|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
Komp mi se dimi!!
Ukratko : imam komp jadne konfiguracije i imao sam los monitor. Kako mi je monitor igrom slucaja umro(poceo se dimit, smrdit, cvilio je, i slika mu je treperila) kupio sam novi Samsungov 17'LCD! (ukljucen na analogni ulaz) I sada opet tu nesto smrdi!(mislim doslovno) Pa bih vas pitao jel slucaj da kod novih stvari, pa tako i monitora postoji neko vrijeme da se oni malo ufuraju u rad(onak, par tjedana) ili bih se trebao zabrinuti zbog ovog smrada! E, da!Imam problema i sa restartanjem kompa!Prije nego uspije uc u windowse se restarta nekih........recimo... oko 5 puta pa radi normalno! Pretpostavljam da se tu radi o memoriji ali bih trazio i vase savjete! I konacno: monitoru nebi trebalo smetat sto ga ja(ili se sam) restarta 5 puta prije "normiranja" stanja! Pa njihova svrha i jest da se pale i gase jel? Kakvi bi to bili monitori koji bi se kvarili od nekoliko brejkova! ![]() I bi li moglo bit da mi se dimi komp zbog prasine.(mozda neki kratki spojevi) Neznam cistite li vi maticnu no moja je presuta prasinom. Zadnje izmijenjeno od: akegalj. 15.01.2006. u 00:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
omg daj se primi čiščenja odma sad, kak ti komp uopce radi. očisti to sto prije zato kaj ti komp mozda nebu docekal sutra možes kupit komprimirani zrak u bočici il ga odnest negde van na balkon i ispuhat ga sa usisavacem!!! al nikak to nemoj radit u kuci osim ak te brat/sestra/neko drugi gnjavi onda uzmes komp u njegovu/njezinu/.... sobu i tam ga ispuses
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
a valjda cu to sutra obavit! Al nista nisi rekao vezano za monitor?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Huh! Odakle pocet? Buduci da ti se komp restarta (i jos kazes da smrdi), nesto sigurno ne valja s njim. Ne bi se kladio na memoriju. Prije bi rekao da ili napajanje zeza, ili ti se procesor pregrijava. Moguce mozda i grafa (manje vjerojatno). Za pocetak, otvori komp..i kad ga palis pogledaj da li se svi ventilatori vrte. Ako svi ventilatori rade, lijepo ga ugasi i ocisti od prasine, kad vec pitas da li se uopce cisti - naravno da ga je potrebno povremeno ocistit, komp ti je kao usisavac sa tim svim ventilatorima u sebi. Kako komp ocistit od prasine imas tu negdje na forumu, ako se dobro sjecam. Budem potrazio pa ti stavim link. I kad si vec tu, ajde napisi konfiguraciju koju imas (sve komponente koje su ti ugradjene u kompjuter). I jos jedno pitanje... da li ti se komp restarta nakon duzeg rada u Windowsima ili kad pokusas startat neku igricu? Sta se tice monitora... stari ti je zdimio, novi ne bi trebao radit probleme... bez obzira restartao ti se komp k'o blesav ili ne ![]() P.S. Evo link: Čišćenje i održavanje računala
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ma konfiguracija mi je bezveze al evo! Ne igram previse( samo starcraft) pa mi ni treba prejak(programiram). Duron 1,2, 256Ddr memorije, graficka i zvucna su integrirane sa cipsetom Sis315, a cipset graficke je mislim Sis 650/... koja shera memoriju(32MB). A sto se restartanja tice, restarta se neodredjeno: kada se loadaju win, cak prije provjere konfiguracije(kod testa za NVRAM), ako udje u win mogu ga ostaviti neko vrijeme pa ce se restartat sam od sebe, ili dok stisnem neku funkciju(recimo closam prozor u win ili nest tako blesavo ali neznam jel to slucajno tada). Svuda gdje sam rekao restarta vrijedi i zabrejka!!! ps. rade svi ventilatori i temperatura procesora je od 50-55 Celz a Sistema oko 40 Celz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Hm... temp. procesora je 55°C dok si u Win i nista ne radis? To ti je malo visoko. Ili ti je hladnjak neadekvatan ili je krcat prasine. Ocisti ga, pa ako se to i dalje ponavlja, najvise mi "smrdi" da napajanje crkava pomalo. U tom slucaju, bilo bi dobro da mozes posudit neko ispravno napajanje da vidis da li je to problem. No meni se najvise cini da je problem u pregrijavanju procesora.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|