Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.01.2003., 19:42   #1
CapsLock
Registered User

CapsLock's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
grafičke kartice

Na što sve moram paziti pri ugradnji nove grafičke? Što se može sjebat? Što najčešće polazi po zlu?
CapsLock je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2003., 20:05   #2
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Obicno nista

Obično se ne sjebe ništa, ili radi ili ne radi! Pazi da je katica lijepo sjela u utor (AGP ili PCI šta već je) bilo bi lijepo ako je AGP da ti utor ima držać i u novije vrijeme PAZI DA NE STAVIŠ STARE AGP KARTICE U NOVE P4 PLOČE BAZIRANE NA intel CHIPSETU JER MOŽE BITI PA,PA PLOČA. I to bi bilo to, ako je sve radilo prije raditi će i sada. Makneš drivere od stare kartice, napraviš uninstall svega šta je došlo s njom i onda fino ugasiš komp, iszvadiš staru, ubaciš novu (komp isključen iz struje, ti se riješio viška elektriciteta od uzbuđenja) pokreneš PC ponudiš PC sa driverima i uživaj nakon još kojeg restarta.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 03.01.2003., 13:31   #3
CapsLock
Registered User

CapsLock's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
što radim ako mi je stara grafika on-board?
CapsLock je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2003., 13:58   #4
cukelj
Registered User

Datum registracije: Nov 2001
Ovisi, ako imaš AGP port na matičnoj kupiš drugu karticu i problem rješen.
Ako nemaš AGP port imaš 3 izbora:
1)Kupiti PCI karticu koje se više ne proizvode i s***** su
2)Kupiti drugu matičnu ploču.
cukelj je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2003., 13:59   #5
cukelj
Registered User

Datum registracije: Nov 2001
3) izbor ti je da ostaviš matičnu
cukelj je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2003., 17:44   #6
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
mislim da nisi skuzio na sta je ciljao.........
staru graficku treba iskljuciti u biosu
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2003., 18:46   #7
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Exclamation A napishi josh neshto

Gle, hajde lijepo napiši kakvu ploču imaš i to je to. Npr. u chaintechove ploče koje imaju i815 chipset sa inegriranom grafikom, samo makneš drivere u Windowsima, ugasiš komp. Ubaciš grafičku u AGP i to je to (ali kako greg SE lijepo kaže. skočiš radi reda pogledati u BIOS kako je sve složeno "prije nego ubaciš novu karticu jer možda neš imat slike, mada takvu ploču još nisam sreo sa on board VGA"). Ako imaš kao recimo na CT-6ASV ploči ATi RagePro sa 4Mb SGRAM on board i nemaš AGP, već ti treba PCI (jer AGP tada nemaš) onda makni drivere, u BIOSU diseble VGA on Board, ugasiš, upikneš novu karticu i to je to.
Staro 03.01.2003., 19:48   #8
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Re: A napishi josh neshto

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Gle, hajde lijepo napiši kakvu ploču imaš i to je to. Npr. u chaintechove ploče koje imaju i815 chipset sa inegriranom grafikom, samo makneš drivere u Windowsima, ugasiš komp. Ubaciš grafičku u AGP i to je to (ali kako greg SE lijepo kaže. skočiš radi reda pogledati u BIOS kako je sve složeno "prije nego ubaciš novu karticu jer možda neš imat slike, mada takvu ploču još nisam sreo sa on board VGA"). Ako imaš kao recimo na CT-6ASV ploči ATi RagePro sa 4Mb SGRAM on board i nemaš AGP, već ti treba PCI (jer AGP tada nemaš) onda makni drivere, u BIOSU diseble VGA on Board, ugasiš, upikneš novu karticu i to je to.
kod frenda (koji je konj uzeo onboard grafulju unatoc tome sto su ga svi odgovarali od toga) na MSIevoj ploci je moralo u biosu biti na disable ta inegrirana jer inace je imao teska sranja ako bi ubacio nesto normalno (iako bi imao slike)
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2003., 23:50   #9
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Post Chuj ima i takvih ...

Ima i takvih ploča, ja ih nisam sreo ali sam čuo da postoje. A, da ne zaboravimo ima u BIOSu i opcija (mada i to nije baš pretjerano potrebno mijenjati) first display PCI/AGP ili druga opcija pa i to prebaci na potrebnu odnosno željenu varijantu. Nego da mi tu lupamo glave na prazno, hajde ti nama npaiši ima XYZM ploču sa CBFT on-board VGA i sada bi stavio u to PCI ili AGP bftm grafičku sa 45,13 Mb ZDB RAMA pa da mi onda lijepo tebi kažemo što i kako. Ha, da li ti misliš da bi to bilo puno pametnije nego ovako?:confused:
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno