|
![]() |
#1 |
bacc. ing. comp.
Datum registracije: Nov 2003
|
problem s mrezom
ovak imam spojena 3 kompa u mrezu prek switca.... postavljene su IP adrese,kompovi djele printer,sharaju podatke sve radi.Sad sto moj komp. i komp AMD athlon XP koji ima mreznu katricu nikak nemremo igrat igrice u mrezi jednostavno ne vide server jedan od drugog,molim pomoć??? U istoj su work group,IP adrese su im razlicite neznam kaj da radim bilo kakva ideja bi mi bila dobrodosla... OS je windows xp pro i sp1 na oba dva kompa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
jel oba kompa imaju IPX/SPX protokole?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bacc. ing. comp.
|
kaj to znaci....? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Local Area Connection Properties Jel imaš tu te protokole?
![]() |
#5 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
ako nemas DHCP server u mrezi (ili router koji u sebi ima DHCP server) potrebno je da sam rucno namjestis IP adrese pretpostavljam da imas switch u koji si spojio kompjutere, putem UTP Cat5e kabla ![]() npr: 1. komp: IP: 192.168.1.1 subnet 255.255.255.0 2. komp: IP: 192.168.1.2 subnet 255.255.255.0 3. komp: IP: 192.168.1.3 subnet 255.255.255.0 provjeri da li veza izmedju njih radi pomocu: START-RUN - upisi CMD u command promtpu upisi (primjer kao da si na 1. kompu): ping 192.168.1.2 ako dobijas reply, znaci da veza radi do drugog kompa ping 192.168.1.3 ako dobijas reply, znaci da veza radi i do treceg kompa o protokolima: TCP/IP(v4) - sluzi za vecinu stvari koja se odvija na mrezi IPX/SPX protokol je Novell-ov, funkcionira malo drugacije od tcp/ip-a za neke starije igre je potreban IPX/SPX protokol iako ce vecina novih raditi(radi) preko TCP/IPa WORKGROUP bi na svim kompjuterima trebao biti isti, file & printer sharing ukljucen kao i Client for Microsoft networks good luck ![]()
![]() |
#6 |
bacc. ing. comp.
|
znam ja to sve i sve je namjesteno kompovi se vide igrica je cod2 tak da nije stara... na kompu AMD ne dela mrezna kartica na maticnoj neg je ima mreznu i PCI utoru na tom kompu se nekakvi network brigdevi sto ja prvi put vidim i neznam kaj s njima napravit . |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
U firewallu (bio on uljučen ili ne) dozvoli exe datoteci od cod2 pristup mreži( onaj multiplayer exe). Tako napravi na obadva kompa.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
probaj ugasiti sve firewall-ove i slicno... inace softwareski bridge i nije sretno rjesenje, uzmi 200kn i kupi nekakav 5 ili 8 portni switch, skrati svoje (mrezne) muke ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|