|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Nekoliko pitanja
Vjerojatno je o ovome vec pisano, no zanima me je li dovoljno imati plocu koja podrzava FSB800 i frljaknut FSB533 proc i tako dobiti oc. Npr. proc koji je na default FSB533 na 2,4GHz jednostavno dic na FSB800 i 3,6GHz. Idu li Celeri D na 478 na te frekve i pri kojem naponu? I kakva je tom slucaju situacija sa grijanjem, tj. kakav je cooler potreban? Ako se ne moze dic na FSB800, podrzava li svaka ploca i raspon frekvencija izmedju 533 i 800 ili ovisi o ploci? Takodjer me zanima da li bi P4 506-tica sa 2,66GHz(FSB533, 64-bit) isla na 4GHz(dakle da se stavi na FSB800)? Znam da bi jedna 630-tka potegla 4 ali za ovaj ne znam. Znam da kod ocanja treba puno srece, no uglavnom se zna koliko koji proc ide. Sto mislite o ovoj ploci? http://www.asrock.com/product/775V88+.htm Da li bi s njom mogao 'puknuti' tu 506-ticu na 4GHz i kakav bi mi tada cooler trebao? Ispricavam se zbog puno pitanja, slabo poznajem Intele. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
pa, ploca nije nest naj, naj ali ce posluzit. za overclock proca moras sam probat jer je stvarno upitno dal ce ic i kolko ce ic. dakle dizes po 5MHz takt fsb-a i onda odes i istestiras malo u win (ak ti se pokrenu) ak je relativno stabilno dizes jos, ak ne dizes voltazu za jedan korak pa opet probavas... i tako sve dok ne dodes do max takta. samo pazi da ne stavis preveliku voltazu jer inace BUUUUM. ![]() kolko vidim imas proceve sa northwood jezgrom pa ti voltaza treba biti izmedu 1.5 - 1.75V.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
potvrdujem ![]()
|