Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2006., 01:40   #1
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Ne diže windowse

Već je bilo problema s tim frendovim kompom - izvadio sam sve van, ostala je grafička, DVD rom, 256 sdrama, inastalirao friško win i opet blokira, smrzne se potpuno. Savjetovali siu mi da promijenim pastu, što i jesam i na procu i na grafičkoj - opet ista stvar. Samo nisam memoriju promijenio, nemam sdrama. Ploča je jetway (ne znam model), proc celeron 2.0 Ghz, ram infineon PC133 jednostrani, grafa MX 240, 80GB harda - Maxtor Dmax. Ima li tko kakvu ideju što ne valja ili je je ram glavni osumnjičeni? Sve je ok dok ne pokušam dignut widowse, onda potpuno zablokira, neće ni safe mode, chkdsk - sve u redu. Ideje???
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2006., 02:24   #2
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Savjetovali siu mi da promijenim pastu, što i jesam i na procu i na grafičkoj - opet ista stvar
Termalna pasta je samo medij za bolju disipaciju topline sa cipa na hladnjak nist drugo...a ako ti temperature nisu bile iznad normalnih onda zaista nema potrebe da je mijenjas osim...ako te puklo nesto trece pa moras.
Savjetujem ti da nastojis svakako pokusat i sa drugim modulom memorije ali prije toga pogledaj (okom) samu plocu u potrazi za necim neobicnim,kondenzatori znaju cesto platit (oni blize procesoru).
G0RKI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.01.2006., 17:03   #3
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Pastu sam promijenio jer se temperatura mijenjala, rasla pa spuštala bez nekog posebnog razloga. Promijenio i Ram koji sigurno radi, ali ništa - i sigurno je problem u ploči, kao što si rekao - dva kondenzatora južno od procesora, sve je rđavo oko njih, mislim probijeni su. Koliko je posla da se to zamijeni? Ili, prodaje li tko s.478 ploču ali SDRam?
Staro 21.01.2006., 18:29   #4
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
a sto si drugo ocekivao od "jetwaya"...pa daj molim te....oni ne znaju napravit ni dobru tv karticu, a kamoli maticnu....
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2006., 18:38   #5
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Originally posted by flajpan
Pastu sam promijenio jer se temperatura mijenjala, rasla pa spuštala bez nekog posebnog razloga. Promijenio i Ram koji sigurno radi, ali ništa - i sigurno je problem u ploči, kao što si rekao - dva kondenzatora južno od procesora, sve je rđavo oko njih, mislim probijeni su. Koliko je posla da se to zamijeni? Ili, prodaje li tko s.478 ploču ali SDRam?
imam ja odličnu ploču samo ide DDR
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2006., 18:47   #6
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

flajpan...
Pazi kondenzatori se mogu zamijeniti onim @ (čitaj ekvivalentnima) koji mogu bit i bolji nego originalni. Taj postupak nije za obične smrtnike jer zahtjeva mirnu ruku i iskustvo + dosta je delikatno i ako zeznes...(ma uostalom nemas sta izgubiti) Curenje elektrolitika iz njih je i vise nego ocigledan znak da su neispravni...
Staro 21.01.2006., 20:51   #7
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Ne bi ja to radio, nego frend električar
Znači, ako se zamijene neispravni kondenzatori ispravnima i na pravi način, naravno, trebala bi matična radit ili???
Staro 21.01.2006., 21:19   #8
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by flajpan
Znači, ako se zamijene neispravni kondenzatori ispravnima i na pravi način, naravno, trebala bi matična radit ili???
Dok ne probas neces znat, ajde sretno pa javi

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2006., 01:15   #9
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Citiraj:

DA! Ali svejedno onaj tko bude radija mora biti oprezan,radi sebe. A ako i ne uspijes nista napravit opet nije bed jer nisi puno izgubija!
Sretno!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno