Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.02.2006., 22:01   #1
knez
Premium

Datum registracije: Dec 2005
USB ne šljaka

Danas mi došao Antec 3000b, sav sretan čitavo jutro prebacujem komponente u njega, uredno sve posložim...kad ono ne rade usb portovi!!! 2 na prednjem panelu i 2 gornja na matičnoj nikako (uopće ne rade), 2 donja na matičnoj ponekad prepoznaju miša,dok modem pokazuje da ima struju ali ne traži vezu(kao da nema dsl-a),a printer uopće ne radi.... A na laptopu mi sve to radi...!
Deinstalirao sam drivere od ploče (asus a7n8x-x) par puta, reset biosa, iskopčao sve ventove i optiku (pomislih možda napajanje drka), par puta provjerio-svi kabeli i jumperi su na svom mjestu....Stvarno ne znam šta više napraviti, sve je isto kao i sinoć kad je sve šljakalo u starom kučištu....
E sad, možda sam oštetio ploču s donje strane (nešto što vodi struju do usb portova ili sl.-brijem da se u tom slučaju komp ne bi ni upalio), ili su se usb portovi malo odvojili prilikom stavljanja matične ali mi to nema smisla jer miša ponekad prepozna i modem pokazuje da dobija struju (lampica mu gori ali windowsi ga ne vide)...Je li moguće da onaj backplate (kako se već kaže) radi kratki spoj usb portovima (a ne bi trebao, nije ni u prošlom kučištu)?
Molim vas, pomagajte, ako tko ima kakvu ideju ili slično iskustvo....
Isprike na podužem postu ali...
Hvala
knez je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2006., 18:17   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Sve van kučišta na neku podlogu i onda probaj...Prikopčaj samo osnovno i onda jedan po jedan uređaj uštekavaj pa vidi. Ak niš ne pomogne furaj na reklamaciju...
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2006., 19:49   #3
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
napravi sve ovo što je tor rekao, samo prije pogledaj da ti se nisu možda jukmperi za usb savinuli ili ispali pa da zato ne rade
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2006., 07:09   #4
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Meni se to dogodilo neki dan,npr infra red ,njegova lampica svetli i kao da radi ,ali ga windowsi ne prepoznaju ,to je do biosa (samo postavke),ja se sjetim sta mi je lega napravio pa ti javim...pozzz
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2006., 09:51   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Naravno, pretpostavka je da je sve OK u BIOSU.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2006., 10:19   #6
-=_GTI_=-
Premium
Moj komp

-=_GTI_=-'s Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Tomy0001
Meni se to dogodilo neki dan,npr infra red ,njegova lampica svetli i kao da radi ,ali ga windowsi ne prepoznaju ,to je do biosa (samo postavke),ja se sjetim sta mi je lega napravio pa ti javim...pozzz
taj frend sam ja...hehe
samo sam ukljucio usb controler i to je to...
a sad ak je to ukljuceno onda znash shta slijedi...
pozz
-=_GTI_=- je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2006., 13:50   #7
knez
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Riješeno- kupio PCI usb hub (ve-mil, 60 kn).
Prije toga-sve izvadio van i opet ništa, svi jumperi su na mjestu, postavke u biosu naravno ispravne.
Windowsi kuže da je nešto prikopčano ali ne kuže šta - pretpostavljam da bi ponovnom instalacijom windowsa sve proradilo (što mo se naravno ne da-pa sve zakrpe, pa programi i update određenih, pa mijenjanje system services, bla,bla,bla...) i to je ono što me najviše muči - komp ujutro normalno radi (i usb portovi), prijepodne dolazi novo kučište, komp se gasi, sve se prebaci u novo kučište, komp se pali i - usb u kurcu....
Svejedno, hvala vam na odgovorima.

Zadnje izmijenjeno od: knez. 25.02.2006. u 16:14.
knez je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno