Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.01.2003., 15:45   #1
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Datum registracije: Dec 2001
Angry Šta je ovo?

Evo me opet nakon nekog vremena,ima se za učit nije lako
I naravno neki problem i to opet sa onom SAMSUNG pržom.
Inače radi fantastično ali jučerašnji zvuk koji je ispustila zaprepastio me. Ubacio sam BUG CD koji se lijepo zavrtio i podigao bez problema,i onda kad se buka pržilice u radu počela smanjivati ''bum'',začuo se zvuk sličan krrrrrrrrrrrrrrr, prvo sam pomislio da nije muha uletila u ventilatore ali nije to. I onda ubacim CD ponovno i stvarno zvuk ispušta pržilica. Ma što da joj napravim,imate ideju?
Staro 20.01.2003., 16:19   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Ti CD-i nisu neke visoke kvalitete. Malo je bio decentraliziran i iskočio je iz ležišta. Ne stavljaj ga više da ne unušti laser.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.01.2003., 16:31   #3
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

TRAXDATA miša mu maloga
Masno sam ih platio
Staro 20.01.2003., 16:38   #4
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Pročitao sam još jednom i opet piše BUG CD.

Bilo kako bilo. Sigurno je malo CD drive malo otišao k vragu.

Imam ideju. Donesi RAK-u da to pogleda. Nakon 1 sat nećeš imati CD i trkom ćeš po Plextora. ŠALA. Bum ti pogledao ako si u mogućnosti stvar donesti. Gotovo je za par minutica.
Elegantan kao leopard

Staro 20.01.2003., 18:50   #5
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Prvi CD bio je BUG-ov a poslije sam stavljao moje TRAXDATE.
Ne mogu do tebe jer sam u ST-u a ti vjerojatno u Zg-u
Staro 21.01.2003., 14:22   #6
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Hm, da.

Pažljivo otvori to čudovište koje vrišti. Dođi do dijela gdje vidiš laser. Iznad njega se nalazi "most" koji na sebi ima neki plastični drek. Taj se most zbog temperature može odšarafiti ili savinuti. To se događalo na starijim LG i Lite-off CD-ima uglavnom. Tada CD nema stabilni oslonac i pri većim brzinama voli iskočiti i uništiti nešto od mehanike a najviše laser. Taj dio može biti i sastavni dio poklopca CD-a. Tako rade novije Lite-off i LG uređaje. Tada stvar možeš hititi u smeće. Nema popravka jer nikada lim ne možeš tako precizno iskriviti.

Drugi je način da pratiš kako stvar radi dok gledaš u nju. Može biti da ladica ne ulazi do kraja i mehanika se ne podiže dovoljno visoko da može fiksirati CD. To se događa kada je preskočila za jedan zub na zupčaniku. Relativno česta greška. Može biti zbog nasilnog rukovanja ili samim habanjem materijala. I jedno i drugo je zbog toga što je materijal LOŠ. Nekada se da popraviti tako da se ladica izvadi (treba stisnuti jedan ili dva zuba) i ponovno stavi prateći rad mehanike. Mora biti savršeno ili nisi ništa napravio. Postoji način na koji to stavljaju u tvornici. Radi se o sitnim rupama na svakom zupčaniku. Njihovim zakretanjem u točno određenom smijeru postavljaš mehaniku u idealan položaj. Gadno je što svaki proizvođač ima drugačiji način a jedan od njih je da rupice budu okrenute jedna prema drugoj na susjednim zupčanicima. Ne koristi to ali ti može pomoći jer je i Samsung tako možda napravio.

Ne mogu a da ne kašem da toga kod Plextora i Pioneera nema. Samo metal i kvalitetna plastika. Što ćeš, morao sam.
Elegantan kao leopard

Staro 21.01.2003., 19:27   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by RAK
Hm, da.

Pažljivo otvori to čudovište koje vrišti. Dođi do dijela gdje vidiš laser. Iznad njega se nalazi "most" koji na sebi ima neki plastični drek. Taj se most zbog temperature može odšarafiti ili savinuti. To se događalo na starijim LG i Lite-off CD-ima uglavnom. Tada CD nema stabilni oslonac i pri većim brzinama voli iskočiti i uništiti nešto od mehanike a najviše laser. Taj dio može biti i sastavni dio poklopca CD-a. Tako rade novije Lite-off i LG uređaje. Tada stvar možeš hititi u smeće. Nema popravka jer nikada lim ne možeš tako precizno iskriviti.

Drugi je način da pratiš kako stvar radi dok gledaš u nju. Može biti da ladica ne ulazi do kraja i mehanika se ne podiže dovoljno visoko da može fiksirati CD. To se događa kada je preskočila za jedan zub na zupčaniku. Relativno česta greška. Može biti zbog nasilnog rukovanja ili samim habanjem materijala. I jedno i drugo je zbog toga što je materijal LOŠ. Nekada se da popraviti tako da se ladica izvadi (treba stisnuti jedan ili dva zuba) i ponovno stavi prateći rad mehanike. Mora biti savršeno ili nisi ništa napravio. Postoji način na koji to stavljaju u tvornici. Radi se o sitnim rupama na svakom zupčaniku. Njihovim zakretanjem u točno određenom smijeru postavljaš mehaniku u idealan položaj. Gadno je što svaki proizvođač ima drugačiji način a jedan od njih je da rupice budu okrenute jedna prema drugoj na susjednim zupčanicima. Ne koristi to ali ti može pomoći jer je i Samsung tako možda napravio.

Ne mogu a da ne kašem da toga kod Plextora i Pioneera nema. Samo metal i kvalitetna plastika. Što ćeš, morao sam.
E, onda ljudi vrište kad pitaju koju pržu a ja kažem Plextor!
Baš zbog ovih i masu drugih razloga.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2003., 23:26   #8
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by RAK
Hm, da.

BLA BLA BLA
koliko sranja na jednom mjestu........postupak rastavljanja i ponovnog sastavljanja CDroma si opisao ko da se radio o world space station..........
neznam koliko te nekad davno nazivcirao neki LG ili lite-on ali ovoliko sranja....
nekoliko nacina koji se to sastavlja u tvornici,sitne rupe kojima se mehanika postavlja u idealan polozaj, savijanje lima??.....jebemu

iscupas ladicu - gurnes je unutra i sve se namjesti na svoje mjesto bez obzira koji brand je CDrom....
rak, volis puno srati, kad ti je rodjendan da ti poklonim malo cetveroslojnog wc papira?
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2003., 23:32   #9
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
Originally posted by greg SE

nekoliko nacina koji se to sastavlja u tvornici,sitne rupe kojima se mehanika postavlja u idealan polozaj, savijanje lima??.....jebemu

iscupas ladicu - gurnes je unutra i sve se namjesti na svoje mjesto bez obzira koji brand je CDrom....
rak, volis puno srati, kad ti je rodjendan da ti poklonim malo cetveroslojnog wc papira?
Da ima nekoliko načina. Radi se o postupku poznatom još od kasetofona, video rekordera i kamera.

Opisivao sa čovjeku postupak kako da popravi uređaj a ne da ga pokvari.

18. 11. Možeš mi poslati i za priješnji rođendan. Gdje ga kupuješ?

Očekivao sam od tebe nešto bolje.
Elegantan kao leopard

Staro 21.01.2003., 23:34   #10
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
koliko sranja na jednom mjestu........postupak rastavljanja i ponovnog sastavljanja CDroma si opisao ko da se radio o world space station..........
neznam koliko te nekad davno nazivcirao neki LG ili lite-on ali ovoliko sranja....

E Greg sad si ga fakat prosro...

Oglas
Staro 22.01.2003., 00:00   #11
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

baš greg
Staro 22.01.2003., 00:36   #12
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Kad ste kod teme rastavljanja i tog... imam i ja probljem.

Bio sam kod frenda, stavljao przilicu LiteOn. Posto frend ima neko smece od kucista, kad sam skinuo prednju plocu (zadnjom mukom) ona je izgleda nekako zapela za ladicu DVD-a (Sony).
Izgleda da mu je neka treca firma stavila DVD tako da nije bas bio poravnan, pa je gornji dio zapeo.

Onaj pokrov ladice je ispao a sama ladica je otisla malo prema vani. Probali smo ju gurat, otvarat uredaj ali nista. Ne zeli se vratiti unutra. Kad ju gurnemo malo van pa nutra, nesto uvijek zapne i neda se micat do kraja.

Pa ovoga imate kakvih ideja?
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2003., 10:10   #13
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
Da ima nekoliko načina. Radi se o postupku poznatom još od kasetofona, video rekordera i kamera.

Opisivao sa čovjeku postupak kako da popravi uređaj a ne da ga pokvari.

18. 11. Možeš mi poslati i za priješnji rođendan. Gdje ga kupuješ?

Očekivao sam od tebe nešto bolje.
opisivo si mu sa svojom ustaljenom dozom "mrzim sve sto nekosta ko prosjecna placa"............

sto se tice ocekivanja.hm, nisam spavao od nedjelje navecer, takve stvari uzimaju danak po sive stanice
Staro 22.01.2003., 10:27   #14
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
opisivo si mu sa svojom ustaljenom dozom "mrzim sve sto nekosta ko prosjecna placa"............

sto se tice ocekivanja.hm, nisam spavao od nedjelje navecer, takve stvari uzimaju danak po sive stanice
Nikada nisam rekao da mora koštati ko plača. Razlika između Lite-off DVD-a i Pioneer DVD-a je 50 kn. Fakat se zbog tih usranih 50 kn ne želin kockati. Dućan mi nije ispod stana pa mi treba dosta da dođem da zamijenim. Ovako dobijem puno brže i nema šetanja. Ne preporučam više davno plextor. Puno je preskup. Zato radije kažem NEC. Opet je razlika i manja od 50 kn.

Nije to razlika između Yuga i Mercedesa. Da je takva, nitko na ovom svijetu ne bi kupio Yuga. Dobro, mogao sam staviti i bilo koji drugi umjesto Yuga.

Kada me netko pita za tipkovnicu, obićno kažem onu za 57 kn. Doma imam za 300 pa znam da ne valja (meni ograničeno, tebi nikako). Miš je najbolji za 70-tak kn. Većina ovdje ima skuplji. Ne kupujem skupo nego dobar omjer cijene i kvalitete jer nemam love.

KAKAV SE TO GREG POJAVIO. Je li to brat blizanac da nas terorizirate u stereo tehnici.
Elegantan kao leopard

Staro 22.01.2003., 14:25   #15
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
Nikada nisam rekao da mora koštati ko plača. Razlika između Lite-off DVD-a i Pioneer DVD-a je 50 kn. Fakat se zbog tih usranih 50 kn ne želin kockati. Dućan mi nije ispod stana pa mi treba dosta da dođem da zamijenim. Ovako dobijem puno brže i nema šetanja. Ne preporučam više davno plextor. Puno je preskup. Zato radije kažem NEC. Opet je razlika i manja od 50 kn.

Nije to razlika između Yuga i Mercedesa. Da je takva, nitko na ovom svijetu ne bi kupio Yuga. Dobro, mogao sam staviti i bilo koji drugi umjesto Yuga.

Kada me netko pita za tipkovnicu, obićno kažem onu za 57 kn. Doma imam za 300 pa znam da ne valja (meni ograničeno, tebi nikako). Miš je najbolji za 70-tak kn. Većina ovdje ima skuplji. Ne kupujem skupo nego dobar omjer cijene i kvalitete jer nemam love.

KAKAV SE TO GREG POJAVIO. Je li to brat blizanac da nas terorizirate u stereo tehnici.
za 50 kn se napijes u kucnoj radinosti
sto se tice tipkovnica i glodavaca - najeftinje je najbolje, barem ti nije zao kad ih raspalis u zid (ili to samo ja prakticiram svaki dan barem jedanput?? )

blizanac???nedaj boze...odmah bi privukli sve one amere sto u pustinji cekaju.....samo nek se oni drze Iraka
Staro 22.01.2003., 14:35   #16
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
za 50 kn se napijes u kucnoj radinosti
sto se tice tipkovnica i glodavaca - najeftinje je najbolje, barem ti nije zao kad ih raspalis u zid (ili to samo ja prakticiram svaki dan barem jedanput?? )
Samo ti je alkohol na pameti. Mislio sam da apstiniraš.

To je to. Osnovna razlika je u tome što ti komp koristiš kao rekvizit u nogometu, košarci, rukometu te u nekim borilačkim sportovima. Zato se mi nikako ne možemo složiti. Meni služi za rad.
Elegantan kao leopard

Staro 22.01.2003., 17:09   #17
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Nikad ne razbijam stvari za koje sam dao pare, pivske flase su izuzetak.
Staro 22.01.2003., 18:26   #18
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Staro 23.01.2003., 09:03   #19
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
Samo ti je alkohol na pameti. Mislio sam da apstiniraš.

To je to. Osnovna razlika je u tome što ti komp koristiš kao rekvizit u nogometu, košarci, rukometu te u nekim borilačkim sportovima. Zato se mi nikako ne možemo složiti. Meni služi za rad.
apstiniram, kako ne.
ali to mi neoduzima pravo da se sjecam kako me trnci lagano prolaze dok srcem pjenu s guinnessa
sto se tice onog s rekvizitia nije istina - i ja svog koristim za rad ali jebemu, pa valjda se covjek moze malo opustiti s vremena na vrijeme u sutniti ga nogom kad te nazivcira
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno