Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.02.2006., 00:39   #1
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo jednog zanimljivog...

Evo ekipa imam jedan doista zanimljiv problem...

Ovako, frendu smo složili konfu i to :

CPU - Athlon 64 3000+ S754
MBO - Albatron K8NF4X-754
RAM - Kingmax 512 DDR PC3200 na 400Mhz
HDD - Seagate 80GB SATA 300, 8MB, 7200
Grafička - Leadtek Px6600TD PCI-E 128MB, VIVO DVI
And the list goes on ali mene muče matična ili Hard a sad bum vam reko i zakaj...

Cjela kanta je kupljena jucer i složena u servisu radi garancije tako da nije isključena i greška ovih kaj su ju slagali u servisu ali radije bi prvo da vidim jel ima neko kakvu pametnu ideju šta bi to moglo bit a da nije hardware-ske prirode...

Naime nakon nekog vremena Windowsi se pocinju dizati samo svaki drugi ili treci put... Tj jednom se dignu normalno, drugi put uvjek stanu kod onog ekrana sa onim plavim bar-om i to se tak roštilja u nedogled ili dok se na kraju sve ne smrzne...

A za sve to vrijeme hard svjetli periodički cca 2 3 sec svjtli a 2 3 sec ne i tako dok le god ga se ne restarta...

I onda nakon restarta izaberem Start Win. Normaly i on ih digne normalno... nekad i par puta zaredom a onda opet bez ikakvog evidentnog razloga ponori.

Također nakon drugog instala windoza sam poželio preko Ghosta napraviti image da ne pušim po pol sata svaki put na to, pa sam otkrio jednu vrlo zanimljivu stvar, komp se buta, uleti u ghost i onda trkelja do besvjesti tako da je restart jedino rješenje... U ovom slučaju to se desi svaki put tako da imam filing da je nastao neki "nesporazum" između harda i matične...

Ajde ako neko ima neku ideju bubnite
Alien_200581 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2006., 02:11   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Vjerojatno nešta s diskom ne valja... HD Tune skini i pogledaj.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2006., 02:59   #3
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
...pretpostavljam da je to u ve-mila kupljeno,oni drze te albatronove ploce,pa stoga znas di ti je ici,pa nek se oni s tim je*u...
Staro 10.02.2006., 08:53   #4
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
vidi drivere. i jos jedna stvar: moj maxtor sataII ima jumper na sataI koji se mora spojit da bi disk ispravno radil na sataI kontroleru. imas i ti kaj takvog??
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2006., 17:28   #5
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Hmmm, HD Tune veli da je sve ok isto kao i partition magic, chkdsk od windoza, i active smart tako da brijem daa je hard ok...

S obzirom da su stavljeni svi driveri, sve podešeno na sve moguče načine u biosu i ja mislim da je tu neka kombinacija sa jumperima u igri ili tak neka pizdarija...

Pogledo bi to sam ali kanta ima garanciju i onu šugavu naljepnicu iza pa neznam kak je to unutra spojeno a nebi baš čovjeku htio sjebat garanciju pogotovo kaj jadan nezna ni miš uštekat u kantu neg je uzo komp za klince...

A kaj se tiče Albatrona, iako imaju dobre recenzije po webu ipak ja više vjerujem starom dobrom gigabajtu ako se več radi o nekim low-budget pločama... Slago sam bar 2 3 kante sa njihovim pločama a i masu frendova ih ima i nikad nije bilo nikakvih ovakvih sranja...

To je i trebalo ic tranu ali ovi nisu to imali pa su mu kao stavili nekaj kaj je ok za iste pare... A rezultati se vide...

Uglavnom mislim da cu stavit još jednom windoze gore sve by-the-book i onda im to sutra odnest pa nek oni kemijaju kaj je...

Tnx na savjetima ekipa
Staro 08.03.2006., 20:22   #6
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Evo ekipa imo sam nekih "issues" sa DSLom neko vrijeme pa sam da javim...

Problem je bio bar kaj se tice divljanja kod boot-anja u driverima od matične, naime oni koji su bili na cdu nisu baš radili, skinuo sam s neta nove za SATA i poslje toga je sve radilo ok...

A za HDD sam frendu reko nek otpelja to u servis jer je vjerovatno prob u jumperima al je lik reko da ga baš to i ne dira previše i da mu je bitno da to radi kak radi da mu se klinci mogu igrat na tome tak da za HDD nisam saznao...

Eto tek tolko da znate
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno