|
![]() |
#1 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
![]() Evo me opet nakon nekog vremena,ima se za učit nije lako ![]() I naravno neki problem i to opet sa onom SAMSUNG pržom. Inače radi fantastično ali jučerašnji zvuk koji je ispustila zaprepastio me. Ubacio sam BUG CD koji se lijepo zavrtio i podigao bez problema,i onda kad se buka pržilice u radu počela smanjivati ''bum'',začuo se zvuk sličan krrrrrrrrrrrrrrr, prvo sam pomislio da nije muha uletila u ventilatore ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ti CD-i nisu neke visoke kvalitete. Malo je bio decentraliziran i iskočio je iz ležišta. Ne stavljaj ga više da ne unušti laser.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Billy lives forever
|
TRAXDATA miša mu maloga ![]() Masno sam ih platio
![]() |
#4 |
Feldwebel
|
Pročitao sam još jednom i opet piše BUG CD. Bilo kako bilo. Sigurno je malo CD drive malo otišao k vragu. Imam ideju. Donesi RAK-u da to pogleda. Nakon 1 sat nećeš imati CD i trkom ćeš po Plextora. ŠALA. Bum ti pogledao ako si u mogućnosti stvar donesti. Gotovo je za par minutica.
![]() |
#5 |
Billy lives forever
|
Prvi CD bio je BUG-ov a poslije sam stavljao moje TRAXDATE. Ne mogu do tebe jer sam u ST-u a ti vjerojatno u Zg-u ![]()
![]() |
#6 |
Feldwebel
|
Hm, da. Pažljivo otvori to čudovište koje vrišti. Dođi do dijela gdje vidiš laser. Iznad njega se nalazi "most" koji na sebi ima neki plastični drek. Taj se most zbog temperature može odšarafiti ili savinuti. To se događalo na starijim LG i Lite-off CD-ima uglavnom. Tada CD nema stabilni oslonac i pri većim brzinama voli iskočiti i uništiti nešto od mehanike a najviše laser. Taj dio može biti i sastavni dio poklopca CD-a. Tako rade novije Lite-off i LG uređaje. Tada stvar možeš hititi u smeće. Nema popravka jer nikada lim ne možeš tako precizno iskriviti. Drugi je način da pratiš kako stvar radi dok gledaš u nju. Može biti da ladica ne ulazi do kraja i mehanika se ne podiže dovoljno visoko da može fiksirati CD. To se događa kada je preskočila za jedan zub na zupčaniku. Relativno česta greška. Može biti zbog nasilnog rukovanja ili samim habanjem materijala. I jedno i drugo je zbog toga što je materijal LOŠ. Nekada se da popraviti tako da se ladica izvadi (treba stisnuti jedan ili dva zuba) i ponovno stavi prateći rad mehanike. Mora biti savršeno ili nisi ništa napravio. Postoji način na koji to stavljaju u tvornici. Radi se o sitnim rupama na svakom zupčaniku. Njihovim zakretanjem u točno određenom smijeru postavljaš mehaniku u idealan položaj. Gadno je što svaki proizvođač ima drugačiji način a jedan od njih je da rupice budu okrenute jedna prema drugoj na susjednim zupčanicima. Ne koristi to ali ti može pomoći jer je i Samsung tako možda napravio. Ne mogu a da ne kašem da toga kod Plextora i Pioneera nema. Samo metal i kvalitetna plastika. Što ćeš, morao sam.
![]() |
#7 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Baš zbog ovih i masu drugih razloga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
neznam koliko te nekad davno nazivcirao neki LG ili lite-on ali ovoliko sranja.... nekoliko nacina koji se to sastavlja u tvornici,sitne rupe kojima se mehanika postavlja u idealan polozaj, savijanje lima??.....jebemu iscupas ladicu - gurnes je unutra i sve se namjesti na svoje mjesto bez obzira koji brand je CDrom.... rak, volis puno srati, kad ti je rodjendan da ti poklonim malo cetveroslojnog wc papira? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Opisivao sa čovjeku postupak kako da popravi uređaj a ne da ga pokvari. 18. 11. Možeš mi poslati i za priješnji rođendan. Gdje ga kupuješ? Očekivao sam od tebe nešto bolje.
![]() |
![]() |
#10 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Billy lives forever
|
baš greg ![]()
![]() |
#12 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Kad ste kod teme rastavljanja i tog... imam i ja probljem. Bio sam kod frenda, stavljao przilicu LiteOn. Posto frend ima neko smece od kucista, kad sam skinuo prednju plocu (zadnjom mukom) ona je izgleda nekako zapela za ladicu DVD-a (Sony). Izgleda da mu je neka treca firma stavila DVD tako da nije bas bio poravnan, pa je gornji dio zapeo. Onaj pokrov ladice je ispao a sama ladica je otisla malo prema vani. Probali smo ju gurat, otvarat uredaj ali nista. Ne zeli se vratiti unutra. Kad ju gurnemo malo van pa nutra, nesto uvijek zapne i neda se micat do kraja. Pa ovoga imate kakvih ideja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
sto se tice ocekivanja.hm, nisam spavao od nedjelje navecer, takve stvari uzimaju danak po sive stanice ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Nije to razlika između Yuga i Mercedesa. Da je takva, nitko na ovom svijetu ne bi kupio Yuga. Dobro, mogao sam staviti i bilo koji drugi umjesto Yuga. Kada me netko pita za tipkovnicu, obićno kažem onu za 57 kn. Doma imam za 300 pa znam da ne valja (meni ograničeno, tebi nikako). Miš je najbolji za 70-tak kn. Većina ovdje ima skuplji. Ne kupujem skupo nego dobar omjer cijene i kvalitete jer nemam love. KAKAV SE TO GREG POJAVIO. Je li to brat blizanac da nas terorizirate u stereo tehnici.
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() sto se tice tipkovnica i glodavaca - najeftinje je najbolje, barem ti nije zao kad ih raspalis u zid (ili to samo ja prakticiram svaki dan barem jedanput?? ![]() blizanac???nedaj boze...odmah bi privukli sve one amere sto u pustinji cekaju.....samo nek se oni drze Iraka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
To je to. Osnovna razlika je u tome što ti komp koristiš kao rekvizit u nogometu, košarci, rukometu te u nekim borilačkim sportovima. Zato se mi nikako ne možemo složiti. Meni služi za rad.
![]() |
![]() |
#18 |
Billy lives forever
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
ali to mi neoduzima pravo da se sjecam kako me trnci lagano prolaze dok srcem pjenu s guinnessa ![]() sto se tice onog s rekvizitia nije istina - i ja svog koristim za rad ali jebemu, pa valjda se covjek moze malo opustiti s vremena na vrijeme u sutniti ga nogom kad te nazivcira |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|