|
![]() |
#1 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Ati 9000 jel to valja šta?
riknula mi gf4 mx440 : baad : ![]() i sad za nekih 150 kuna gledam kaj bi polovno oglasnik mi nudi 3 oglasa , sve neke mrcine skupe (ja ne kuzim te ljude!!!pa nije da grafičku mos dobit na nagradnoj igri) i sad sam naso nekak prek newsa ati radeon 9000 64 ddra za 100 kuna . jel se to isplati uzet ? jel ce bit sta bolja od bivse đi forsice (mislim dok je jos radila ) ? disklejmer : ne mislim ju nadrkavat nikak , nisam ni ovu . treba mi tek tolko da radi , mozd aponekad odigram neku stariju igru tipa fifu il red alert 2 il nes tak . fala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
bit ce ti malo bolja, ipak je to dx9, dok je mx-ica bila dx8.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
bit će puno bolja spram mx-ice,jer gf4 mx je nabrijani gf2,i da ispravim 9000 je dx8,a mx dx7 kartica |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
lepi
|
ocu moc igrat nfs mw (to je jedina novija koju sam fakat igro an sestricninoj 9600xt ) na 1,4 Gromu i 256 ddra ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ako smanjis sve detalje i rezoluciju na minimal, moci ces... za 100kn super kartica!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Tocno. Radeon 9000 je DX8.1 kartica(tj. podrzava Pixel Shader 1.4 i Vertex Shader 1.0), a GF4 MX440 je DX7 kartica(tj. ne podrzava nikakve shadere) . Samim tim je R9000 bolja od MX-ice. Po brzini u 3D igrama su grafe tu negdje, s tim da ce u nesto novijim naslovima R9000 vjerojatno biti zanemarivo brza. Uz sve to, velika je mogucnost da ce ta R9000 imat nesto bolju sliku u 2D okruzenju (tj. rad windows-ima itd.) i da ce nesto kvalitetnije prikazivat video sadrzaj (uz manje zauzece procesora pri tome). Sad je samo pitanje kolika si picajzla i koliko ces ti uopce primjetit ovo zadnje. ![]() P.S. Evo linkovi na neke testove. Mozes smatrat da R9000 ima otprilike jednake rezultate kao R9200, s time da je u nekim slucajevima R9000 brzi za par (nebitnih) postotaka. R9200 vs. GF4 MX440 i ostali R9000 vs. GF4 MX440 i ostali - usporedba rezultata na jacem i slabijem kompu
![]() |
#7 |
lepi
|
jeeeee hvala nicko na potpori . to sam htio cut : cheers2 sutra cu se valjda nac s likom . (kak ovo gej zvuči lol : sniper : ) @JC sad sam cito clanke neke na ovoj stranici , recenzent je nahvalio 2d sliku da , a to mi je dost bitno , jer praktički nis ni ne igram / ne izvodim 3d skoro nis . ovo za zauzece procesora prilikom gledanja filmova mi nie bas bitno da . i na testu ju g3 ti 200 pere u svem ![]() zapravo moja prva ideja je bila g3 ti200 , frend mi je davo za 80 kuna !!!! al je ispalo da je vec dao nekom . sječam se od prije par godina dok sam jos pratio hardver onak uzo sam neki , kak se t zove , ko neki poster , od gainwarda ili Pinea ne sjećam se vise , bila je bas ta ti serija ... jebeno je zgledalo . onak neki vlak avion i motor , koji su prezentirali ti 200 , ti 500 i jos neku ne sjecam se sad koju . . al zadovoljicu se i s ovom atijevom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
R9000 ti je zanemarivo sporija od GF3Ti200 u danasnjim igrama.. i na jednoj i na drugoj moras skresat rezoluciju i detalje na minumum... tako da ti dodje na isto ![]()
![]() |
#9 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja bi ti preporučio da negdje nabavis GF4 Ti4200 - 4800. To su ludilo kartice, a sad su poprilično jeftine. Ja sam ima GF4 Ti4200 64MB i vrtio sam Doom3 u 1024 sa medium detaljima na Athlonu XP 1600+ skroz dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() ![]() Sto se toga tice, ja sam svoju GF FX5600 platio 200kn krajem prosle godine... i sve se da zavrtit na njoj... cak i FEAR. Sa DX8 shaderima i na 800x600 medium-low detalji, naravno.. ali radi ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
i ja sam vlasnik dotične i stvarno je kartica zvijer s obzirom na godište kupnje(ljeto 2002).pokreće dan danas sve skroz dobro,uključujući i nfsmw na low-med i rezi 1024 u konstantnih 25-30fps |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja sam imao (tj. imam) r9000 pro sa 64 mb i mogu ti rec da za 75 kn koliko sam platio karticu, kartica rastrura! Igram i cod2 na 800x600 potpuno igrivo, cak i na 1024 rezi fps se ne spusta ispod 30/ajde 25 u najvecim i najzahtjevnijjim prostorima. Dobra je grafa. Imao sam i mx-icu - 440 i razlika je dosta velika. Samo pazi da nije neka 64 bitna verzija, a po mogucnosti uzmi pro verziju, 64 ili 128 mb svejedno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ajde ajde ja sam igrao NFS MS s MX 440-T MSI STARFORCE jezgra grafe je isla do 380mhz a mema do 540mhz...i grafa nije tako losa u ostalom..frend ima celerona 2,6 512 rama i 9200radeon...ja sam tada imao AMD XP TB 2000+ 512rama i mxicu...kod mene ne NFS MS izgledao ko film nasprem njega...jer ako bi lik digao detalje sve je brejkalo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
9000 je super grafa za te pare...
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
lepi
|
ej vi sto predlazete Titanijumke - to je oko 200 , 250 posto vise od RAdeonke ja sam iso do nekih 150 kuna .. sutra cu se modza nac s likom . naime zivi u nekakvom Jelkovcu Jelčovec tak nesto . a vuduci da sam aj u Prečkom to je malo teze za izvest . |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() Po mom iskustvu, vec NFS:U2 (pa cak i NFS:U1) uzasno steka sa 256MB RAM-a. Meni su te igre bolje radile sa GF4 MX440SE-T (64-bit, onaj model od MSI-ja koji je netko vec spomenuo) nego frendu na Radeonu 8500LE. A nema sanse da je problem u tome sto je njegova grafa slabija. Cim sam upiknuo u njegov stroj jos svojih 256MB... igre su jednostavno letile... Tako da... novije igre ce sigurno stekat ako imate manje od 512MB RAM-a... to je jednostavno stvarnost... a cak ni sa 512MB mnoge nove igre nece radit bas optimalno (npr. FEAR, Battlefield2 itd.) Cesto cak ni graficka i proc nisu toliko ogranicavajuci faktor koliko to moze bit nedostatna kolicina memorije.
![]() |
![]() |
#19 |
lepi
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Hm.. pa mnoge Radeonke 9000 nisu imale aktivni hladnjak.. ali vidim da ovaj na njoj nije original nego neki "moddani", vjerojatno sa nekog NB na maticnoj ploci ![]()
![]() |
#21 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel to ide do kraja u slot?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
lepi
|
zasto'daj nemojte me strasit .. ja se ne kuzim u to ... zas nebi islo ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Ma cooler je malo "nahero" montiran pa zato... mozda malo smeta cosak pasivnjaka da bi skroz grafa sjela u AGP slot ... ali i to se da lagano ispravit (ako je problem) tako da nije neki problem. Ako sam nisi vican takvim stvarima (iako je poprilicno jednostavno), neki od deckiju iz ZG ce ti sigurno rado pomoc ako bude nekih problema... naglasavam ovo AKO BUDE, jer je lako moguce da ih uopce nece biti.
![]() |
#26 | ||
lepi
|
Citiraj:
ok hvala na odgovoru - a zasto je lik uopce prcko po tom ? ![]() brijac. a ak nece moc stat - kaj bi ja trebo odna ? pomaknut malo prema gore ? Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
A zasto je to tip radio... hm.. mozda je stari aktivni hladnjak poceo bucit pa ga je zamijenio pasivnim (koji je vjerojatno sasvim dovoljan), a mozda je samo htio tisinu pa je stavio pasivnjaka kojeg je imao pri ruci. Bilo bi dobro da mozes grafu upiknut prije u komp i vidit ako radi. Ako radi, tako ti je svejedno kako i zasto je on stavio gore taj hladnjak ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
lepi
|
aha ... hvala . lika sam pito izravno dal radi , reko je da radi , ak ne da mi odma vraca lovu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
na toj grafi sa slike je bio aktivni cooler(ima konektor za napajanje ventilatorića), ja sam imao 9000 128/128 orig ati pasivno hladjenju istim takvim heatsinkom kao na slici, i sad sam je se zaželio natrag, jer to mi je jedina grafa koja mi je normalno radila....
![]() |
#30 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
ide jer je kuler na visoj razini (bar bi trebo) imam potpuno istu grafu u drugom kompu samo sa origigi kulerom, mogu rec da se grafa uopce ne grije... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|