|
![]() |
#1 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
klokanje 2800 bartona
evo imam sljedeću konfu barton 2800 epox 8rda3+ 2x512 KINGMAX 6600 GT agp ----------------------- malo sam se igrao sa klokanjem sistema i imam par pitanja, inače memu sam stavio na 2-3-3-6, a FSB na 370 s tim da sam voltažu proca stavio na 1.73V - to mi sad daje proc na 2,3 ghz (množitelj je 12.5 i zaključan je) evo što me zanima: 1. dali to smanjuje radni vijek procesora i koliko (temp se kreće oko 45c nakon opterećenja i nekih 40c u idlu) 2. dali netko ima iskustva koliko bi se taj bartonić još mogao dić i na kojem naponu? 3. nisam pronašau u BIOSU nigdje zaključavanje PCI i AGP sabirnica, jel to zaključano po difoltu? thx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
fsb na 370...?? malo pojasni... ![]() overclocking smanjuje vijek trajanja svake komponente, i to za dosta...ali gledaj to ovako - recimo da proc ima 10 godina radni vijek (hipotetski govorim), ti ga overclockas i smanjis mu vijek za 5 godina...svi dobro znamo da neces jedan proc imati 5 godina... ![]() koliko bi taj barton mogao, moras skinuti kuler i pogledati stepping... ![]() agp/pci nije po def. zaključan...imao sam tu plocu i mora biti negdje lock...barem za agp (66)... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
PCI sabirnica se zaključava zajedno s AGP sabirnicom, a ta opcija se na dotičnoj ploči nalazi pod stavkom Advanced Chipset Features -> AGP Feaquency (stavi na 66 MHz).
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|