|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Gigaset se555 problem sa konekcijom i wlan-om(nekada)
Prvo da kažem da mi sve sljaka do jaja u večini slučaja... Download preko torrenta mi ide full brzinom (varira 48-50kb/s, a dc++ se vrti oko 30kb/s)... Čiča iz t-coma mi ga je konfigurirao onako ofrlje, bez enkripcije i svega ostalog, a ja sam poslije sve dotero u red sa svim zaštitama (passwordi, enkripcija, firewall i ostalo) i to sve mi radi, ali imam jedan tj. 2 problema. 1...Nekad mi se dešava (kada dignem Windowse) da mi nije prepoznat USBadapter pa ga moram ištekati i uštekati u USBport:confused:... 2...Problem je vjerovatno povezan sa ovim prvim.....posto sam routeru namjestio "connect manualy" kada otvaram konekciju nekada se nemogu spojiti, stalno mi piše "connecting" iako mi monitor u tray-u pokazuje da je veza ostvarena, a na routeru mi svjetli "online", "adsl" i wlan":confused: :mad: ![]() Jedino što mi tada preostaje kao lijek je sklopka na Gigaset-u off/on... I još nešto...u gigasetovom monitoru pod SSID imam 2 moje mreže (ono što je po defoltu "connection point") i mislim da mi je tako od kada sam stavio ZAsecurity suite...... E sada, dal to sve ima veze jedno s drugim nemam pojma, zato vas pitam.... ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
e sam da te pitam, kolko si moro nadoplatit za to čudo? jel to lan il w-lan router? razmišljam da zamjenim ovo svoje smeće(čitaj A-100, bar mislim da se tako zove) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Wlan router... "http://www.tportal.hr/maxadsl/page/2005/02/23/0577006.html" Košta 199kn jednokratno (plačaš sa 1. obračunkim razdobljem) + ugovor na 24mjeseca
![]() |
#4 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Gigaset se555 problem sa konekcijom i wlan-om(nekada)
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ali onda svaki kurac od programa koji hoće na net otvara konekciju..... A pošto je kod mene install/deinstall svakodnevna pojava nije mi neko rješenje jer malo-malo moram konfigurirati firewall.
![]() |
#6 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Istih problema je imao kao i ti, zar nije ovako lakshe? Od tada nikakvih problema sa netom.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ma sve ja to znam, ali ovako mi je bilo praktično (čitaj: navikao sam tako) Nista, biće red promjeniti naviku.... ![]()
![]() |
#8 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Dark side Moderator
|
1. Netreba ti software od gigaseta samo kad ustekas USB adapter digni drivere s cd-a. 2. U wireless connection upisi ip adrese i ISP servere 3. Nemoj dirat firmware zasada nista jer ima nekih slucajeva da se zblesira router (cuo sam par slucajeva morali su reklamirat siemensu, tak da evo ak netko jos ima slican problem nek tu prijavi) 4. Taj router najbolje radi kad je stalno na mrezi ovo fore s dial on demand zezaju. mozes eventualno napraviti konekciju kroz windowse.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Meni radi online on demand i manual connect čisto normalno bez glupiranja, pa neznam što se vama dešava... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Dark side Moderator
|
kod dial on demand se dogodi da kad je dugo idle da kad se ponovo konekta nwece otvarati stranice, opce poznata stvar sa se555 ali ak vama radi suoper zavas mozete normalno koristiti tu opciju, imate ove probleme iznesene pod temom za novi firmware za se555 pa pogledajte
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja se spajam na net kroz router bez ikakve konekcije na kompu. Zašt vi radite konekciju?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Pa vidim da neki rade, ali čemu to?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
Al router svejedno ostaje spojen ili...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
Šta onda postaviš na routeru? Always on, dial on demand,...? I jel stvar šljaka kak treba kad se to napravi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Connect manually, i ne, stvar ne sljaka kako treba... opet se javlja ono da nakon nekog idle vremena se router mora restartat...
![]() |
#22 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Šljaklja najbolje na always on. ostalo je koma,sve.
![]() |
![]() |
#23 |
Dark side Moderator
|
meni je cijelo vrijeme spojen i sve ok, ak stavim da dial on demand onda se deava sranje. navecre ga ugasim, spojen je preko lana, wireless off i to je to.
![]() |
#24 |
Moderator
|
Ma svi mi znamo da je na "always on" najbolje i tada radi bez greske, al to mi ne dolazi u obzir (zbog prometa koji mi skida i raznih "susjed hakera") Jel neko probao staviti onaj 1.31 firmware za koji je crni stavio link? Brijem da cu ga ja probat...pa sta bu, bu...
![]() |
#26 |
EMP moderator
|
Vucko, imaš 3-4 načina zaštite pa si biraj... THX na odgovorima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
Ma sad sam procitao da je lik stavio 1.31 al si je *jebo router ![]() Al u nadi je spas, navodno ce taj 1.31 biti official kad ga se iztestira u Siemensu... Citiraj:
Ako me ne kuzite, evo u praksi. Sad imam IP 192.168.45.2 i MAC adresa mi je npr. 00-12-E3-M4 Dal ce svaki put kad stavim tu IP adresu (kod sebe ili kod brata na kompu) biti ta MAC adresa ili se ona mjenja? (brijem da je pitanja glupo ko ... ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
EMP moderator
|
MAC adresa je interna adresa mrežne kartice i ona se ne mijenja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
|