|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Northwood vs. Prescott
Pozdraf.. Evo imam trenutno na compu Northwooda na 2,8Ghz 533, koliko bi dobio da si stavim Prescota recimo 3,2Ghz 800(to je max pretpostavljam na s.478)? Northwood mi ide ok do 3,5GHz bez neke zajebancije, koliko bi se Prescott mogao dignuti i kakve daje performanse?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
I Prescott bi ti isao toliko, mozda i malo vise ali cime bi ga ohladio?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
he-he zato ja nikom nedam svog Northwooda 3.4/800 ,ide na 4 gige na default voltazi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Hmm..nisam znao da postoji Northwood od 3,4 na 800..ludnica, baš ću ga malo potražiti.. @Jerry - Šta nije dobar Zalman 7700Cu za hladiti presskota?
![]() |
#8 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Jesi siguran da je tvoj northwood na 533FSB? Ako je onda bi ti se isplatio prelazak na 800FSB, a ako nije onda i ne baš
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ja ne znam sto je dovoljno da ohadi Prescotta ali eto ZED veli da bi jedan Sonic Tower bio cist dovoljan. Mislim da se Zalman 7700 ne moze nositi s novom generacijom coolera s heatpipe konstrukcijom. Poslije 7700 su napravili 9500 koji koristi taj princip. BTW, moj brat ima Northwooda na 3.4GHz i stock cooler od Prescotta i temp ne prelazi 40C u loadu ![]() Tu temperaturu na Prescottu i neces vidjati a da ne zaboravimo da dolaze i sve topliji dani! Mislim da clock for clock Prescott i nije nesto brzi od Northwooda tako da je moj izbor hladniji proc.
![]() |
#10 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
pa prescott i nije brži od northwooda |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
lol, ko ti je to prodo? ![]() i zapravo, 3.2ghz norty's su dosta losi clockeri @ Brown Acid, kao sta je LorD ClockaN rekao, ako je 533 onda da, ako je 800 onda ne 3.2 pressy nije najjaci za s478 ali 3.0 je najbolji - ide daleko, a bus je masovan |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Premium
|
Citiraj:
http://www.hardware-test.dk/test_show.asp?id=2894 http://www.hothardware.com/viewartic...leid=201&cid=1 Citiraj:
http://resources.vr-zone.com/guides/Intel/Northwood/ Hm, ima i "moj" 2,4C u Overclocking Database...
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ma skroz ste u krivu... za proc nije vazno do kud ide, vazno je do kud ide stabilno, kaj meni znaci kaj moj 2.8c ide do 3.75ghz a stabilan je na 3.4 i to je jedino sta je vazno, mogu se i ja sad tam upisat da ljudi govore, wow koj clock...to kaj je jedan 3.2c doso do 5ghz nis ne znaci, opcenito, vecina njih su losi clockeri cinjenica je da je prescott bolji od northwooda bez obzira na vrucinu sta se tice linkova za usporedbu od panzera, ne hvala, testiro sam ih sam doma dobro decki, necu se svadat s vama, mislite sta hocete, ja sam ionaku tu samo usput, pokusavam pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne znam, meni je isto prescott 3.0 drazi od nortwhooda 3.0 ako hladjenje nije problem.... a i 512kb l2 i 1024kb l2 nije za baciti, tako da sam ipak malo priklonjeniji preskiju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ako imaš vodeno onda ti se preski bolje clocka od northijy, a po meni su reze iste
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Tjeram svog Northija na 3.5 GHz @ stock cooler Sa novim napajanjem uspio sam bootati na 3.8 GHz, ali ne pouzdam se previše u stock hlađenje i pasivca na nb. Za s478 je "obična" Prescott jezgra,dok LGA775 ima Prescott 2M jezgre (P4 630), koje su bolje od običnog Prescotta.Ne kažem da je loš Prescott vulgaris,ali ako imaš sada Northija,nemoj kupovati Prescotta za s478.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Sve u svemu... ne isplati se davat novce za tu razliku.... Koliko bi stvarno dobio.... jako malo! Tvoj northwood je prava stvar, ne mjenjaj ga! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
...................Process.....Transistors (Million)....L1......L2........Instructions ------------------------------------------------------------------------- Northwood.......0,13...............55....................8.....512............SSE2 Prescott..........0,09..............125..................16....1024...........SSE3 ------------------------------------------------------------------------- Ovisno o namjeni, a meni je recimo važna obrada videa, Prescott je ipak bolja solucija. Pogotovo zbog novog SSE3 seta instrukcija. Doma imam Prescott-a, na poslu Northwood-a. Trebam li uopće reći da Preski gazi Northwooda? Ne govorim o kojekakvim grafikonima, govorim o svakodnevnom radu u stvarnom svijetu. Što se hlađenja tiče, Preskija mi sasvim fino hladi Zalman 7000 Al-Cu, u Centurion 5 kućištu. 30-tak stupnjeva idle pri sobnoj temperaturi 22 stupnja. E sad, ako je nekome važno samo i jedino postizanje što većeg oc-a, tada je Northwood bolje rješenje, jer je ipak hladniji. No, overall system performance u stvarnom svijetu u svakodnevnom radu Preski postiže ipak bolje rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#27 |
Premium
|
Pa napisao sam da mi je tako non stop sad od 00-24h! Znači stabilno, može i više ali tad moram još dizati vcore pa mi se tako i diže temp pa sam odlučio ovako! A ti si stavio malo preveliku vcore za taj takt, ili možda tako ide tvoj proc?
![]() |
#28 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
a šta je sa 78C na napajanju??? I jel ti zamjenio one senzore? (znaš ono standardno na IC7 seriji. PWM = CPU CPU= PWM) Ja sam davnojoš bio prepravio to da pokaziva kako treba i nekom da. mislim da si to bio ti?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
LOL,netko ima krivo izvješće senzora ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
Pa dok ništa ne radi piše da je taj PWM 56C a popnem hladnjk a on hladan, dakle????
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|