|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
X1800XT-PE brza od GTX 512 !!!
Review !!! Ovo mi je izmamilo osmjeh na lice !!!!!!! ![]() Dakle na 700/1600 dere GTX-icu 512... A GPU ide do 800 bez beda,dok mema na 900,stabilno !! Pitam se sto ce tu X1900XT XTC napravit ![]() Zivio ATI ![]() Nesto link zahebava...upisite rucno http://pcpop.com/doc/0/121/121711.shtml Ja cu stvarno poludit,ni ovo ne radi :confused: forum Nadjite post od kemosabe-a i njegov link "first" to bi trebalo otvorit stranicu... huh ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Da olakšam, http://snipurl.com/lec1 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa mogao si odmah u naslovu napisati da je to ona tvornički naclockana ASUS-ica. Ona sa dodatnom "ciglom" za napajanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Sta se tice "X1800 XT-PE", ono sto sam ja zakljucio iz ovih testova je to da je ATi brzi u igrama u kojima je ATi tradicionalno brzi i u igrama koje vise ovise o shader performansama nego o memorijskoj propusnosti, dok GTX512 pobjedjuje u testovima gdje je memorijska propusnost bitnija i u igrama koje su tradicionalno naklonjenije nVidia-i. Ja bi ovaj sudar divova proglasio nerijesenim, 1:1.
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ja, iako vlasnik x1800xt, a prije nje x800xt pe, a prije nje 9800xt ( sve kupljene odmah čim su izašle) , znači neki bi rekli ATI-jevac čisti, bih ipak ovdje dao prednost Nvidiji, i sigurno bih ju uzeo da je bilo moguće nabavit.... jednostavno je jača i moš ga jebat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
|
Po meni je jeftinija i bolja solucija "obična" X1800XT ![]() Osjetno je jeftinija, da se fino naclockati. A tak i tak sad izlaze novi modeli i Nvidie i ATI-ja... Sam nek oni izbacuju nove i brže modele-brže će pasti cijena "starim" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
X1900XT - XTC ce imat 7 MOSFET-a ![]() Pobjednik je definitvno ATI,jer ce NVIDIA kostati 1k kn vise minimalno,rekao mi je decko iz vemila da ce biti oko 5500kn a vemil je glavni uvoznik i distributer grafa u HR... Pazi ovo,X1800XT dere GTX 512 na frekvama 700/1600...uzmite u obzir da X1800XT (PCB 20) ide sto se GPU-a tice na 800+(ovisno o temp) Mhz ali s zrakom min 800Mhz dok memorija bez ikakvih problema ide na 1800 Mhz Koliko sam vidio,oko 12k 3D2K5 je postigao jedan forumas s HIS-ovom X1800XT uz sitne modifikacije hladjenja,ali s opet serijskim coolerom ![]() I zasto je na kraju ATI pobjednik?JEr nam stize X1900XT-XTC koji je tu samo zbog GTX-ice 512 ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
A-ha, bit će da im je ovo greškom upalo u bundle kad su pakirali grafu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() EDIT: To je vjerovatno adapter iz kojeg guta struju,bez da opterecuje napajanje??:confused:
![]() |
![]() |
#13 | |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() Pa šta s tih 12k, bilo je i većih rezultata s 7800GTX 512 na netu od tih 12k (dobro, je da nije s običnim hlađenjem, ali očito nije ni ovo). Nekako čisto sumnjam da će netko bez nekih modifikacija "bez problema" dić na 800+ MHz. A X1900XTX (ne XT-XTC :P ) nije da bi se suprotstavila 7800GTX 512, nego G71 koja bi trebala izaći krajem drugog mjeseca.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Kakvih 800 za gpu... n e m a šanse lol. evo, ja sam nekakvim tunelom napravio prisilno tjeranje zraka u karticu, i uz vent na 100% temperature su ispod 30 celzija za gpu/mem Znači temp nije problem Onda novi tagan kojega sam samo zbog nje ubo, 580w, najjači iz linksa. znači ni struja nije problem I sve to na abit an8 koja se fakat ne grije i uz najveće voltaže i super je ploča I onda clockam grafu na max 760 gpu / 900/1800 mem. i što ?? nema artifakata, ništ...samo se u pol testa zacrni ekran i samo hard reset pomaže... jednostavno nemože više... i kako sad neko može na 800 gpu natjerat sa stock hlađenjem nije mi jasno ajd recimo 10mhz više, ali 50...:confused: :confused: Bash si fanATIk lol . priznaj poraz i gotovo...GTX je jači . i puno skuplji, to sve stoji, ALI ovdje se priča o performansama, a ne o kunama... I ja sam već 3 god sa ATIjem ali hard core facts stoje...Daj klokni gtx-a, pomete pod sa ATI-jem lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ako je žica dovoljno duga-idealno za grijanje nogu po zimi... Ovakav PCB kakav je sada jednostavno ne može podnjeti dugotrajniju torturu kad naclockaš grafu. Zato je tu dodatno napajanje. 80W Ono kaj mene zanima je to kako su rješili stvar na X19xx seriji... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ja grafu drzim na 700/1600,dalje idem kad stigne gpu blok,za sad nisam vise probavao jer je grafa i ovako vruca!
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
nisam čačko ništa, uglavnom; moja je ladna da sumnjam da ću i sa vodom ( kad stigne već jednom mater mu TM ) ići bolje... Onaj pacijent je klimu spojio na vga, to se ne broji. I : Sa omegama na bazi 5.12 iscjedio sam 10 564 bodića i to je to lol Probat ću sa 5.13 da vidim mogu li srušit masnog ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Benchano na mojoj DFI Ultra-D, svi hardovi (tri komada) su mi kao i uvijek bili prištekani, nikakvo dodatno hlađenje, čak nisam napravio ni propuh. ![]() Mislim-ja sam sa normalnim postavkama drivera i Winchesterom na 2500 MHz dobio 10119... Sa 5.13. A na njima se dobije mrvicu manje nego sa 5.12. Neću napominjati da je to bila testna grafa koju sam posudio i da je baš nisam mogao silovat kako bi da je moja. Sa procem na 3000+MHz i BH-5 pri 183 divideru dalo bi to puno bolje rezultate... GTX 512 se da puno više nasvirati, jedini problem je to kaj je nema za kupit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Proc od Masnog je San Diego, radio je na 3000 MHz i OCZ na 300 (2.5-3-3-5), onda je bilo kakvih 10665. U Device Menageru sam isključio VIVO i pod Display adapters Secondary. To je sve. Benchano sa 5.13 driverima, a još prije sam de-instalirao šugave Nvidiine SW IDE drivere. I otvorio prozor. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|