|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
Amd Athlon xp 2000
Zanima me jer ko clocnuo ovaj procesor i na koliko je uspio,meni ide najviše do 148Mhz,1.88 Ghz, dali mogu ikako još više,ako ne da kupim nešto drugo.Hvala!
![]() |
#2 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
prvo nabroji sve komponente u kompu sta imas....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
O kojoj se jezgri radi (pogledaj u CPU-z)....i koji je ostatak konfiguracije... Ja imam 2000+ na 2.5 GHz... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Soltek NV400-64,socket A,nForce 2 Agp 8X Amd Athlon xp 2000+(266Mhz) Glacialtech silent breeze 462 cooler, Napajanje 300w, King Max pc3200 512mb Leadtek 6600 GT TDH 128 mb Nemam pojma koja je jezgra.Kako da vidim to
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
Ja na tvom mjestu ne bih previše klokao, nego bi pokušao nabaviti mobilca ili bartona. Ili ako si pri lovi prelazak na s939-1600 kn. I napajanje je jako slabo jer 6600GT nije baš neka slaba kartica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
@Đomla Skini CPU-Z i provjeri koja je jezgra ako je Palomino zbog visoke voltaže ga se baš i ne isplati klokat, idealno bi bilo Thoroughbred B.
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Jezgra procesora je Thoroughbred-B,provjerio sam sa everestom,Može mi sada netko reči kako da izvučem ono najbolje iz njega
![]() |
#10 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
procitaj si stiki "sve o overclocku (amd)". ak zapne ili kad dodes do granice/plafona javi. ne brini se zbog temp, ti procesori ju jaaaako dobro podnose |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Pa Matasonik susjedu moj pročitao sam stiki,nisam baš nešto novo naučio,većina toga mi je poznata,zanima me šta dobivam smanjenjem množitelja sada mi je na *12.5
![]() |
#12 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Kažeš da si pročito sticky i da ti je to poznato. A pitaš što dobivaš smanjivanjem množitelja? Bravo!:clap: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
![]() Većina da mi je poznata sam rekao, a za množitelj nisam siguran da ako ga smanjim oču li onda moći dobiti veću FSB frekvenciju ![]()
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
množitelj X FSB = frekvencija Kod mene je množitelj 12.5 x FSB 200 MHz = 2500 MHz radni takt... E sad, što ti reć, idi malo po malo, i kad nejde više, podigni napon za jedan korak, i opet, a pritome uvjek imaj temperature na umu...i vozi memoriju 1:1 sa FSB-om.... Sretno, javi rezultate... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Napokon sam došao do kraja,Trebao mi je novi bios za matičnu,sada sam ga dignuo na (12.5x195Mhz)=2437 Mhz Napon mi je na 1.80V i sve uredu radi. Hvala na svemu
![]() |
#20 |
Registered User
|
Temperatura mi je pod opterećenjem oko 50 do 55stupnjeva,mislim da to nije za brigu,možda da još stavim neki ventilator u komp reda radi,samo je pitanje gdje da ga smjestim.
![]() |
#23 |
Premium
|
pitanje KAKO SI MJERIO TEMP.???? p.s moj 1.7 xp (T-b) ide na 1,95bez dizannja voltaze i sa zakljucanim (jos uvjek) mnoziteljem p.s ako tko zna kako ga otkljucati slobodno neka javi ![]() Zadnje izmijenjeno od: axe counter. 04.03.2006. u 20:31. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|