|
![]() |
#1 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Me again.
Nakon što sam vidio AC Thunder-ov post o X1800Xt kartici i kako mu je slika puno lijepša s karticom s AVIVO mogučnosti opet sam došao u dilemu što uzeti, jel bi bilo bolje uzeti X1600XT ili X850GTO2 ili X850XT FR. I kakva je razlika između obične X850XT i X850Xt FR. Znam da firebladica ima visi takt i to. Nisam neki zagriženi gamer no volim si poigrati koju igricu, najvažnije mi je da novije naslove. Jel bi mi netko mogao dati usporednu slike na X8** kartici i na nekoj X1*** generacije. Ispičavam se kaj gnjavim no nije mi svejedno dati tolike novce za grafičku i htio bi uzeti što boljeza svoje novce! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Re: Me again.
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
uzmi x850xt i miran si.ne znam ti reći što se tiče kvalitete slike,al perfomanse x1600 i x850xt su neusporedive(128bit vs 256bit) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ali ako je već tema ljepota slike nećeš pogriješiti niti s jednom od pobrojanih. Ipak usporedbe između ovih generacija vjerojatno bi trebala biti - lova, ako već nisi zagriženi gejmer ili si pun para pa ti cijena nije bitna. Ljepota slike ovisi i o monitoru ali i bitno je valjda i oko ako si kakav profi fotograf možda i vidiš razliku (ja ne) pa onda ti je to jaaako bitno, jedino ti preostaje da sam pogledaš sliku u živo pa ocijeniš da li razlika u cijeni vrijedi razliku u ljepoti slike to je ipak prilično subjektivno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Dečki, kad se priča da je sa X1xx serijom bolja i kvalitetnija slika-to se odnosi na LCD monitore. Na starom CRT-u ta razlika i nije toliko vidljiva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CyberSky
|
Je lova mi je bitna. Neznam svi pričaju o tom AVIV-u pa sam se malo zamislio. Zanimalo me ovo: PowerColor X850 XT Platinum Edition i PowerColor X850 XT Znam da ova prva radi na višim taktovima. e sad koliko mi se više isplati prosudite vi i jer se dobiva više s obzirom u razlici u cijeni, makar je još nisam vidio u hrv. Još me zanima jel razlika ako je CRT spojen na VGA ili na DVI priključak, kada sam svoj CRT spojio na starog sada pokojnoj 9600XT na DVI mi jebila malo slika lošija odnosno tamnija nekako? Hvala na odgovorima Zadnje izmijenjeno od: ćiber_manija. 06.01.2006. u 02:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
CyberSky
|
Hvala na odgovorima! Ja ću se ipak držati CRT-a još neko vrijeme tako da mi nije toliko i neću držati neke velike rezolucije na njemu! Nego bio sam pitao dali postoji neka razlika u prikazu na CRT monitoru ako se spoji na DVI u odnosu na VGA jer je na mojoj staroj 9600XT bila malo loišija na DVI pa vas pitam,jer bi uzeo ovu X850XT s 2 DVI-a od Power Colora? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Na mom Zamzungu je-isto. Nisam nikaj primjetio da bi slika bila lošija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
tu se radi samo o kvaliteti videa prvenstveno mpeg 2 i devd-a, interlace , deinterlace i slicno. kao sto je do sad nvidia imala poseban mpeg decoder za to, ne znam kak se zove.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj: