|
![]() |
#1 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
IC7-MAX3 i problemi s memorijom? :(
Pozdrav drustvo, ovako, imam 4 plocice DDR-a i to: 1x512 MB Kingmax HC 500 Hynix D5 cipovi 1x512 MB "brand name", crveni PCB Hynix D43 cipovi 1x256 MB Kingmax HC 500 Hynix D5 cipovi 1x256 MB Kingmax HC 500 Hynix D5 cipovi E sad, prva grupa plocica uredno radi na 250 MHz na 2.6V, ali iz nekog razloga ne zeli radit u dual-channelu, a na staroj IS7-E su radili uredno u DC. Druga grupa isto uredno radi na 250MHz uz 2.6V i radi u DC! Isto tako i na IS7-E. Kad stavim sve 4 plocice u plocu onda pocinju sranja. Dual-channel naravno ne radi, memtest86 poludi (ili se zamrzne, ili bljuje errore ili odjednom dodju neki artefakti na ekran u vidu nestajanja nekih slova i sl.). BIOS normalno vidi 1,5 GB ram-a ![]() ![]() ![]() P.S. BIOS je najnoviji dostupan
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
IC7 MAX 3 je kompletno druga ploča naspram IS7... Ako misliš koristiti 4 sticka onda obavezno digni napon memorije. Stavi 2.8V i zdravo. U biosu di namještavaš latencije namjesti 2.5-4-4-8, pa probaj. Probaj najprije 3 kingmaxa ako rade, pa tek onda stavi "brand name" memoriju Lako moguće da si memorije ne pašu... Ispod latencija imaš opcije za neki memory accelerator i tamo namjesti na sve opcije na Auto, a one koje možeš stavi disabled
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |||||
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Game accelerator stavi na disabled di možeš Ima veze dal su jednostrani ili dvostrani Mislim da možeš koristiti 4 sticka, ali moraju sva 4 biti jednostrani Ja sam na toj ploči furao bez problema 4*256 Twinmos (2 po 2 ista sticka). Pogledaj u manualu od ploče (tamo se naću jako lijepe stvari, samo da ih ljudi čitaju) di imaš tablicu u kojoj ti piše kakve i kako podržava rame
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|