Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.03.2026., 08:53   #1
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
(riješeno) Grafa ili monitor

Daklem, tip sam covjeka koji ne updatea nista dok nema potrebe. Updateao GPU drivere prije par mjeseci i od tada veselje.

Monitori su stavljeni da idu u sleep nakon 5m neaktivnosti. Comp ne ide u sleep nikad, samo power off monitors after 5min.

Jednom u 2 mjeseca se dogodi da na main Dellu S2721HS imam na sred ekrana red dot, kako micem misa gore dole tako tockica ide gore dole, samo po vertikali, ne ide horizontalno nigdje, tocno je to na sred monitora. Par puta RMB i tockica ode sama od sebe. Dogadja se samo kad se monitori pale nakon nekativnosti i samo na main Dellu.

Pocelo sa novim driverima od atija bilo, pa to pripisujem tome, stavio sam sad i novije pa da vidimo.

U medjuvremenu, drugi monitor, AoC 2795E poceo sa nebulozama. Crvena crta malo lijevo od sredine ekrana kad ekran mjenja state. Tipa kad ide pokazat sliku il kad se gasi.

https://youtu.be/I69aAxDuruI

Krepaje monitor ili nedajboze grafa? Igre rade super, sve je stabilno, nema artifakata il rusenja osim ovoga. Sumnjam na monitor jer da je grafa valjda bi nabilo crtu ravno na middle. Ideje?

BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2026., 08:57   #2
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
jesi probao sa DDU u safe mode očistit skroz drivere pa stavit nove

Oglas
Staro 08.03.2026., 09:26   #3
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Nisam, samo sam pregazio stare i factory reset od instalacije. Tako radim odavno. Ovo sa red lineom je pocelo u zadnjih par dana, prvo jednom na dan, sad pri svakom change stateu. Probam na monitoru d-sub i dvi mode, crn ekran jer nema ulaza, cim se vrati na hdmi, red line.

Em linija blinkne prije nego se win digne, tako da nemogu bit driveri kad nisu loadani. Monitor se pali, to jest switcha mode cim bios prodje.

Staro 08.03.2026., 10:25   #4
d_b
Registered User

d_b's Avatar

Datum registracije: Jan 2026
probaj kablove promjenit , drugu grafu, sa jednim monitorom signle , pa drugi single....
d_b je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2026., 15:18   #5
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Evo se isao zabavit mjenjanjem stvari, nasao 2 hdmi kabela, neki laptop sa HDMI izlazom i idemo testirati.
Iskljucim HDMI kabel iz monitora, red line. Aha, znaci i bez grafe to baca. Ugasi/upali i red line je tu. Guess da je detekcija zavrsena, umire AoC. Steta, sluzio je godinama bez greske.

Upside, nemoram dat 500-600-700e za graficku. Downside, trebam dat za monitor.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno