|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
lan, wlan, adsl i jos par sitnica :)
Vec sam pitao na njuzama, al tam niko ne odgovara pa cu isto pitanje postaviti ovdje ![]() ![]() Situacija je sljedeca: imam umrezena 2 racunala (ustekani u switch). U switch je ustekani i dwl-2100ap koji je u client mode-u i preko njega se spajam na wireless mrezu. To sve funkcionira bez problema. Medjutim, sad sam uzeo adsl. Ako adsl modem ustekam u switch na internet ce moci svi koji stave njegov ip kao gateway, ne? Ja zelim da pristup internetu imaju samo moja 2 racunala, odnosno da racunala na wlan mrezi ne mogu na internet preko mog adsl modema. Zelim da istovremeno moja 2 racunala mogu pristupiti wlan mrezi. Sta mi treba? Router? Ako da, koji? Na hr.comp.mreze su dosta nahvalili dlink di-804, da je kao jedan od najboljih soho routera...jel ima ko kakvih iskustava? ajd pliz neki savjet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
u svom ADSL routeru stavi na firewall filteru rule, koji dozvoljava pristup net-u samo za odredjene IP adrese (recimo dvije za tvoja 2 kompa) moraces dodati jos jednu route-u u command promtpu route add ip range subnet gateway kako bi ti istovremeno radio i internet i wlan mreza... malo googlaj u vezi route add naredbe have a nice day ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Nesto slicno kod nas je napravljeno upravo kako je Master rekao uz dodatak mac adressa. Naslo se par pametnih i skuzilo da su ip filtri u igri pa su isli mjenjati ip adrese. Istina i Mac adrese su skuzili za kojih mjesec pa smo morali stavljati pppoe ali da smo odmah stavili mac i ip nebi tako brzo prosli... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|