. sada radi na optimised defaults i opet se tu i tamo smrzne. totalno sam više lud |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
12v 12.34 V 5V 5.08V 3.3V 3.38V |
![]() |
|
|
Oglas
|
|