|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Wifi problem sa stabilnošću veze
Situacija sljedeća: 1. ADSL 20/1 iskon veza, i neki njihov (mislim da je speedport) router. 2. Na wifi se kače 2-3 mobitela, laptop,i bežično zvono/parlafon, te postoji neki TP link range extander. 3. U mreži se nalaze povezano još NAS, HIKvision NVR, i 4 ip kamere, ali to je sve povezano žicom direktno u router. U zadnje vrijeme wifi je jako nestabilan, spojim se na njega, snaga signala je 5 crtica ali javlja da nije povezan na internet. Otkuda krenuti sa eliminacijom uzročnika? Mislio sam da je problem u bežičnom zvonu koje se kači preko wifi-a na NVR ali to je sve lokalna mreža, nema razloga da ubije vanjski link prema internetu ? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.03.2021. u 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ajde ipak zaviri iza "crne kutije" pa precizno navedi gl. router ![]() Iskon zna biti Zyxel, Innbox xy, ... Kreni od WiFi klijenata (isključiš ili odspojiš sa WiFi mreže) pa pratiš šta se dešava. Možda ima neka korisna informacija u Log - ovima od routera. Isto tako provjeri u routeru koji su klijenti spojeni, da nema slučajno padobranaca. Kada napraviš reboot routera nakon kojeg vremena počinju problemi sa WiFi ? Neki routeri su poznati da je poželjno / potrebno napraviti reboot nakon cca 20 dana rada. Link od 20/1 se lako zaguši ako nešto cuca u pozadini. Nije nemoguće da router zeza / crkava, provjeri mu napajanje. Za sada toliko. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Router je INNBOX V45 V1.1. problemi sa routerom nakon restarta počnu u roku od 24 sata, ako ne i prije. idem sada listati logove u logovima ništa pametno, dapače čak i ne postoje. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.03.2021. u 10:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Logovi postoje samo moraš ući kao administrator ili supervizor. Kao privremeno rješenje napravi reboot svako 24h. Ti Innbox - i inače nisu neka sreća po pitanju WiFi, već tvornički imaju limit na 16 ili 32 moguća klijenta, itd. Jeli imaš kakav AP ili ako ti ostao neki router ? Ako imaš onda bi se moglo WiFi potpuno prebaciti na taj drugi uređaj a na Innbox - u ugasiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam https://store.ui.com/collections/uni...ts/unifi-ac-lr ali nije mi se baš pokazao u praksi, signal mu je bio dosta loš |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
A nemaš šta izgubiti, probaj ponovo složiti taj Unifi za WiFi a na Innbox - u ga ugasi. Eventualno ako možeš posuditi neki drugi AP / Router (u AP funkciji). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Daj nam screenshot iz GUIa Innboxa da vidimo šta kaže koliko je u syncu. Za pravog admina Iskon Innbox V45 provjeri temu https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=290983 I vrlo bitna stvar koliko si udaljen od centrale? Ako pucanje nastavi ja bih preporučio ulaganje u vlastitu ruter opremu s kojom možeš gađat ručno konekciju na stabilnost tipa Asus DSL AC68U(ako ti VoIP/Telefon neigra ulogu). Sent from my Nexus 6P using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 27.03.2021. u 11:44. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|