Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.01.2006., 20:02   #1
jjd37
Premium

jjd37's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Unhappy Ploče s ICH5/5R - roba s greškom ?!

Listajući teme na forumu tomshardware u potrazi za riješenjem nekog posve drugog problema (u tom trenutku za mene velikog) naišao sam na nešto što mi je u najmanju ruku povećalo broj sijedih na glavi i natjeralo me da prvi put u životu zažalim što sam kupio MB s Intel chipsetom nakon raznih ploča od 386DX preko V?, BX do sadašnje s 875icom.
LINK: http://forumz.tomshardware.com/hardw...ict153665.html
Za one kojima se neda čitati ukratko: Ploče s ICH5/5R (u ovom slućaju ASUS) imaju neugodnu potrbu da nakon korištenja USB priključaka postanu skupo podmetač za čaše . Još je samo nejasno dali se to dešava i kad se koriste stražnji portovi ili samo prednji:confused: .
Navedeno je i potvrđeno od drugog proizvođaća MB(naravno ne izravno). LINK: http://tw.giga-byte.com/Motherboard/...AQ/FAQ_456.htm
Isto se spominje i na drugim forumima. LINK: http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=84122&highlight=usb+port (ova čudna slićica s X je naravno w w w zašto neće ispisati neznam)
Usput jedini savjet je NE KORISTITI USB portove na MB nego kupiti dodatnu karticu PCI-USB.
Zanima me kakva su iskustva sa slićnim kvarovima u HR jer su vani očito svjesni toga i zamjenjuju MB pod garanciju bez puno pitanja.
jjd37 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2006., 20:11   #2
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Neznam tocno ali mislim da je na forumu bio sam jedan takav slucaj, naime lord clocanu je riknuo taj southbridge
Ja sam taj sb imo na dvije ploce i na nijednoj nije sranja radio
Oglas

Oglas
Staro 10.01.2006., 20:16   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Nije ograničeno samo na ploče s tim chipsetom. Meni su dvije riknule (nf3) zbog istih problema. Kao jedno od mogučih rješenja (RAK) je lociranje jumpera na ploči zaduženih za paljenje ploče preko USB uređaja i njihovo postavljanje u položaj "disable". Više o toj temi http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=20032
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2006., 21:39   #4
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Na kraju je ispalo da mi je SB bio OK, ali nešto mi je nekako sjebalo tastaturu (da, zgorila je kurba) i sve Exe datoteke na 2 diska od 120GB
tj. kad ih pokreneš bacio bi error. Da li je to zbog SB ne znam, jer sam ploču izreklamirao (tj. masni i sad čekam drugu neku stvarčicu)
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2006., 19:38   #5
jjd37
Premium

jjd37's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Nije ograničeno samo na ploče s tim chipsetom. Meni su dvije riknule (nf3) zbog istih problema. Kao jedno od mogučih rješenja (RAK) je lociranje jumpera na ploči zaduženih za paljenje ploče preko USB uređaja i njihovo postavljanje u položaj "disable". Više o toj temi http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=20032
Koje su zapravo sve ploče rizične (kojih proizvođača)? I dali je išta sređeno na novim pločama s 955-ICH7 i nF4-? čipsetima jer u slučaju da mi ova ploča (ASUS P4C800-E) ode u vječna lovišta nebi želio ponoviti istu grešku.:confused:
Staro 11.01.2006., 21:18   #6
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Imam P4C800 Deluxe rev1.xx
U manualu piše sljedeće :
USB device wake-up(3-pin USBPW12,USBPW34,USBPW56,USBPW78)

Set these jumpers to +5V to wake up the computer from S1 sleep mode (CPU stopped ,DRAM refeshed, system running in low power mode) using the connected USB devices. Set to +5VSB to wake up from S3 and S4 sleep modes (no power to CPU, DRAM in slow refresh, power supply in reduced power mode).

Sad je sve namješteno na deafult t.j. na +5V - dali treba jumpere prebacit na +5VSB ili ostavit ovako ??

Zadnje izmijenjeno od: stuc. 12.01.2006. u 13:00.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2006., 02:00   #7
jjd37
Premium

jjd37's Avatar

Citiraj:
Originally posted by stublina
Imam P4C800 Deluxe rev1.1
U manualu piše sljedeće :
USB device wake-up(3-pin USBPW12,USBPW34,USBPW56,USBPW78)

Set these jumpers to +5V to wake up the computer from S1 sleep mode (CPU stopped ,DRAM refeshed, system running in low power mode) using the connected USB devices. Set to +5VSB to wake up from S3 and S4 sleep modes (no power to CPU, DRAM in slow refresh, power supply in reduced power mode).

Sad je sve namješteno na deafult t.j. na +5V - dali treba jumpere prebacit na +5VSB ili ostavit ovako ??
Moja je verzija 2.0 ali manuel je isti i mislim da nema načina da se isključi wake-up on USB (možda potpunim uklanjanjem kratkospojnika s pinova). Nosim ploču ionako u servis kad nađem vremena zbog drugog problema pa ću usput i to provjeriti. Nadam se da netko iskusniji može reći nešto više.
Staro 12.01.2006., 13:43   #8
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Originally posted by jjd37
Moja je verzija 2.0 ali manuel je isti i mislim da nema načina da se isključi wake-up on USB (možda potpunim uklanjanjem kratkospojnika s pinova). Nosim ploču ionako u servis kad nađem vremena zbog drugog problema pa ću usput i to provjeriti. Nadam se da netko iskusniji može reći nešto više.
Još piše... The USB device wake-up feature requires a power supply than can provide 500mA on the +5VSB lead for each USB port. Otherwise, the system will not power up.

Kolkiko sam ja skužio ako ostavim jumpere ovako(1-2) nema ništa od wake-up jer da bi to radilo mora biti 500mA na +5VSB. Sad je jedino još upitno dali će struja stati kod tih jumpera ako recimo neki od USB uređaja povuče previše struje. Pročitao sam cjeli Rakov post međutim tamo je jedan jumper u pitanju a ovdje ih ima mali milion...
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2006., 22:48   #9
jjd37
Premium

jjd37's Avatar

Citiraj:
Originally posted by stublina
Još piše... The USB device wake-up feature requires a power supply than can provide 500mA on the +5VSB lead for each USB port. Otherwise, the system will not power up.

Kolkiko sam ja skužio ako ostavim jumpere ovako(1-2) nema ništa od wake-up jer da bi to radilo mora biti 500mA na +5VSB. Sad je jedino još upitno dali će struja stati kod tih jumpera ako recimo neki od USB uređaja povuče previše struje. Pročitao sam cjeli Rakov post međutim tamo je jedan jumper u pitanju a ovdje ih ima mali milion...
Mislim da u oba dva slučaja dolazi do wake-upa samo jedno je iz stend bya :{S1 sleep mode (CPU stopped ,DRAM refeshed, system running in low power mode)}; a drugi je iz nekog drugog načina (hibernacije?):{S3 and S4 sleep modes (no power to CPU, DRAM in slow refresh, power supply in reduced power mode)}. Nisam siguran ali u oba dva slučaja se spominje
SLEEP MOD . Još uvjek se nadam da netko drugi može više reći o tome.

edit: Odnio u servis gdje je ploča kupljena (Links) i pitao a odgovor je da nisu imali problema s takvim slućajevima i da nije bilo povrata ploča zbog toga. Dali se prerano veselim ili ne ću vidjeti ali sam nabavio PCI-USB karticu pa ću eliminirati svaku slučajnost da nebi poslije bilo nisam znao.
Još nešto : uspoređujući uputstvo ploče s drugima otkrio sam da je defoultni položaj kratkospojnika postavljen na normalni USB rad bez wake-on USB funkcije ako koga može to utješiti.

Zadnje izmijenjeno od: jjd37. 20.01.2006. u 21:30.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno