|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() pokušavam spojit dva kompa doma u mrežu.oba imaju instaliran XP proSP2,na prvom je NVIDIA nforce networking controller a na drugom je Realtek mrežna kartica.spojeni su patch kabelom CAT 5E. IP adress na prvom je 192.168.0.1 a na drugom 192.168.0.2;subnet mask je na oba 255.255.255.0 ;gateway i DNS server na drugom je 192.168.0.1. ista su workgroup, no svaki komp vidi samo svoje "shared" foldere. pokušao sam i start-run- i upišem \\192.168.0.2 ali ne može pronać drugi komp. molim pomozite! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
na ovome koji ima nforce chipset iskljuci firewall. start -- run -- msconfig -- services inace dos komanda je: ping 192.168.0.1
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
jeli vide samo one standardne Shared foldere kao "shared music" i slicno? ukoliko je do toga , jedino sto trebas je da npr folder na kompu A stavis da bude shared, tako ce ga ovaj komp B vidjet zasigurno, i tako obrnuto a na kraju krajeva klikni na my "view workgroup computers" i provjeri da li se ta dva racunara vide
![]() |
#4 |
Premium
|
isključio sam firewall i ništa, probao sam ping 192.168.0.2 - ništa, a u view workgroup computers svaki komp vidi samo sebe???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
hehe...to sam si i mislio... ![]() ali sam morao provjeriti da ne bi bilo... crnikmet, crossover kabel sluzi za umrezavanje dva racunala. ![]() ![]() pozz
![]() |
#8 |
Premium
|
ekipa puno hvala, novi sam u lan vodama, ali sutra ću prvo "frkat ruke" tipu u trgovini jer sam ga tražio kabel za spajanje dva računala u mrežu direktno. no još jedna stvar, nije mi jasno ak je krivi kabel, jučer sam niti sam neznam kako uspio prepoznat drugi komp i pokrenuti igru s njegovog harda, a kad sam restartao komp više se nemogu spojit u mrežu?? Zadnje izmijenjeno od: crnikmet. 16.01.2006. u 23:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
FTP ili UTP
mora li na tom kabelu pisat FTP..... ili UTP..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Mislim da ti FTP nije potreban, isti je ko UTP, al s dodatkom elektromagnetske zaštite.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
kupio sam drugi kabel koji je crossover i raspored žica je kao na slici na ([url]http://www.homenethelp.com/web/explain/about-ethernet-crossover.asp ,i opet svaki komp vidi samo svoj share folder (na oba sam stavio po jednu particiju u share), isključio sam nvidia firewall, sad više neznam što da napravim.: Drone : |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
ajde za pocetak imash dobar kabel. vjerujem da si vec svasta izcackao, te ti sad predlazem da izbacish oba racunala iz grupe, i ponovno ih stavish unutra. nakon toga kreni sa postavljanjem ip adresa.
![]() |
#13 |
Premium
|
promijeni sa grupe.unio adrese 192.168.0.1 za prvi ,192.168.0.2 za drugi, na prvom se u wiew workgroup comp. vidi onaj drugi ali se ne može pristupit ,nekakav error kao da nemam dozvolu za korištenje mreže i da kontaktiram mrežnog admin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
još da napišem da prvi ima nvidia ethernet, a drugi Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC mrežnu karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Jel prvi ima još koju mrežnu osim nVidijine?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
ne , samo nVidijina sa jednim ulazom. evo sad mi radi jednosmjerno (sa nvidie na realtek - ping radi u oba smjera- a shareane foldere i drugi komp u mreži mogu vidjet i pristupit jedino START-RUN-\\192.168.0.2 u workgroup ga ne vidim. drugi komp može pingat adresu 192.168.0.1 ali ne može nikak spojit se sa prvim kompom pa ni na način na koji se prvi spaja s drugim(START-RUN-\\adresa). ![]() Zadnje izmijenjeno od: crnikmet. 18.01.2006. u 16:40. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|