|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2002
|
Win XP mi se sporo podižu
Pri podizanju Win XP kod onog loadera trebaju one crtice preći i po 10 puta da bi on tek ušao u Windowse. Imam Intel Celeron P4 1,7 Ghz 256 DDR Rama 60 Gb HDD IBM Deskstar 7200 okr/min. U čemu je problem
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
tvoj najveci je problem sto si uzeo P4 celeron ![]() inace, probaj defragmentirati disk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
#1: pogledaj kaj ti je upaljeno pod services i da li ti to sve stvarno i treba, pogasi kojekakve ''zgodne male'' shareware programcice sa bugovog (ili nekog drugog) cd-a koje mozda imas instalirane... #2: overclock-aj stroj ![]()
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
1. Napiši ostatak stroja. 2. defragmentiraj disk 3. provjeri da ti disk ne radi u PIO mode 4 4. postavi drivere za chipset
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hm gdje je to services, a overclockati ga nebum jer ga imam oko 2 mjeseca
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Matična JetWay AGP 4×, 5 PCI, 2×DDR + 2×SDRAM 2. To traje užasno dugo, ostaviti ću ga preko noći 3. ovo ne kužim 4. ??? (misliš driveri od matične ???, ak na to mislis njih sam stavio)
![]() |
![]() |
#7 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
2. prvo rješi 3. i 4. 3. Control panel - system - hardware - device manager - IDE ATA/ATAPI controlers - Primary IDE Channel - Advanced Settings. Što piše pod Device 0 Transfer Mode i Current Transfer Mode? 4. Na to sam mislio 5. Kako su raspoređeni diskovi i CD/DVD i sl?
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
2 mjeseca je taman za razjumfat ga, uostalom ionako na kraju garancije nece vise biti za nista... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
Uglavnom kompletna kombinacija stroja ti je katastrofa.Integrirana grafička,Jetway ploča i Celeron sa 128 kila keša. Ukoliko misliš da ti je sporo evo neka utjeha: Jučer sam nekom frendu radio,odnosno spajao onaj ''hoću internet'' paket Fujitsu Siemens. E da ste ono vidjeli... Celeron 1.7,128RAM,nešto na ploči, Xp Home... Uglavnom Win se podiže oko 3 puta duže od moga stroja( sig) A one crtice prođu tako otprilike 10-12 puta. Treba li napominjati da je stroj tolko nestabilan da vam se gadi raditi ispred njega? Kolko god volim Intel ne mogu a da ne priznam da su stavrno napravili sranje s ovim novim Celeron koji nije u rangu Celer kopera na 900 MHz ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
jebemu meni se kad sam imao XP instaliran ta crta nikad nije dvaput a ne 10 ponavljala.......... nije mi jasno kako nove masine mogu imati takve probleme |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pod Device 0 mi piše Transfer Mode: DMA if available Current Transfer Mode: Not Applicable Disk sam defregmantirao ali nije nista pomoglo. Grafičku karticu uskoro kupujem, pa bih me zanimalo što mi preporučujete. Koristio bih ju za gledanje filmova (DVD & DivX) i igranje igrica. Na raspolaganju imam 1200 kn. Eh da i mora imati TV i DVI out. Hvala
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja zbilja neznam kaj ću. No kao što sam rekao u prošlom postu, možete li mi reći koju grafičku da kupim.
![]() |
![]() |
#13 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Meni se windowsi XP digne za 50 sekundi. A one crtice pređu točno 5 puta. Jel ovo sporo? Meni je sasvim dobro i nije mi baš previše važno. Samo za usporedbu WIN 98 SE su se dizale oko minute i 10 do 15 sekundi.
![]() |
#14 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Nemoj se ljutiti što ti ljudi kažu da je konfiguracija katastofa jer stvarno je tako. Integrirana grafička, celeron, sdram i ddr memorija, itd... Samo biraj na što se ljudi ovdje pale a ovdje ne zalaze ljudi koji ne znaju što je hardware i kako treba izgledati. Pitanje je da li ima netko sa integriranom grafikom. Naučiti češ. Neki su školu i više puta plačali dok nisu shvatili. Nadam se da si ti školu platio. Nemoj si kupovati grafičku nego cijeli stroj. Ništa nečeš dobiti sa novom grafičkom na toj ploči.
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Gledaj ja sam si sad slagao konfig. i nisam imao nest puno para. Imao sam Celeronca na 400 Mhz, sad sam si kupio P4 Celeron na 1.7 Ghz, matičnu sam uzeo najjeftiniju koja podržava taj procesor. Trebala mi je matična s DDR i SDramima istodobno jer nisam imao odmah para za DDR rame, pa sam se jedno vrijeme koristio stari SDRamima. Novi stroj definitivno neću kupovati. Kada kupim novu grafičku čuo sam da u biosu ima neka opcija Buffering Size pomoću koje se da isključiti integrirana grafička. Ovu grafičku (integriranu) sam uzeo samo zato jer nisam imao para za bolju grafičku, pa sam razmišljao bolje išta nego ništa. Daj mi reci kak treba biti spojen HDD i CD-rom da bi sve OK radilo. Mislim i sad mi radi sve OK, ali ako bi tada bolje radilo onda bih to učinio. Kak to srediti, tj. koje kam ukopčati ... I daj mi preporuči neku grafičku za 1200 kn, da ima TV i DVI out. Ja sam razmišljao o ATi Radeon 8500 LE 128 Ram, ili ATi Radeon 9000 128 Ram. Što vi mislite ???
![]() |
#16 |
Billy lives forever
|
Slušaj ovako: RAK lijepo reče,mi ovdje nismo djeca koja ne znaju ništa o tome,nego smo svi manje više stručnjaci odnosno experti( zato se site tako zove). ![]() A što se tiče procesora u osnovi on je dovoljan za recimo sve poslove koje bi mogao izvoditi,ali je sramota uparivati tu brzinu sa 128 kila keš memorije. Ako napraviš ove promjene koje će te stajati malo više novaca, stroj će ti biti puno bolji i stabilniji ako ni zbog čega onda zbog dobre matične. S onom kombinacijom nećeš dogurati daleko... ![]()
![]() |
#17 |
Feldwebel
|
Nitko ti ne zamjera što nemaš para. Nitko od nas nema. Prokleta ovisnost. Lijevu nogu za procesor. Obije ruke za ploču. Desnom nogom tipkaš. Gainward Ti/550 TV/DVI, GeForce3 Ti-500 64MB, 3.8ns DDR, TV-out, DVI-out 925,19 To bi bila još jedan prijedlog. Nemaš potrebe za 128 mb rama ma koliko to lijepo zvučalo. Hrad stavi na primary master. Na taj kabel spoji jedino njega. Na secondary master stavi CD/DVD. Ako imaš pržilicu nju stavi na master, a CD/DVD na slave. Tako će jedino raditi brzo. Ako imaš pržilicu i CD/DVD bolje je kupiti dodatni kontroler za hard (231 kn) tako da pržilicu i CD/DVD možeš spojiti na posebne kanale kao master. Tako dobiješ najbrže i najbolje. Taj kontroler je gotovo sigurno brži od kontrolera na matičnoj.
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
Unaprijed zahvaljujem
![]() |
![]() |
#20 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
I mene zanima zaš je određena ploča dobra ili loša... znam da tu ima par faktora kao što su stabilnost, overklokabilnost ( ![]() E da, kak čovjeku možete reć da kupi novi stroj kad vam govori da nema para i da je jadan morao koristiti stari SDRAM jer nije imao para za DDRAM?!?!
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
VIA + Celeron 1700 + integrirana grafika + SDRAM. Ima li gore kombinacije? Ima. To je SDRAM + DDR.
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
![]() Jednostavno prvo kreneš od chipseta, vidi imaš intela i bilo bi nekako pametno da ide uz intel chipset, ne košta on baši iz fore više u odnosu na SiS, ALI (baba i 40 buguva), VIA, ... onda ti je tu ostale "nebitne" sitnice kao kvaliteta PCBa, pa onda kako je to lijepo sve priljepljeno na matičnu, pa kako je to testirano (ako je) prije nego je dobilo onu famoznu naljepnicu PASSED, kvaliteta one plastikice koja drži proc, kondenzića, ... nije baš samo kupi chipset, šaku dijelova, to sve polemi i onda hajmo se natjecati tko će napraviti lijepšu kutiju i to prodati. Ime tipa Intel, ASUS, ABIT, Chaintech, ... ipak nešto znači. Reputacija se gradi godinama i to ne cijenom već kvalitetom. Kako znamo šta valja, nagledamo se svega odemo jedan do drugoga i pogledamo ćega tko ima više na servisu i u kanti za smeće i tako znamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
![]() Zašto si napravio loš posao, pa gle integrirana grafika je za qrac i u 99,9% slučaja pa makar to bio i nForce2 (kod mene nVidia znači za qrac puta dva), onda celeron 1,7GHz sa 128kb je gore rješenje od Celeron 1,4GHz sa 256 kb cachea (pišam ti ja na tih 300MHz pa imaš manje 128 kb Cachea), a i ono što svi ne znam zašto zaboravljaju i da P4 ima samo 8+12 kb L1 cachea, a stari PIII ima 16+16 L1 cachea. Mislim mogao si kupiti i neki "punokrvni PIII" sa 512kb (uz odgovarajuću ploču). Memorija, gle prednost P4 je uptreba DDR RAM (za lovaše RAMBUSA) i memorijska propusnost. Stari celić (Tualatin) prije P4 je radio (radi) na 100MHz FSB, dakle idealno za SDR RAM je 800 MB/s za memoriju, PIII na 133MHz je 1,064 GB/s (što je ploča bolja to si bliže idealu), pošto ti je ostao SDR RAM niš od veće propusnosti memorije (nemaš niš od barem 2,128 GB/s (idealno)). P4 Celić sa SDRom na lošoj ploći ti je kao Porsche911 sa polovnim gumama od Renaulta4 na makadamu. Nemaš para, pa tek onda pazi šta kupuješ, znaš škote:"... NITKO NIJE DOVOLJNO BOGAT DA KUPUJE JEFTINO ...". Imao sam prije celić na 400, ... koje je to opravdanje? To znači da ćeš ovo imat do izlaska P5 (ili kako će se tada zvat) i da ćeš stalno nešto krpariti i na kraju će te doči kao da si se još malo strpio i odmah uzeo nešto pošteno (živci i kosa nisu uračunati u ono što ćeš potrošiti do tada). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
Gledaj, ja sada koristim DDR rame, i imam ih 256 ![]() Grafičku karticu možeš zaboraviti da sam uopće spomenuo jer sada kupujem novu, a ovu ću isključiti (kupujem ili GF3 Ti××× ili ATi Radeon 8500 LE 128 Mb ili ATi Radeon 9000 Pro) Procesor mi je solidan, a i brzi je od Celeronca na 1.4 Ghz, a ti reci kaj hoces. Mislim da cu grafickom puno poboljsati sadasnji stroj. Jer mi je HDD odličan, procesor isto, grafičku ću, kao što sam rekao, kupiti neku od gore navedenih, rama imam 256 DDR, matična nije bog zna kaj, ali za sada nisam nasao razlog da je zovem sranjem kao što vi ekspreti zovete. Ali meni i dalje nije jasno zakaj je sranje ??? Zato sto podrzava SD i DDR memoriju ???? Objasni zasto je po tome sranje, ili je to ono čula, rekla, kazala
![]() |
#25 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
VIA nikada nije imala dobar chipset osim za AMD (i to jedini 133A). Za P4 su im chipseti više nego jadni. Sporost i rušenje zagarantirani. Isprobano. Nova grfička će ti donijeti sigurno dobro ubrzanje, ali bi ta grafička na mojoj ploči donijela daleko više. Moguće je i kršenje sa onom on-board bez obzira iskljućiš li je ili ne. Isprobano. Celeronče je sigurno loš i nedovršen proizvod. Jadne su njegove karakteristike uspoređujući sa tulcem. L2 doista puno znaći u cjeloj toj priči iako nije sve. Isprobano. Osim tih tehničkih detalja, postoji ono što se naziva brand name. Tu spada završna obrada, kvaliteta materijala, završno ispitivanje, tehnička podrška. Sve to jako utjeće na cijenu. Sigurno si čuo ljude koji će radije kupiti starog Golfa nego novog Yuga. Kod informatičkih komponenti je odluka još jednostavnija jer stvar radi ili ne radi. Nema puštanja ulja i dodavanja aditiva dok se stvar ne proda. Niti jedan moja stara ploča koju sam prodao drugima još nije krepala. Ima ih u pogonu jako puno i sve su Abit. Znam neke ljude koji je jednostavno neće prodati jer im predobro služe. Isprobano. Onda ti dođe na red i arhitektura same ploče. Ona ti omogućava stabilni rad, zaštitu od loših napona, kompatibilnost, proširivost (ne odnosi se na broj utora). To negdje bi trebalo spomenuti i BIOS koji može biti dobro ili loše izrađen. U njemu bi se trebalo moći podesiti jako puno parametara vezanih uz specifične komponente. Tako dobijaš podršku za ono što će tek doći jer proizvođač daje garanciju budućnosti na osnovi svojih saznanja o specifikaciji budućeg hardwarea. Isprobano. Sada se zapitaj koliko si probao različitih vrsta hardwarea. Ja se bavim time jako dugo i probao sam prošlost, pored noge ni je sadašnjost a iza leđa na polici čeka na ugradnju budućnost. Ugrađivao sam do sada sve procesore koji su se dali ugraditi (za PC). Tu bi se našlo i procesora koje večina ovdje nije niti vidjela). Pa onda prigodni drugi materijal. Isprobano. I nemoj bacati lovu na grafičku sa 128 Mb RAMA jer ti još dugo to neće biti potrebno. Kada ti bude potrebno taj će GPU biti davna prošlost. 64 Mb je i više nego dovoljno.
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
![]() Ti ja rekla kazala, ... Zašto je nešto dobra ploča, dio drugi. Gle evo ovako, sada baš i nije bum pras tras ali ASUS P3B-F je ploča iz 1999. (da i onda su ljudi imali PC), sada je 2003 za koji dan. Frendu smo u tu ploču preko adaptera ubacili PIII Tualatin 1,2 GHz sa 256kb L2, 768MB RAMa, GShit3 Ti 200 (radi BX je samo AGP 2X ne 4X), IDE nije niti bitan diskovi su na Adaptec UW2 SCSIu. Pazi to je ploča stara 4godine i sa minimalnim preinakama u odnosu na onaj izvorni komp (zamjenjen PII 450 i Matrox G100) to sada vrti recimo UT2003 sa svime na normal i leti, vrti i sa svime na High ali malo onda trzne na većim postavama (Celić 1,7 umire na minimumu). Za 4 godine baš me zanima da li ćeš ti uspijeti sa Jetwayem pločom ostvariti boost od nekih 500% za 1850,00 kn pod uvjetom da imaš dobar ostatak od kompa (a nemaš). Pazi ovo je vrlo dobar stroj za još cijelu sljedeću godinu za gameove i godinama iza toga za normalan rad. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Billy lives forever
|
Uopće neću više razglabati o ovome,neka čovjek kupuje što želi,ja sam mu probao pomoći Samo ću se osvrnuti na jednu stvar,a to je usporedba P4Celeron 1700 sa Tualatin celerom na 1400. Ja sam i jednog i drugog probao i mogu reći da je Tualatin 1400 drugo ime za P3 1200. A taj celer 1700 po meni je u rangu Durona 900 MHz. Tualatin ima duplo više keša što odmah znači i ugodniji i brži rad u odnosu na 128Kb kao što je imao Coper i sad ovaj P4. Samo mi nemoj ništa usporedjivati,može? ![]()
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
A ja imam još veći problem. Meni na mojoj konfi prođe crtica dva puta i onda se pojavi onaj welcome screen i od tada pa do ulaska u windowse prođe minute dvije. Za poluditi
![]() |
#29 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
A ljudi jeste vi culi za Bootvis -> http://www.microsoft.com/hwdev/platf...ot/BootVis.asp Radi ko beba i dramaticno ubrzava bootanje. Obavezno isprobajte. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |