|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2003
|
Crno - bijela slika na TVu & Connect3D x800GTO Vivo
Pitanje za vlasnike Connect3D x800GTO Vivo kartica - kako se dobili boju na televizoru. Probao sam sve kombinacije koje postoje (koje sam pronašao) i nisam dobio boju. ![]() Sa starom 9800pro sam bez problema dobio boju. Zadnje izmijenjeno od: Kolac. 26.01.2006. u 10:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja sam malo problema ima sa ovom svojom iz siga. Koristio sam onaj composite priključak i samo sam ga malo izvuka van i dobijo boju. Uglavnom pokušaj malo naštimat ga. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi stavio na PAL standard? Spajaj preko kompozitnog kabla i scart adaptera.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
to ti ima veze sa scartom. meni je isto tako bilo, pa sam morao otic u electronic centar u osijeku, tamo su mi zalemili jedan kondenzator u scart, i sve radi super. U tome je 100% problem. Sa karticom ti je sve ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2003
|
@ Smartguy Mrdao, tresao, savijao - nije pomoglo ![]() @ domy_os Prebacio sam prekidač za PAL odmah - nije pomoglo ![]() @ weedos Kondezator na scart :confused: - gdje, kako. šta, tko to u Zagrebu radi. Ajd please ako možeš uslikati i poslati mi sliku tog lema na mail. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
dobivas c/b sliku zbog razlike u strukturi izmedju s-video i composite prikljucka. s-video konektor ima odvojen signal za boju i osvjetljenje (vise zica) u odnosu na kompozitni koji ima zajednicki signal za boju i osvjetljenje. kad spojis s-video izlaz na kartici na kompozitni (ili scart koji "ne podrzava" s-video) na tv-u dobijes c/b sliku jer se gubi onaj signal za boju. rjesenje je kupit obicni s-video na composite adapter i modificirat ga kondicem po shemi koju mozes nac na ovom sajtu: http://www.epanorama.net/circuits/svideo2cvideo.html Razlog zasto si na staroj kartici imao boju je mozda zato sto neke kartice imaju nestandardni s-video izlaz sa 7 pinova (stand. s-video ima 4) pa neki od ta 3 dodatna pina imaju kompozitni signal koji se onda direktno izvlaci svideo na composite adapterom koji dobijes uz karticu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
@freek iskreno, nemam pojma sta hoces s tim sad rec... ja pricam o strukturi s-video konektora i kako da covjek to rijesi (ako nema tv sa s-video prikljuckom ili nema taj inace prilozeni adapter ili mu sa tim adapterom ne funkcionira), bez puno komplikacija i sto je najvaznije 100% funkcionalno... a sto se tice 7pinskog prikljucka, htio sam rec da on ima smisla samo u slucaju ako imas adapter (koji iz jedne od te tri dodatne nestandardne rupice izvlaci cisti kompozitni signal, preko skarta, cinca, nije uopce bitno...). A ako nemas adapter onda je svejedno jel on 4 ili 7pinski jer se ponasa ko 4 pinski (ostale rupice se zdravo seljacki ne koriste). i tocka. @kolac zakljucak: zanemari cijelu pricu oko 7 ili 4 pina i slozi modificirani adapter/konverter po shemi sa linka (dodaj veveve) za svega par kuna i skolski rijeseno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|